מטבוחה עגבניות שרי בקלות: מתכון מנצח לפיקניק

מטבוחה עגבניות שרי – חווית טעמים משגעת

אין דבר יותר מושלם מלעטוף את הבוקר או את הצהריים עם מנת התיבול המהממת הזו. המטבוחה, שמזכירה לנשמותינו הנוסטלגיות את מטבחה של סבתא, היא פשוט אגדה של טעמים שמצליחה להחזיר אותנו לתקופות יפות. כאשר אנו מוסיפים לה עגבניות שרי, התוצאה היא מרעננת, צבעונית ומעלפת במיוחד. ההכנה אינה מסובכת, ומזמינה אתכם לחקור את השילוב המהפנט שבין עגבניות לחריפות ואת כל הקסם שנובע מכך.

זמן הכנה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המטבוחה המדהימה הזו, אנו זקוקים למבחר מרכיבים טהורים ועשירים. החיבור בין עגבניות שרי רעננות לתבלינים הנכונים יוצר את השילוב המושלם שכולנו מחכים לו.

  • 1 ק"ג עגבניות שרי – הכי טעים שיש!
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל חריף (לפי הטעם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • עלי כוסברה קצוצים לקישוט

רוצים לגרום לזה להיות בריא או לשדרגו לגרסה טבעונית? אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס, או לשים במקום הבצל טופו קצוץ לשדרוג נוסף.

שלבי ההכנה

עכשיו נכנס לתהליך הכנה עצמו – שלב אחר שלב. תתכוננו לעקוב אחרי המתכון הזה – כל שלב מביא את התוצאה המהממת ההולמת.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ והפלפל החריף ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
  4. עכשיו הגיע הזמן להוסיף את עגבניות השרי הקטנות והפרות שלנו.
  5. מוסיפים את התבלינים: כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  6. אם אתם אוהבים חריף, עכשיו הזמן להוסיף עוד פלפלים חריפים.
  7. מבשלים את התערובת על להבה נמוכה למשך כ- 60 דקות עד שהעגבניות מתרככות והטעמים מתמזגים.
  8. בסוף, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  9. מעבירים את המטבוחה לכלי הגשה ומקשטים בעלי כוסברה.
  10. אפשר להגיש חם, פושר או קר – כל אחת והעדפותיה!

תוספות ושדרוגים

הפכו את המטבוחה שלכם למיוחדת יותר – למה לא? ניתן להוסיף ירקות קצוצים דקים כמו גזר או קישוא לתת פריכות, או אולי קצת טחינה מעל? אם רוצים הפתעה, ניתן להוסיף מעט דבש למתקת טעמים. יש לכם גם רעיונות כשרים? איך שנשמע, כל תוספת רק תשדרג את האווירה וכמובן את הטעמים!

שאלות ותשובות

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על מטבוחה?

הכי טוב לשמור את המטבוחה בכלי אטום במקרר. הוא מחזיק מעמד כ-5 ימים. אפשר גם להקפיא אותה אם יש לכם הרבה.

האם אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום עגבניות שרי?

כמובן! עגבניות רגילות יוצרות טעמים נהדרים ואפשר להשתמש בהן. רק שימו לב שזמן הבישול עשוי להשתנות במעט.

כיצד אני יודע אם המטבוחה מוכנה?

פשוט תסתכלו; ברגע שהעגבניות מתרככות וכל הטעמים מתמזגים, זה הזמן להוסיף את מיץ הלימון. כמובן, תטעמו ותראו אם צריך תיבול נוסף!

מהי הגשה מומלצת למטבוחה?

אפשר להגיש אותה עם לחם שטוח, פיתה, בורקה או על תיבול של סלט. הכי טוב לשדרג כל מנה עם המטבוחה המעלפת הזו.

באיזה מקרים לא כדאי להוסיף פלפל חריף?

אם יש לכם אורחים רגישים לחריף, כדאי להימנע מכך. ניתן לשים פלפל חריף בצד כך שהאורחים יוסיפו לפי טעמם.

האם ניתן להוסיף עוד צמחי תיבול?

בוודאי! שמיר, פטרוזיליה או אפילו בזיליקום יעשירו את הטעמים ויספקו ניחוחות שונים. פשוט שימו לב למינונים כדי לשמור על האיזון.

מתי כדאי להגיש את המטבוחה?

למטבוחה ישנה המילה “מדהים” בכול עונות השנה! אתם יכולים לשמור אותה בקיץ כקיץ הפתאומי או בחורף לצד מרק חם – זה תמיד יכול להתאים.

האם יש דרך להשתמש במטבוחה גם כמרינדה?

בהחלט! החמיצות והחריפות делают מטבוחה לחוויה ״משגעת" בכל טאצ' – מרינדה מעולה לדגים או כבדים. פשוט הניחו כמה שעות לפני הבישול.

מה לעשות אם המטבוחה יוצאת טפלה?

אם לא יצא טעים, אל יאוש! ניתן להוסיף מלח או מיץ לימון כדי לשפר את הטעמים. אם היא מתוקה מדי, הוסיפו קצת פפריקה חריפה או פלפל חריף.

האם ניתן לשלב במתכון גם מסמרי?

בעקרון, ניתן לשלב מסמרי (תפוחים) ולשלב טעמים מתוקים במידה ולא הוספתם אדמה ספציפית.

אז קדימה, הכינו לכם את המטבוחה הכי טעימה שיש, ותנו למשפחה ולחברים שלכם ליהנות מהמנה הממכרת הזו. אם הצלחתם, אל תשכחו לשתף ברשתות חברתיות ולשתף אותנו בחוויותיכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *