מאפינס בננה בריא לילדים שהילדים יאהבו!

מאפינס בננה בריא לילדים

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המטבח, וריח הילד שלכם מתפשט באוויר. המאפינס הטריים, הכתומים והזהובים מחכים לכם, והלב שלכם מתמלא באושר. יש משהו מיוחד במה שעושה את הבוקר ליותר מתוק כאשר אתם מתעוררים לארוחת בוקר מדהימה שכל אחד יאהב. המאפינס בננה בריאים שלנו, שונים מכולם, הם לא רק מצוינים מבחינת טעם, אלא גם מכילים רכיבים בריאים שילדים מתים עליהם, לא פחות. החוויה שלכם בהכנה היא מעלפת, והתוצאה היא פשוט מושלמת!

זמן הכנת המתכון

  • הכנה: 15 דקות
  • אפייה: 20 דקות
  • סה"כ זמן: 35 דקות

רמת קושי: קלה

כמות מנות: 12 מאפינס

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המאפינס הממכרים והמשגעים האלה, נחוצים לכם כמה מרכיבים פשוטים, אך תוצאותיהם אגדיות. הרכיבים הם כה חשובים, שכן הם לא רק נותנים את ההרגשה המשגעת, אלא גם מעניקים את הערכים התזונתיים הנדרשים:

  • 3 בננות בשלות (יותר בשלות, יותר טעם)
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל שמן קוקוס נוזלי או שמן זית איכותי
  • 200 גרם קמח חיטה מלא (או קמח שיבולת שועל לגרסה ללא גלוטן)
  • 50 גרם סוכר קנים חום (או דחיית סוכר לשמירה על קלוריות)
  • 1 כפית קמצוץ מלח
  • 1 כפית קינמון (לי יש פייבוריט עם קינמון, אני ממליץ)
  • 1 מפית אבקת סודה לשתייה (15 גרם) פירקו למדו או לתפוס את המסה
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים (להזכיר ילדים ממכרים)
  • שוקולד מריר קצוץ (לגרסה על עולם המתוק)

המאפינס המעלפים האלה יכולים היו להיות בריאים, גם בלי הסוכר, אבל העניין הוא שכל פרט קטן במשקה הזה הופך אותו לטעים בעין השנייה. אל תדאגו, יש לנו גם גרסה טבעונית שדואגת שלא תפספסו דבר. בואו נמשיך!

שלבי ההכנה

הכנה של המאפינס הזו פשוטה כמו לאכול פיצה ביום שישי. רק תתחילו עם הרבה מוטיבציה ולקנות כמה תחושות טובות, וכל השאר יבוא בקלות:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולשים תבנית מאפינס עם שקיות נייר.
  2. מועכים את הבננות לקערה גדולה בעזרת מזלג עד שיהיה לנו מרקם באופן בו אפשר להרהר.
  3. מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים עם הוויטריפיקציה.
  4. זורים פנימה את השמן קוקוס ומערבבים שוב.
  5. נוסיף קמח, קינמון, מלח ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב כדי שהתערובת תהיה אחידה.
  6. אם רוצים, זה השלב להוסיף את האגוזים והשוקולד המריר. בטוח שכולכם תדברו על האורחים המתוקים שלכם!
  7. ממלאים את התבניות בתערובת עד 2/3 מהגובה שלהן.
  8. אופים בתנור במשך 20 דקות, או עד שהמאפינס זהובים ומריחים מעולה.
  9. נותנים למאפינס להתקרר כמה דקות לפני שמוציאים מהתבנית.
  10. בסוף, משרתים עם חיוך.

כשהמאפינס מוכנים, אי אפשר להפסיק לנשנש. להפתעתכם, הם לא רק בריאים אלא גם ממכרים. רוצו לשתף עם הילדים את מה שמצאתם.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

  • אפשר להחליף את קמח החיטה בקמח שקדים לגרסה ללא גלוטן.
  • הוספת פירות יער משתוללים כמו תותים או חמוציות – וואו, איך שזה ישדרגו כל ביס!
  • נסו להוסיף מעט סירופ מייפל או דחיות סוכר למדמי הסוכר.

ומה לגבי הגרסאות הבריאותיות? ישנם המון הכיוונים שאפשר ללכת עליהם עם המאפינס האלה! אל תהססו להיות יצירתיים, כידוע – אוכל קובע את כל השלם!

שאלות ותשובות

איך לדעת אם המאפינס מוכנים?
עשו את מבחן הקיסם – דקרו את המאפינס והוא צריך לצאת יבש.

אפשר להכין את המאפינס לפני הזמן?
בהחלט! אפשר גם להקפיא אותם ולחמם כפי שמחפשים בתנור.

האם ניתן להמיר את הבננות?
כמובן! משמשים או תפוחים יכולים לעבוד כאן בצורה נהדרת.

המאפינס האלה נמסים בפה או קשים?
המאפינס שלנו אווריריים ונימוחים, תוסיפו להפתעה ועוד מתיקות.

מה עושים אם אני רוצה גרסה טבעונית?
החליפו את הביצים במחית תפו”א ואל תשכחו את השמן.

כמה זמן אפשר לשמור את המאפינס האלה?
במקרר הם יחזיקו מעמד עד שבוע.

האם אפשר לשים יותר סוכר?
עקרונית כן, אבל זה תלוי בטעם האישי שלכם.

מהם החומרים שאפשר להוסיף כדי לשדרג את המאפינס?
אתם יכולים לשים שוקולד נוסף, או לשדרג עם קקאו איכותי.

יש תחליף שמן שאני יכול להשתמש בו?
שמן זית מתאים או כל שמן אחר לא מסונתז גם יעבוד.

האם המאפינס מתאימים גם לילדים עם אלרגיות?
כל הכבודה – פשוט עוברים על הרכיבים ומבצעים התאמות לפי הצורך!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות. שתפו ותיהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *