מוקפץ כמו במסעדות – טיפים לטעימה מושלמת בבית

מוקפץ כמו במסעדות – מתכון שיביא את הטעמים האותנטיים לביתכם

דמיינו את הרגע שבו אתם יושבים במסעדה האהובה עליכם, מתבוננים בשף המלכה, שקולו נשמע כקול המוזיקה ברקע, כשהוא מקפיץ את הירקות והבשרים בתנועות מהירות ומדויקות. הריח המדהים של תבלינים וירקות שמהם מתרקם סיפור טעים. אז איך אתם, יקרים ויקרות, יכולים להביא את החוויה הזו היישר למטבח שלכם? הנה המתכון המושלם שיעשה לכם את הפה מים ויגרום לכולם לבקש עוד!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין מוקפץ משגע ומעלף, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 גזר בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לרצועות דקות
  • 1 בצל סגול, פרוס דקיק
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
  • 1 פלפל ירוק, פרוס לרצועות
  • 1 כפית ג׳ינג׳ר קצוץ או גרגרי ג׳ינג׳ר טרי
  • שומשום קלוי לקישוט
  • לימון סחוט (אופציונלי)

ומשכ איזו אפשרות מעניינת למי שמעדיף תפריט טבעוני? תוכלו להחליף את העוף בטופו, וזה בהחלט יהפוך את המנה לבריאה יותר!

שלבי ההכנה

אז כיצד אנו מביאים את החוויה הזו למטבח שלנו? נתחיל באיסוף המרכיבים וההכנה!

  1. מומלץ להניח את כל המרכיבים על השולחן כדי שיהיה קל ונוח להגיע אליהם.
  2. לערבב בקערה את חזה העוף עם 1 כף שמן שומשום, סויה ודבש. להניח לציפוי לפחות חצי שעה.
  3. במחבת גדולה או ווק לחמם 1 כף שמן שומשום על חום גבוה.
  4. לזרוק פנימה את חזה העוף המומלחים ולבשל עד שזה משנה צבעו ומתחיל להיות פריך.
  5. להוסיף את הבצל והשום ולטגן למשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך.
  6. להוסיף את יתר הירקות – גזר, קישוא, פלפלים וג׳ינג׳ר ולערבב כל הזמן.
  7. להקפיץ הכל יחד למשך 5-7 דקות, עד שהירקות נשארים קראנצ׳יים.
  8. אם אתם אוהבים, לסחוט מעל את הלימון לרענן את הטעמים.
  9. לפני ההגשה, לקשט בשומשום קלוי.

הנה! מתכון שכזה יוצר צלחת צבעונית ומרשימה, עם מגוון טעמים וניחוחות מתובלים, שמקפיצים את כל החושים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז מה אפשר להוסיף כדי לקחת את המוקפץ שלכם לגבהים חדשים? יש לכך כמה רעיונות מצוינים.

  • תוספת של פירות כמו אננס או מנגו לחוויה מתוקה ומרעננת.
  • שדרוג עם נודלס או אורז להוסיף מרקם למנה.
  • ניתן להוסיף תבלינים כמו כמון, כוסברה או צ'ילי לגרסה חריפה.
  • לקישוט אפשר להשתמש בכוסברה קצוצה או בצל ירוק.
  • הכניסו לפנים טופו או פירות ים למאכל גורמה עשיר בטעמים.

שאלות ותשובות

איך המוקפץ הזה יכול להיות בריא?
המוקפץ הזה יכול להיות בריא מאוד, בעיקר כי הוא עשיר בירקות ובשרים רזים. החומרים הטבעיים שכולם יודעים לא ליצר כשל הפעם הזו.

האם אפשר להכין את המוקפץ הזה עם רטבים אחרים?
בהחלט! תוכלו לנסות רטבים כמו רוטב חריף, רוטב טחינה או אפילו רוטב סויה עם שום.

איך אני יכול לדעת מתי הירקות מוכנים?
אם הם מקבלים צבע מבריק ונשארים קראנצ׳יים, הם באופן כללי מוכנים. זה תלוי גם אם אתם אוהבים אותם יפים ומתוקנים, או יותר רכים.

האם אפשר להכין את המנה הזאת גם במיקרוגל?
זה לא מומלץ. המוקפץ מצריך חום גבוה שיעזור להקפיץ את המרכיבים בצורה המושלמת.

מה המרכיב העיקרי במנה הזו?
זה בעיקר חזה העוף, אבל הירקות בהחלט עושים את העבודה. החיבור שלהם יחד יוצר את הפרץ של הטעמים.

איך אני יכול לשמור על המוקפץ ליותר זמן?
אחרי שהקפצתם אותו, טפלו במנה שתשאר מכוסה במקרר ולא תתייבש.

האם זה מתכון יקר להכנה?
לא. כל המרכיבים זמינים במחירים נוחים ברוב הסופרמרקטים.

מתי כדאי להגיש את המוקפץ?
המנה מושלמת לארוחות ערב או כשיש אורחים.

מה לעשות אם המוקפץ יוצא לי רטוב?
אם יצא לכם יותר מדי רוטב, אפשר לבשל אותו על חום גבוה עוד קצת עד שהנוזלים מתאדים.

אפשר להחליף את הבשרים בירקות בלבד?
למה לא! גרסה ירקות בלבד יכולה להיות טעימה לא פחות והיא מתאימה גם לטבעונים.

אל תשכחו לשתף את המתכון המופלא הזה עם החברים שלכם, כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהמוקפץ המדהים כמו במסעדות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *