מג'דרה לבנונית – המתכון הסודי שכולם מדברים עליו

המתכון המדהים למג'דרה לבנונית

אספנו אתכם למיני מסע קולינרי שמביא את טעמה המשגע של המג'דרה הלבנונית, מנה ממכרת שמזכירה את הבית, את הארוחות המשפחתיות ואת אהבת האמהות והסבתות שלנו. מדובר במנה אגדי, עשויה מצלילים של אורז עם עדשים, תיבול נדיב של מתיקות ובצל מטוגן שמקפוץ, מה שיביא אתכם לחשוק לעוד ועוד. לפני שתחליטו שאתם חייבים לנסות את המתכון הזה, בואו נצלול יחד לעולם הקסום של המג'דרה הלבנונית.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. למספר מנות: 4.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4-6 מנות

המג'דרה הלבנונית היא לא סתם מנה – היא משלבת בתוכה היסטוריה, מסורת ואהבה. מדובר בשילוב מנצח של אורז, עדשים ובצל מטוגן. אם אתם רוצים לשדרג מנה פשוטה לארוחה מרהיבה, המג'דרה היא הבחירה המושלמת. ניתן להגיש אותה כחלק ממסיבת חידוד טעמים או פשוט לארוחת ערב דשנה.

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 2 בצל בינוני, קלוף ומקצוץ דק
  • 4 כוסות מים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • כמה גבעולים של כוסברה קצוצה (לא חובה)

כעת, אתם לא חייבים להרגיש מחויבים בדיוק לרכיבים שציינו כאן. כדאי לדעת שאפשר לשדרג את המג'דרה בקלות רבה על ידי הוספת ירקות כמו גזר קצוץ, תפו”א קלופים או חיטה מבושלת.

שלבי ההכנה

אנחנו ניגשים מיד לעבודה, חשבו על זה כמו מסיבת ריקודים בכלי הבישול שלכם!

  1. משרים את העדשים במים במשך כ-30 דקות.
  2. מקדימים לבשל את העדשים במים, עד שהן מתרככות, כ-15 דקות. שימו לב לא לבשל יתר על המידה.
  3. בזמן שהעדשים מתבשלות, מחממים שמן זית בסיר ומטגנים פנימה את הבצל עד שהוא משחים ומזהיב.
  4. מצננים את הבצל המטוגן במגבת נייר לשם סיום תהליך הטיגון.
  5. מברישים את הסיר הסודי שלכם בסיבים מהבצל שהתקבל ומוסיפים את האורז בסיר הקיים.
  6. שמים את העדשים בצורה מדודה מעל האורז ומערבבים.
  7. מוסיפים את המים, עם מטריית ממד של מלח, כמון, פלפל ופפריקה.
  8. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות.
  9. מטרת הרענון היא להפוך את המג'דרה לאוורירית – כדי להשיג תוצאה מושלמת.
  10. הגש את המג'דרה עם הבצל המטוגן המוקפץ למעלה, ואפשר לפזר כוסברה קצוצה כקישוט צבעוני.

תשמעו, ככל שתבשלו את המג'דרה יותר פעמים, תמצאו את השידור האידיאלי שלכם, את הכמות המושלמת של תיבול וכיצד התבלינים יוצרים למעשה את הכל.

שדרוגים אפשריים

למי המעוניינים לשדרג או לגוון את המג'דרה שלהם, יש המון אפשרויות:

  • אפשר להוסיף חזה עוף קלוי לחובבי הבשר.
  • טבעונים? הגישו את המג'דרה עם סלט ירקות טריים ומעט חומוס לצד.
  • לרעבים במיוחד, יש אפשרות להוסיף אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגוזי לוז לשדרוג מרקם.
  • ועוד – שילוב עם רוטב יוגורט כיף ומרענן – פשוט להשאיר על השולחן.

והכי חשוב – אל תשכחו לשתף אותנו בחוויותיכם מהמנה! היא משגעת, לא?

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת שהעדשים מבושלות נכון?
עדשים צריכים להיות רכות אך לא מתפוררות לחלוטין. כך תוכלו לשמור על המרקם הנכון שיתמזג עם האורז.

האם ניתן להשתמש באורז מלא?
בהחלט! רק זכרו שזמן הבישול עשוי להשתנות. נסו לבשל כ-10 דקות נוספות.

מה הסוד לבצל המטוגן המושלם?
הסוד הוא בשמן החם ובבצלים קטנים ובינוניים. זה ייתן מרקם קריספי שמשגע את כל הארוחה.

האם אפשר להכין את מג'דרת מראש?
כמובן! הכינו מראש והרוויחו טעם ושמרו במקרר. חוממים דקות ספורות לפני ההגשה.

מה אפשר להגיש לצד המג'דרה?
מומלץ להגיש עם טחינה, סלט ירקות או יוגורט.

האם יש גרסה דלת פחמימות?
לגמרי! אפשר להתחיל עם אורז כרובית במקום אורז רגיל.

כמה זמן אפשר לשמור את המג'דרה במקרר?
המג'דרה יכולה להחזיק במקרר כ-3-4 ימים.

האם ניתן להשתמש בעדשים אדומות?
כמובן! העדשים האדומות יתנו חריצות וגוון מעט שונה.

איך מתמודדים עם דלקות ריחניות של בצל?
נסו לקצוץ את הבצל מתחת למים זורמים או להשתמש במכונת קיצוץ.

מה שיטת ההכנה המתאימה ביותר עבור טבעונים?
נטשו את הבצל החם והשתמשו בבצל טרי או משלמים את הצמח עם טחינה.

המתכון הזה למג'דרה תמיד יהיה זמין לאירועים, לימים קרים ולארוחות משפחתיות. אתם בהחלט תרצו לשתף אותו בין חבריכם ובני משפחתכם. הפיצו את שכנתכם על המג'דרה שלכם – זו התירוץ המושלם לתת לעולם לטעום מהקסם של המג'דרה הלבנונית!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *