מיונז ביתי בלנדר מוט – המתכון המושלם והכל כך מדהים!
כאשר אנחנו חושבים על מיונז, לרוב עולה לנו בראש התמונה של צנצנת פלסטיק שממתינה במקרר. עד שהגעתי למיונז הביתי, חשבתי שאני יודע מה זה טעים. נו, תודו! גם אתם בטח חושבים כך, אבל מהנסיון שלי, אין כמו מיונז שנעשה בבית. החוויה הזאת היא כמו קסם של טעמים שכל ביס הוא פשוט משגע. יש משהו במשך הזה, שגורם לביסים שלכם להיות אגדים ומלאים בניחוחות שיתפוס לכם את הלב! תתכוננו כי אנחנו הולכים לקפוץ לארוחה מלאה בטעמים עם מיונז מעלף, ואפילו יש פה סיפור שמתחיל מהמטבח של סבתא. אתם מוכנים?
זמן הכנת המתכון רמת קושי כמות מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כשאתם יודעים מה מצפה לכם, בואו ניגש למרכיבים. החומרים פשוטים מאוד ונמצאים בדרך כלל בכל בית. מהניסיון שלי, השימוש בחומרים איכותיים באמת משנה את כל המשחק. אז מה אתם צריכים?
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כוס שמן צמחי (או שמן זית, אם אתם מרגישים שהגיע הזמן לסביבה המטורפת)
- 1 כף מיץ לימון או חומץ (לפי הטעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
עכשיו, אם אתם חושבים על גרסה טבעונית, זה גם אפשרי! פשוט החליפו את הביצה באבוקדו מושלם. ואין ספק שאת זה כולנו אוהבים!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן לגלות איך להכין את המיונז שהולך לקחת את האוכל שלכם לרמה הבאה. זה קל מאד ומלא הפתעות. צללו פנימה!
- מניחים את הביצה הקרה באיזור התחתון של קנקן הבלנדר מוט.
- מוסיפים את החרדל, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- מתחילים להוסיף את השמן לאט לאט בסיוע הבלנדר מוט (הפיל בחום, כן?).
- מאט, נתחיל לטחון את התערובת. עושים זאת במשך כ-30 שניות, עד שהמרקם עבה ועשיר – מדהים מה שנראה על הצלחת!)
- עוברים לטעום, ואם צריך, מוסיפים עוד מלח ופלפל או קמצוץ של מיץ לימון.
- זהו! מעבירים לקופסה עם מכסה, שומרים במקרר ונהנים!
השלבים כל כך פשוטים, שאתם תרגישו כמו שפים בני 5 במטבח. הקסם מתחיל כבר בשלב הראשון. שימו לב, כל המרכיבים צריכים להיות בטמפרטורת חדר, אחרת הם לא יתאחו כראוי.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לגוון, אתם יכולים להוסיף לעיסה עליי תבלינים שונים כמו שום כתוש, או אפילו עשבי תיבול כמו רוזמרין או בזיליקום. זה יהפוך את העניין למושלם! עשבי תיבול יוסיפו למיונז טעמים שאין כמו בם.
ומשום מה, מיונז לא יכול להיות שלם בלי טוויסט מתוק – נסו להוסיף מעט דבש לתוך המתכון ולקבל טעם משגע שלא תשכחו.
שאלות ותשובות
איך שומרים על המיונז? המיונז נשמר בכספת במקרר במשך כשבוע. פשוט זכרו, מיונז ביתי אינו מכיל חומרים משמרים, אז כדאי לנצל אותו בזמן.
האם אפשר להקפיא מיונז? לא מומלץ להקפיא מיונז, כי זה עלול לשנות את המרקם שלו – ממש כמו סושי שנשאר הרבה זמן במקרר!
האם אפשר להכין מיונז עם בלנדר רגיל? בהחלט! אבל אני ממליצה על בלנדר מוט כי הוא עושה את העבודה קלה יותר וזה תהליך כל כך מספק.
למה חשוב להשתמש בביצה קרה? ביצה קרה עוזרת לשמור על המרקם הרצוי, ואם יתקררו יתר על המידה – לא תצליחו להשיג את הבחירה שאתם רוצים.
האם יש בעיה אם אני משתמש בשמן זית? לא, שמן זית יעניק למיונז טעם פנטסטי, אבל צריך לקחת בחשבון את המרירות של שמן הזית – עושים אותו לפי מה שאתם אוהבים!
איך אני יכול לדעת שהמיונז מוכן? ברגע שאתם רואים את המרקם סמיך, זה סימן מעולה לכך שהמיונז מוכן להיכנס לפה שלכם!
מה ניתן להוסיף כדי שיהיה טעים יותר? אפשר לשדרג בטעמים – חמוץ, מתוק, חריף. כמה שיותר, יותר טוב!
האם זה אפשרי ללא גלוטן? כמובן! כל המרכיבים בתפריט הזה הם ללא גלוטן, אז אין דאגות.
אני לא אוהב חרדל, מה לעשות? אין בעיה! צריכים להשאיר את החרדל החוצה וליהנות בקלות רבה. זה ייצא דליל יותר, כמובן.
האם ניתן לחמם את המיונז? לא מומלץ. מיונז מתפשט על ידי חום, אבל הוא יכול לאבד את התפיסה שלו!
עוד מעט, אתם תוטסו למרחבים חדשים של טעמים, ואתם תודו שזו היתה החוויה המדהימה ביותר שביצעתם במטבח. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם, כי עדיף לאכול יחד עונג טעים שמגיע לנו!