מגלה את המתכון המושלם לאנטריקוט דק דק

מתכון לאנטריקוט דק דק

תתארו לעצמכם ערב שבת קריר, אתם יושבים עם משפחתכם סביב השולחן, וריח מדהים של בשר צלוי עוטף את כל הבית. האורח האגדי של כל ארוחה – האנטריקוט. מדובר במנה ממכרת שלא תשאיר אף אחד אדיש. השילוב של הבשר הנימוח עם התיבול המוצלח פשוט יגרום לכולם ללקק את האצבעות! ומה אם נגיד לכם שאתם יכולים להכין את המנה הזו בקלות, ואפילו לעשות לה טוויסט מקורי ומעניין? מוכנים לצלול לתוך העולם האדיר של בשר האנטריקוט? החלטנו לחשוף בפניכם את המתכון המושלם שיהפוך אתכם לכוכבי הערב!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 אנשים

מרכיבים הדרושים

כדי להכין את האנטריקוט הדק שלנו, נדרש להצטייד בכמה מרכיבים פשוטים אך איכותיים. חשוב לזכור – איכות החומרים היא זו שתקבע את טעם המנה. אז מי כאן זקוק למנה הזו? בואו נראה:

  • 800 גרם אנטריקוט דק דק, נבחר בקפידה
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ (או תיבול אחר שאוהבים)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
  • 1 כף חמאה (לגירוי נוסטלגי)
  • חצי כפית פפריקה (לליטוש צבעוני)

שדרוגים ותוספות אפשריים

כמובן, אם אתם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף כמה תוספות מעניינות שיעשירו את הטעם. למשל, תוכלו להוסיף ירקות צלויים כמו ברוקולי וגזר, או להגיש עם פירה בטטה נימוח. ובפעם הבאה, אולי תנסו להוסיף לקיץ תיבול חריף? שימו לב – כל תוספת ממש יכולה לשדרג את המנה לגבהים חדשים.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שגייסנו את כל המרכיבים הנדרשים, בואו נבחן את השלבים שיגרמו לאנטריקוט שלנו להיות מדהים ומעלף!

  1. פרסו את האנטריקוט לפרוסות דקיקות – כך יתקבל טעם חזק יותר וקלוריות נמוכות יותר.
  2. בצלחת בינונית, ערבבו את השום, שמן הזית, רוזמרין, מיץ הלימון, מלח, פלפל ופפריקה.
  3. הניחו את הפרוסות בצלחת ותנו להן לספוג את התיבול למשך כשעה במקרר.
  4. מחממים מחבת כבד על חום גבוה ומוסיפים את הכף חמאה.
  5. כשהחמאה מתחילה להתרכך, הניחו את הפרוסות במחבת אחת אחת.
  6. צלו את כל פרוסה במשך 1-2 דקות על צד אחד, עד שהן משחימות.
  7. הפכו את הפרוסות בעדינות, ותנו להם עוד 1-2 דקות על הצד השני.
  8. כשהבשר מוכן, הוציאו מהמחבת והניחו בצד למשך דקה כדי לתת למיצים להתאזן.
  9. מוגש חם עם תוספות שהכנתם מראש.

אנחנו בטוחים שכל אחד מהשלבים יגרום לכם ליהנות ברמות שלא הכרתם. יחד עם זה, אם תרצו להרגיש שף אמיתי, כדאי לנצל את השלב שבו אתם מחכים שהמנה תהיה מוכנה כדי למזוג לעצמכם כוס יין טוב. לא יזיק!

שאלות ותשובות

מהו הסוד להצלחת המתכון הזה?
חשוב מאוד לבחור אנטריקוט איכותי ושמן, התיבול המזוקק והמנות הנכונות יכולים לשדרגו אותו אפילו יותר.
האם ניתן להכין את המתכון גם על הגריל?
בהחלט! הכנת האנטריקוט על גריל מוסיפה טעמים מעושנים ומפנקת.
אני חובב תיבול חריף – האם ניתן להוסיף פפריקה חריפה?
כמובן! זה אפילו יהיה משגע. תוספת פפריקה חריפה תביא למנה טעמים קצת שונים ומרעננים.
איך לשמור על בשר עסיסי?
כאשר אתם צולים את הבשר, הימנעו מהפיתוי להפוך אותו בתדירות גבוהה. הגבוה והעסיסי מגיע מהשחמה טובה!
שיטה אחרת להכין את האנטריקוט?
אתם יכולים להשרות את הבשר דווקא במשקה אלכוהולי כמו ברנדי לילה. ככה יוצא טעמים אגדים!
עם מה כדאי להגיש את האנטריקוט?
והי, אל תשכחו סלט ירוק מרענן או פירה קלאסי. זה ישדרג את המנה לשלמות!
האם ניתן לשמור את השאריות במקרר?
בוודאי, השאריות צריכות להתאכסן במיכל סגור, הן יכולות להחזיק כמה ימים.
איך אפשר לדעת מתי הבשר מוכן?
החום בחלק הפנימי הוא המפתח למוכנות! ניתן להשתמש במדחום בשר, או לערבב עם מזלג.
מה לעשות אם הבשר יבש מדי?
הוסיפו מעט חמאה למעלה אחרי הצלייה, זה יעזור להחיות אותו מחדש.
האם ניתן להכין את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט! המתכון עצמו הוא בריא ונטול גלוטן – פשוט שימו לב לתבלינים!.

אם אתם אוהבים את המתכון כמו שאני אוהב אותו, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! ספרו לחברים על המנה המושלמת הזו, שתפו אותם במתכון, ואל תשכחו להתנסות בעצמכם – כי האנטריקוט הדק יכול להיות הכוכב של השבועות הקרובים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *