ממרח לימון כבוש – המתכון המושלם!
כשמדברים על טעמים מרעננים ומדהימים, אין ספק שממרח הלימון הכבוש הוא אחד מהמחשבונות המושלמים והאגדיים שיש. מדובר במנה שניתן לשלב בכל טעימה ובכל ביס, ואם אתם מחפשים משהו שהולך להיות ממכר – זהו המתכון שלכם! תארו לעצמכם את הלימון הכבוש הזה, נוסך את טעמו הטרי והחמוץ בכל ביס, מתמזג עם רכיבים אחרים ויוצר תחושה משגעת בפה. באמת, מי לא רוצה לקבל מנה כזו?
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: כ-10 מנות
ממרח לימון כבוש הוא כמו חומר קסם במטבח. הוא מתפקד לא רק כתוספת למגוון מנות, אלא גם כתיבול משגע לסלטים, מנות עיקריות, אפילו כממרח על לחם או פיתה. כשאתם מתחילים להכין אותו, הדליקו את התנור, קחו לכם תלמה של לימונים, והכינו את עצמכם למשימה טעם ייחודית!
הרכיבים הדרושים
- 4 לימונים בינוניים, כבושים (כדאי למרוח מעט מלח עליהם לפני מכן)
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 1/4 כוס דבש או סילאן
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1 שן שום, מרוסקת
- מלח לפי הטעם
- פתיתי צ'ילי – לפי טעם (אופציונלי)
לפני שאנו עוברים לשלבי ההכנה, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית של המתכון, השאירו את הדבש ו/או הסילאן ושתמשו בסירופ אגבה. כמו כן, הקפיצו מכמות הטחינה לארבע כפות והוסיפו טיפה מים כדי לקבל את המרקם המבוקש.
שלבי ההכנה
ההתכנסות למטבח תמיד היא הרגע המיוחד שבו אנחנו מתחילים ליצור משהו מהלב. זה הזמן להתמקד ולבצע את השלבים הבאים:
- נחתוך את הלימונים הכבושים לקוביות קטנות.
- נכניס את הלימונים לקערה גדולה.
- נוסיף לקערה את השום המרוסק, שמן הזית והדבש.
- נוסיף את הטחינה ונתבל במלח.
- נערבב את כל החומרים היטב, עד שהמרכיבים מתאחדים.
- נחכה כ-10 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
- אם רוצים, נוסיף פתיתי צ'ילי לחריפות!
- נמעך היטב עם מזלג, עד שנגיע למרקם הרצוי – לא צריך לדאוג אם זה לא חלק לגמרי.
- נשמור את הממרח בצנצנת סגורה במקרר.
כעת, לפני שנמשיך, חשוב להזכיר: בזמן שאתם מכינים את הממרח, אפשרות ליצירת הטעם כבר מתחילה להתגלות. טיפ שלנו – תנו לממרח להתיישן לפחות יום במקרר כדי שהטעמים יתערבבו בצורה מעלפת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ממרח הלימון הכבוש הזה הוא כה גמיש! אפשר להוסיף לו זעתר, לגרסה רחבה יותר ופשוטה של ירק כבוש, או אפילו כמה ירקות קצוצים, כמו מלפפון או גזר, להביא לחיים בטעם. אם אתם אוהבים טעמים יותר חזקים, הכניסו מעט אוסמנטוס ואפילו כוסמין מלא!
שאלות ותשובות
איך מחזיקים את הממרח במקרר?
אחרי ההכנה, הממרח חייב להיות סגור בצנצנת אטומה. הוא יכול להחזיק במקרר מספר שבועות, אך ככל שהזמן עובר הטעמים משתנים.
מה עושים אם הלימון הכבוש מר?
אם הלימון הכבוש יצא קצת מר, אפשר להוסיף יותר דבש או סילאן כדי לאזן את הטעם.
האם אפשר לשמור את הממרח בהקפאה?
מומלץ לא להקפיא את הממרח, אך אם אתם חייבים, הקפיאו אותו בצנצנת ונסו להשתמש בו תוך חודשיים.
מה עוד אפשר להוסיף לממרח?
בעצם כמעט כל דבר! תוספת של עשבי תיבול, כמו פטרוזיליה או סלרי יכולה להגביר את הטעם.
אילו מנות ניתן לשלב עם הממרח?
הממרח הזה די אוניברסלי. ניתן לשלב עם סלטים, להניח על מקבלים, אגרולים, או כל מאכל מלוח כמו בשרים על גריל.
איך להכין לימון כבוש בבית?
להכנת לימון כבוש, חותכים את הלימונים לארבעה אצל הקצה התחתון וממלאים במלח, סוחטים פנימה ליטר מים ומוסיפים חומרים כמו שום ונענע.
האם אפשר להשתמש בלימון שלא כבוש?
עדיף להשתמש בלימון כבוש כדי לשמר את הטעם החמוץ והרענן.
האם זה מתכון בסיסי וניתן לשנות רכיבים?
בהחלט! זה מתכון בסיסי ואפשר לשחק עם כל רכיב.
מה הזמן הטוב ביותר לשאוב את מרח הלימון?
לשם התחלה, עדיף לתת לממרח לשבת במקרר לפחות 24 שעות, כך שהטעמים ייכנסו זה בזה.
איך יודעים אם הממרח מת?
יש לוודא שהריח נשאר נעים ולא חריף מדי. אם נראה או מריח לא נכון, עדיף לא לאכול.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה שלכם. מי לא רוצה לנסות את הדבר הזה הטרי והאגדי?