מאפינס גזר בריא שיביא לכם טעמים חדשים

מאפינס גזר בריא – מתכון שהוא פשוט אגדי!

תשכחו מכל המתוקים שפגשתם עד עכשיו! המאפינס גזר שלנו לא רק שיביא לכם חווית טעם מדהימה, אלא גם לא יכביד עליכם יותר מדי. הם מתוקים, מלאים בטעמים ובריאים בהחלט. מושלמים לארוחת הבוקר, לחטיף בין הארוחות ואפילו כקינוח קליל אחרי ארוחת ערב. הרגע שבו תפצחו את אחד מהמכסים החמים, תמצאו בפנים את התערובת האוורירית, הנימוחה והמרעננת, בוודאי יקרב אתכם לצלחת השנייה, כי מדובר במשהו באמת ממכר!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 מאפינס

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המאפינס המושלמים הללו, נצריך מספר מרכיבים פשוטים וטריים. כן, מדובר ברכיבים שהאמא שלכם הייתה מאשרת! בואו נצא לדרך:

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח חיטה מלאה (אפשר גם קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כוס דחוסה של גזר קלוף ומגורר
  • 1/2 כוס סוכר חום (או דחוסה של דחוסה של תחליף סוכר כמו סירופ מייפל)
  • 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן זית איכותי)
  • 1/2 כוס חלב שקדים (או כל חלב צמחי אחר)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת סודה
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (מומלץ!)

כל מאפין! זה כמו מתנה; הוא מוכן בעוד כמה שניות ואפשר לשדרגו עם שוקולד מריר קצוץ או צימוקים. השדרוגים קיימים ביד הרבה, ולא כל כך קשה למצוא את זה שיתאים לכם!

שלבי ההכנה

כעת, נמקד את עצמנו בעבודה המרגשת – שלב אחרי שלב, עד שכולנו נוכל להנות מהתוצאה הנחמדה!

  1. מקפיצים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (זה הזמן הנכון להתחיל להרגיש את הרגשות המרגשים!).
  2. שמים קערה גדולה ומערבבים את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, קינמון, אגוז מוסקט, סודה, מלח ואבקת סודה.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את מרכיבי הלחם: גזר, שמן, חלב, וביצים עד שהן מתמזגות היטב.
  4. עכשיו, מוזגים את התערובת היבשה לתוך הרטובה – מערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת (אין צורך להאריך את התהליך יותר מדי, ככה יוצאים מהמאפינס אוויריים!).
  5. בעזרת כף, ממלאים את התערובת לתוך תבנית המאפינס (השתמשו בתבנית עם משטח לא דבק או רפידות).
  6. כשהתנור חם, מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפינס מקבלים צבע זהוב.
  7. כשהמאפינס מוכנים, מניחים להם להתקרר על רשת, לרגע קצר מתוקים ומעלפים לרקות במפה מלטפת ומזמינה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו שאמרנו, המאפינס הללו הם בהחלט אפשרות לשדרוגים! אני עצמי ניסיתי לשים בתוכם פיסות שוקולד מריר, וזה פשוט מדהים. אפשר גם להוסיף צימוקים לתוך התערובת או להמליץ על אגוזים כמו פקאן או שקדים. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להמיר את הביצים בתערובת של 2 חתיכות של טחינה עם מים. למיני חוויות!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשים בגזרים גזר נוסף?
מומלץ להתחיל עם גזר אחד כדי לגלות את הטעמים! אם תרצו להוסיף, כמובן, אין בעיה.

מה עדיף – קמח חיטה מלאה או קמח שקדים?
קמח שקדים הוא בריא יותר אבל יוסיף טעם נימוח. לא תטעמו את הגזר אגב!

האם אפשר להכין את המאפינס ללא סוכר?
בהחלט! אני אכן ממליץ לנסות סירופ מייפל או דחוסות של תמרים קצוצים!

איך לשמור את המאפינס לאחר ההכנה?
שמרו בחבילה אטומה מחוץ למקרר עד 4 ימים, או במקפיא (לא עדיף) עד לחמישה חודשים.

האם אפשר לשים תוספת של תבלינים שונים?
בהחלט, שיפוטכם! מוסיפים תבלינים כמו כמון או פפריקה לשדרוג מטורף!

מה המאפינס הללו מכילים בריאותית?
המאפינס עשויים מרכיבים מזינים ונכונים – סיבים תזונתיים מקוריים, ויטמינים שנמצאים בגזר, כן, ובחלב שהשקדים מלא בשמנים טובים.

האם לימון או תפוז מושלמים?
ברורים! רוצים להוסיף קצת צחוק? תוסיפו קצת קליפת תפוז מגורר ואני מבטיח, המאפינס פשוט ישגעו אתכם!

מה אם אנסה עוד ירק במאפינס?
אפשר בהחלט, אבל זכרו שככל שהירק יותר רטוב, תצטרכו להקטין את הכמות של הנוזלים.

האם המאפינס מתאימים לילדים?
מובן! הילדים יהנו מהן גם בתוך התיק לבית ספר, זה הכל? הם יודע ללקק את האצבעות!

איך זה מרגיש לאחר ההכנה?
המאפינס יוצאים נימוחים ואווריריים, הרעיון הוא להשאיר אותם למחוץ לכל רגע לפני שטועמים!

אם נהניתם מהמתכון, אנחנו מעודדים אתכם לשתף אותו עם חברים, משפחה ואפילו לשתף ברשתות החברתיות! תנו לכולם לטעום משהו מדהים, משגע ומעלף!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *