מלפפונים עם שמיר – המתכון שכולם מדברים עליו

מלפפונים עם שמיר – הטעם המושלם של הקיץ

כשהקיץ מתקרב, כולנו מחפשים את המנות המרעננות שיביאו לנו שמחה בלב ובפה. המלפפונים עם שמיר הם בדיוק מה שאנחנו צריכים! המנה הזאת היא לא רק טעימה, אלא גם קלילה ובריאה, מושלמת כשמזג האוויר חם. אנחנו ניצור כאן מתכון מדהים, ממכר ומלא בטעמים שיגרמו לכם להרגיש כמו במסעדה יוקרתית, אבל בבית. נתאר לכם שלב אחרי שלב כיצד להכין את המנה המעלפת הזו, אבל אל תשכחו – מדובר באוכל של סבתא, ויש פה את כל האהבה שקשורה בכך.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל את מסע ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הדרושים כדי שזה יהיה מושלם. עם רכיבים טריים, התוצאה תהיה גבוהה ומרשימה.

  • 4-5 מלפפונים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 צרור שמיר טרי, קצוץ דק (בבקשה, אל תתפשרו על הטרי!)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף מיץ לימון סחוט
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1-2 כפות שום קצוץ (מי שרוצה לשדרג!)

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית של מלפפונים עם שמיר, פשוט הוציאו את השום והשתמשו בשמן קוקוס במקום שמן זית. אם אתם בקטע של דל פחמימיות – זו המנה המושלמת עבורכם. אני ממליץ לכם לנסות, והאמת היא שזה כל כך טעים – תהיו מופתעים!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכל מוכן, בואו נצא לדרך עם שלב ההכנה שנראה פשוט, אבל התוצאה? אולי תשאלו את עצמכם איך שלא עשיתם את זה עד עכשיו!

  1. חתכו את המלפפונים לחתיכות קטנות בצורה אחידה – זה חשוב כדי שהמנה תיראה פריקה ונאה.
  2. קצצו את השמיר עם סכין חדה – זה יעניק לנו את הארומה המהממת.
  3. בקערה גדולה, שימו את המלפפונים הקצוצים והשמיר ההגיוני. זה הזמן להתחיל לחייך כי טחינת הריח מתחילה!
  4. הוסיפו את שמן הזית ומיץ הלימון. נערו בעדינות את הקערה – תנו לכל החומרים לדבר אחד עם השני!
  5. תיבול במלח ופלפל – אל תתביישו, זו ההזדמנות שלכם לתת למנה קצת אופי.
  6. אם אתם רוצים לשדרג, הוסיפו את השום שנקטף! זה ייתן למנה נגיעה מענגת ומפתיעה.
  7. תנו למנה לשבת מספר דקות כדי שהטעמים יתמזגו ויתפתחו.

עכשיו, כשהמנה מוכנה, אתם יכולים להתחיל לחלום על השולחן ועל המשפטים שיגרמו לכם להרגיש באוויר ההוא. זה הזמן לשתף עם החבר'ה, להיות גאים במה שאתם הכנתם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

בואו נדבר על שדרוגים! אתם יכולים להוסיף כמה פרוסות אגסים ירוקים לחלק התחתון של המנה להעניק מבט מעניין. יש גם כאלה שאוהבים לשדרג עם טחינה זרועה (שמן זית ושום) – זה מהפך כל כך טעים!

ולא לשכוח את הלחם! אין דבר יותר אגדי מלהניח צלחת של מלפפונים עם לחם פריך בצד. תוספת פשוטה, אבל מתעלה כל כך!

שאלות ותשובות

למה כדאי להכין את המתכון הזה? כי זה בדיוק מה שאתם צריכים בקיץ – מרענן, קליל וטעים!

מה עושים אם אין שמיר? אל תשכחו, אפשר להשתמש בפרסליי או בבזיליקום – זה מתאים!

מה הם המלפפונים יכול להשפיע על הטעם? המלפפונים של לסופר שדורשים מאמץ – לא יתקבלו. כדאי לקחת את המלפפונים הטריים ביותר שתמצאו!

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר? אני ממליץ לא ליותר מ-2-3 ימים, כי זה לא כמו השבת של סבתא! זה מרענן כשהוא טרי.

האם אפשר להקפיא את המלפפונים? הקפאה לא מומלצת – תבטיחו לעצמכם טעמים מקסימליים!

מה הכי מתאים להגיש עם המלפפונים? מנת דג ליד תעשה לכם טוב. או אולי פשוט לצד פיתה עם חומוס? מושלם!

איך ממליצים להגיש את המנה? בכלים כיבויים לבנים, עם חומרים טריים למשעיים – כך זה נראה הכי יפה!

האם ניתן להכין את המנה מראש? בהחלט! פשוט תוסיפו את השמיר והרוטב ביום ההגשה.

איזה סוג של שמן זית רצוי להשתמש? שמן זית כתית מעולה – זה בהחלט משדרג את הטעם!

איך לשדרג בטעימות? לנסות שילובים כמו לימון סחוט אחד במקום שומן – מרגש!

אז אם אהבתם את המתכון, אל תתביישו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! תנו להם לגלות את הטעמים הנפלאים שיצרתם! מי יודע, אולי בעקבותכם הם גם יכינו מלפפונים עם שמיר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *