מילוי תפוח אדמה לבורקס טורקי שלא תפספסו

מילוי תפוח אדמה לבורקס טורקי

אם אתם מחפשים מתכון שיביא לכם תחושת חום ביתית ויהיה דל פחמימות וגם כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול, הגעתם למקום הנכון! הבורקס הטורקי שלנו, עם מילוי תפוחי אדמה מיוחד, יגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש כאילו אמא או סבתא הכינו אותו במיוחד עבורכם. תחשבו על תערובת של טעמים, מרקמים וריחות משגעים, שמגיעים יחד למנה האחרונה בצלחת. כולם ירצו עוד, וחלק אפילו יבקשו את המתכון! אז, זכרו לספר להם שזה מתכון מדהים, אגדי ומעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 1 שעה וסה"כ 30 דקות.
  • רמת קושי: בינונית.
  • מספר מנות: 8 בורקסים.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבורקס המושלם הזה, נצטרך לאסוף את כל החומרים המדהימים. אל תהססו לגוון, תוכלו לשלב בתערובת מגוון של תבלינים שאוהבים ולהוסיף להם טאץ' אישי. אז, הנה מה שצריך:

  • 500 גרם תפוחי אדמה בינוניים.
  • 1 בצל בינוני קצוץ.
  • 2 שיניים שום קצוץ.
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 1 כפית כמון טחון.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 8 דפי פילו.
  • ביצה טרייה (לברשת על הבורקסים).

כמו כן, אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר את הגבינה להחליף בטופו מעוך עם קצת שמן זית וקמצוץ מלח. אז הבורקס ממש לא יוותר רעב עם טעמים מדהימים!

שלבי ההכנה

שלב אחרי שלב, נבנה את הבורקס המושלם שלנו. תקפידו על כל צעד, ותראו איך הכל מתאגד למנה אחת מרשימה!

  1. שמים את תפוחי האדמה בקופסה עם מים רותחים ומבשלים 25 דקות עד שהן רכות.
  2. בזמן שהתפ potatoes מתבשלות, מטגנים את הבצל והשום בשמן זית במחבת על חום בינוני עד שהבצל מזהיב.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם בעזרת מזלג או מעבד מזון עד לתערובת חלקה.
  4. מעבירים את התערובת לקערה, ומוסיפים את הבצל והשום המטוגנים, גבינת הפטה, התיבול (כמון, פפריקה, מלח ופלפל) ומערבבים היטב.
  5. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  6. לוקחים דף פילו אחד, מברישים אותו בשכבת שמן זית, ומניחים דף נוסף על גבי הראשון.
  7. מניחים 2-3 כפות מתערובת תפוחי האדמה על אחד הקצוות ומקפלים את הדף על התערובת ליצירת רצועה.
  8. מקפלים את הקצוות פנימה ומגלגלים בעדינות כלפי מעלה עד שהבורקס מוכן.
  9. חוזרים על התהליך עם שאר הדפים והמילוי.
  10. מניחים את כל הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים עם ביצה טרייה ואופים כ-25 דקות עד שהבורקסים מזהיבים.

רגע לפני שנכניס לתנור, כדאי לנשום את הריחות המתקדמים. זה מרגיש כמו חגיגה קולינרית של טעמים ואתם לא מתבלבלים. כולם מסביבכם יתחילו לשאול מה זה הריח הממכר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שרוצה לגוון קצת, ניתן לשדרג את הבורקסים עם מרכיבים נוספים. לדוגמה:

  • אפשר להוסיף במקום גבינת פטה גבינת מוצרלה שמזינה את הבורקסים ומעניקה להם תחושה חלבית נימוחה.
  • אפשר לשלב ירקות נוספים לתערובת כמו פטריות קצוצות, קישואים או תרד.
  • אם אתם אוהבים חמוציות, שלבו כמה קומץ לתערובת – זה מוסיף לדינמיות של המנה.
  • גם תוספת של אגוזים קצוצים יכולה להוסיף בעבורכם קראנצ'יות.

שדרוגים בצורה הזו אפשריים בכל מוצרי הבצק, ומומלץ לנסות כל טעם שאוהבים בגרסה הזו!

שאלות ותשובות

מה עושים אם בורקסים נשרפים בתנור?
הכנה של הבורקסים כאמור היא תהליך קצר יחסית. באופן כללי חשוב לעקוב אחרי זמני האפייה. אם יש קלקול – זה יקרה בדרך כלל בגלל חום גבוה מדי. שימו לב לצבע זהב נאה ותעצור את האפייה כדי למנוע נזק.

אפשר להכין מנות כפולות ולהקפיא?
בהחלט! זה אפילו מצוין. לאחר אפיית הבורקסים, ניתן להקרר ולשמור במקפיא. כאשר תרצו לאכול, פשוט חיממו בתנור והם יחזרו להיות פריכים.

איזו תוספת מתאימה לצד הבורקסים?
לאורחים, תוכלו להגיש סלט ירקות מרענן או טחינה לצד, ותראו טאץ' מיוחד שנשאר בעורף כל הארוחה!

האם אפשר למלא את הבורקסים עם משהו אחר?
בכמובן! ניתן למלא את הבצק בבשר טחון, פטריות, גבינה צהובה או ירקות מוקפצים. כל מה שיש בבית יכול לעבוד.

מה עושים אם אין דפי פילו?
לא בעיה. אפשר להכין בצק בעצמכם עם קמח, מים, ומעט שמן, וליצור על בסיס שטוח בכל דרך שתבחרו.

כמה זמן נשמרים הבורקסים במקרר?
בורקסים ששתיים אחרי אפייה נשמרים במקרר ל-3-4 ימים. היו בטוחים לחמם שוב לפני ההגשה.

האם אפשר להכין גרסה נוספת בבצק בלי גלוטן?
בוודאי! החנויות מלאות באלטרנטיבות בלא גלוטן. זה קיים בעשרות טעמים ומרקמים.

מה כדאי לעשות כדי שהבורקסים לא יספגו את השמן?
הקפידו על האפייה ברמה, כך שיש R טמפרטורה גבוהה, ותתפלאו עם כמה שיני שום.

מהי האפשרות האהובה ביותר בבורקסים אלו?
מרבית האנשים מעדיפים את טעמי גבינת הפטה. זה מושלם עם התבלינים, ריחותיהם הם אגדי!

האם זהו מתכון נטול דגים?
אכן, המילוי הזה הוא טבעוני ומכיל רק תפוחי אדמה איכותיים – שאוהבים אותם!

נכון שזה מתכון מדהים? עכשיו שהתאמנתם, שתפו אותו עם חברים, ותגרמו להם ללקק את האצבעות ביחד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *