מאפינס חלבון – המוסד של הבריאות והטעימה
חשבתם פעם על איך לשלב חלבון במאפה שאוהבים? אתם לא לבד! אנחנו כאן כדי לחולל מהפכה במטבח שלכם וליצור יחד מאפינס חלבון שכבר עכשיו מתאגד להיות הלהיט הבא של הבריאות. מדובר בקומבינציה מרעננת של טעמים, מרקמים ועושר תזונתי, שיהפכו כל בוקר למוזיקה לחיך שלכם. תשכחו מתחושת האשמה כשאתם אוכלים מאפה – כאן עשינו זאת בסגנון
מדהים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מינימום מנות: 12 מאפינים
הרכיבים הדרושים
כדי שתוכלו להכין את המאפינס הכי טעימים שיש, אתם זקוקים למוצרים הטובים ביותר. בשורות הבאות נציג את רשימת הרכיבים, ואתם תראו כמה זה פשוט וקל!
- 200 גרם קמח שיבולת שועל
- 100 גרם חלבון סויה (או חלבון של בחירתכם)
- 1/2 כוס דחוסה של סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר חום)
- 1/3 כוס שמן קוקוס (מומס)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב שקדים (או חלב אחר)
- 1 תפוח קלוף וגררה (מוסיף מתיקות טבעית)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)
ולא שוכחים! אם אתם טבעונים, פשוט החליפו את הביצים בזרעי צ'יה או באפייה של מחית תפוחי עץ.כל שינוי קטן כאן יכול להתפתח למשהו משגע.
שלבי ההכנה
אז קדימה, בואו נצא לדרך! ההכנה היא קצרה ואפקטיבית, תחפרו את הידיים שלכם במאפינס המדהים הזה!
- חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- קחו קערה גדולה והניחו בה את כל הרכיבים היבשים: קמח שיבולת שועל, חלבון סויה, סוכר קוקוס, קינמון, סודה לשתייה ומלח. ערבבו היטב עם כף עץ.
- בקערה נפרדת, ערבבו את הרכיבים הרטובים: שמן קוקוס, ביצים, חלב שקדים ותפוח מרוסק.
- קחו את התערובת הרטובה ושפכו אותה לקערה עם הרכיבים היבשים. ערבבו עד שהתערובת תהיה אחידה. אל תתבאסו אם זה ייראה קצת גושי; זה בסדר!
- אם אתם רוצים לשדרג טעמים, הוסיפו אגוזי מלך קצוצים.
- שפכו את התערובת לתוך תבניות מאפינס משומנות או עם ניירות אפייה.
- אפו במשך 20-25 דקות, עד שהמאפינס מתייצבים ומעט חומים מלמעלה. אתם תדעו שהכל מוכן כשברגע שתכניסו שיפוד הוא יוצא יבש!
- תנו להם להתקרר מעט לפני שתפרקו אותם מהתבנית.
מאפינס החלבון האלה מתאימים לארוחת בוקר, חטיף מושלם זוגי על הדרך, או אפילו לכל רגע שבו אתם צעירים נצחיים ומעוניינים להתחיל את יום העבודה באחד מהמאפים המעלפים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם אוהבים לשחק עם טעמים, הנה כמה רעיונות לשדרוגים ושיפוצים:
- שוקולד מריר מומס – הולך מעולה עם כל טעם חלבון.
- פירות יער קפואים – יוסיפו מתיקות ורעננות.
- חמאת אגוזים – למי שאוהב לעשות את זה אגדי.
- קקאו – לשדרוג טעם השוקולד.
- חרדל היבש – להוסיף קצת חריצות יצירתית!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את המאפינס כמה ימים?
כן, ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים. לחמם במיקרוגל למשך 20 שניות לפני האכילה כדי להחזיר להם את הרכות.
איך אפשר להפוך את המתכון לגלוטן?
ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום קמח שיבולת שועל.
מה לעשות אם חלבון סויה לא זמין?
אפשר להמיר בחלבון אפונה או בכל חלבון אחר על בסיס צמחי.
האם יש דרך להכין את זה במיקרוגל?
אכן, אפשר להכין בתבנית סיליקון במיקרוגל במשך דקה וחצי עד שתיים.
באילו תוספות אוכל להשתמש?
פירות, אגוזים, שוקולד מריר ועוד. אפשר לשדרג בכל דרך שתרצו!
מה קורה אם המאפינס מתייבשים?
אם המאפינס מתייבשים, אפשר להוסיף חלב או מים לתערובת כדי לשדרג את המרקם שלהם.
כמה חלבון יש במאפינס אחד?
בערך 5-7 גרם חלבון למאפינס תלוי ברכיבים שמוסיפים.
האם אפשר להקפיא את המאפינס?
באופן מוחלט! קפלו אותם בנפרד ובתוך שקית אטומה להקפאה.
איך אני יודע אם המאפינס מוכנים?
כשהם מתייצבים במרכז, מכניסים שיפוד והוא יוצא יבש.
האם זה מתכון קל להכנה?
בהחלט! המתכון קל ונותן מתוק, ממש מושלם לכל אחד!
אז מה אתם מחכים? פשוט שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תודו לנו אחר כך ואנחנו נדאג להיות כאן עם עוד מתכונים מעוררי השראה!