מיני טארטלטים מתכון שיעשה לכם חגיגה מתוקה

מיני טארטלטים מדהימים לפינוקים מושלמים!

דמיינו את הסיטואציה: קיימת מסיבה בבית, או אולי ארוחת ערב משגעת עם חברים. ובשיא הערב, במקום קינוח כבד, אתם מוציאים את מיני הטארטלטים הללו. כל אחד מהם מענג את החיך באיזון מושלם של מתוק ונעים, ומצליח להרשים את כולם, אפילו את אלה שיש להם טעמיםנבחרים. אז איך זה שבכל פעם שאתם רצים להכין משהו מיוחד, נכנסים את הטארטלטים המושלמים הללו? כל כך נימוחים, כל כך מעלפים, שהיכולת ללקק את האצבעות והתמכרתם לכמה טעמים שונים תהפוך את כולם למעריצים מושבעים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל-בינוני
  • מניב: 12 מיני טארטלטים

הרכיבים הדרושים

על מנת להצליח לגרום לכל ההתרגשות הזו לקרות, אנחנו זקוקים למגוון רכיבים שיעזרו לנו ליצור את המיני טארטלטים המושלמים הללו. כאן מדובר על טעמים מתוקים, מלוחים, קלילים וממכרים – כשרואים אותם, פשוט אי אפשר להפסיק לחייך! ממש כמו המתכונים של סבתא, אבל עם טוויסט מודרני ונועז. ואפילו ניתן להכין אותם בגרסה טבעונית או ללא גלוטן!

  • מאפה טארטלטים (125 גרם חמאה, 250 גרם קמח, 70 גרם סוכר, ביצה אחת)
  • מלית פירות יער (200 גרם פירות יער קפואים, 100 גרם סוכר, מיץ מחצי לימון)
  • מלית קרם פטיסייר (500 מ"ל חלב, 100 גרם סוכר, 4 חלמונים, 40 גרם קמח תפו”ח, 1 כפית תמצית וניל)
  • לקישוט (פירות יער טריים, קצפת, פרורים משוקולד)

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכל מוכן, הגיע הזמן להבין איך מכינים את המיני טארטלטים המדהימים האלה. תהליך ההכנה הוא קליל ומהיר, כזה שלא ידרוש מכם יותר מידי מאמץ – וכולו מתובל ברגעים משמחים!

  1. נתחיל מהכנת בצק הטארטלטים: נשים את החמאה בקערה עם הסוכר ונערבב לקרם רך.
  2. נוסיף קמח וא Egg, ונערבב עד לקבלת בצק חלק.
  3. נכסה את הבצק ונשים אותו במקפיא למשך 15 דקות.
  4. בינתיים, נכין את המלית: נבשל את פירות היער, סוכר ומיץ לימון בסיר במשך 10 דקות עד שהפירות רכים.
  5. נמשוך את הבצק מהמקרר, נרדד אותו ונסדר אותו בתבניות טארטלטים קטנות.
  6. נחציף בעזרת מזלג את הבצק ועברו לאפייה בתנור ב-180 מעלות למשך 15-20 דקות.
  7. נכין את המלית דיופנית: נבשל חלב עם סוכר עד שהתערובת חמה, לאחר מכן נוסיף חלמונים וערבב היטב.
  8. נוסיף קמח תפו”ח ותמצית וניל ונערבב עד שהמלית סמיכה.
  9. נוציא את התבניות מהתנור וניתן לטארטלטים להתקרר לחלוטין.
  10. מילוי את הטארטלטים במלית פירות יער ורוטב קרם פטיסייר.
  11. לקשט בפירות טריים וקרם או קצפת.
  12. להניח במקרר למשך 30 דקות על מנת שהטעמים ייספגו.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כדי לעשות את המיני טארטלטים הללו אפילו יותר מושכים ומשגעים, ישנם שדרוגים רבים שאפשר לחשוב עליהם. אתם מוזמנים לשתף את היצירתיות שלכם ולנסות טעמים שונים. למשל, אפשר להוסיף לתערובת הפירות קוניאק או ליקר פירות עבור שדרוג מעניין. למי שאוהב שוקולד, ניתן לשלב פרורי שוקולד מריר לתוך קרם הפטיסייר.

חשוב לציין שגם השתמשות במילויים שונים כמו רסק פרי או שוקולד כמלית יכולה לשדרג את הטעמים. מתכון זה מספק מספר אפשרויות להפוך את המיני טארטלטים שלכם לאגדי ומרהיב.

שאלות ותשובות

אילו פירות ניתן להשתמש במלית?
אתם יכולים להשתמש בכל פירות שאתם אוהבים. פירות יער, קיווי, מנגו ואפילו שוקולד יכולים להתאים!

האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק יום מראש ולאחסן אותו במקרר או במקפיא, כך תוכלו לחסוך זמן בהכנה.

מה הסוד לפטיסייר מושלם?
להשקיע זמן בבישול יסודי ולוודא שהכל מערבבים היטב. חשוב לא לבשל על אש גבוהה מדי כדי שלא יישרף.

מה לעשות אם המלית יוצאת נוזלית?
יש להכין את הבצק ולבשל אותו קלות על הכיריים עד שהתערובת תסמיך.

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס או מרגרינה, את החלב בחלב צמחי ואת הביצה בטחנה או פשטת פירות.

האם ניתן להקפיא את הטארטלטים?
כן, ניתן להקפיא את הטארטלטים המוכנים, אבל עדיף להקפיא רק את הבצק ולהוסיף את המלית אחר כך.

באיזו תבנית עליי להשתמש?
אפשר להשתמש בתבניות מיני טארטלטים, תבניות סיליקון או תבניות רגילות כמו טארט.

כמה זמן ניתן לשמור את הטארטלטים במקרר?
מומלץ לא לאחסן למעלה משניים-שלושה ימים, אבל אתם תגלו שהם יתמכרו מהר!

למה הטארטלטים שלי התקלקלו?
ייתכן והשתמשתם בחומרים חופשיים מתאריך פג תוקף, דבר שכדאי לבדוק לפני ההכנה.

האם יש דרישה מיוחדת שיהיה לי בזמן ההכנה?
רק תנסו לרופף את הבצק היטב, ולבקש עזרה מחבר או משפחה אם אתם עובדים עם תבניות שונות.

אל תסתפקו בפינוק הזה רק לעצמכם. שתפו את המתכון עם החברים שלכם, הפיצו את החדשות על מיני הטארטלטים המדהימים האלה ברשתות החברתיות, ותוכלו לגרום לעוד אנשים לגלות את ההתמכרות המושלמת הזאת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *