מנות עיקריות לשבת שיעשו לך חשק לבשל

מנות עיקריות לשבת: אמהות מבשלות

שבת היא הזמן שבו כולנו מתאספים יחד, ובלי קשר למנה שהכנתם, מה שבאמת מתבל את השולחן זו המנה העיקרית – זו שמפיחה חיים, שמחממת את הלב, וממלאה את הרמזור בריחות ניחוחים. כשאמא נכנסת למטבח, אנחנו יודעים שבקרוב תקפה אותנו התגלמות של אהבה עם הבשמים של הבית. היום אנחנו נפנים לתוך עולמן המופלא של אמהות שבישלו דורות על גבי דורות, ונכין יחד מתכון מהפנט, מדהים, שמשאיר את כולם עם טעם של עוד!

זמן הכנת המתכון: 90 דקות. רמת קושי: בינוני. מתכון ל-6 מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • דרגת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המורכבת אך המרשימה הזו, נזדקק למבחר רכיבים שיביאו את המנה לדרגת שלמות שתשאיר את כולם פעורי פה. אז, הנה מה שצריך:

  • 800 גרם בשר בקר טחון (מומלץ ליצר מימוש בריא)
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (למי שאוהב)
  • 1/2 כוס אורז (אפשר להכין עם קינואה לגרסה בריאה)
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים
  • מלח, פלפל ותבלינים שונים (כמובן שזו קרדינלית – אל תתביישו להוסיף מתבלים אהובים)
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות שמן זית

תוספות מדליקות: למי שרוצה לגוון, אפשר להוסיף חצילים קלויים או גזר מגורר למנגינת הטעמים, והבוסם שיתלווה למעדן הזה הוא בהחלט ההפתעה!

שלבי ההכנה

ועכשיו, זה הזמן להכנס למטבח וליצור את היצירה הקולינרית המדהימה! צעד אחר צעד נניח את היסודות ביסס המוזיקה של המטבח:

  1. במחבת גדולה, נחמם שמן זית על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ. נוסיף את השום הכתוש ונטגן עד שהבצל מתרכך.
  2. נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שהבשר מתבשל ומקבל צבע חום.
  3. נשתף את האורז עם הבשר ואז נמזוג את המים ונתבל במלח, פלפל ותיבול אהוב.
  4. נבשל במשך 20 דקות. מה שעושים זה לנמנם את המחבת כדי שהאורז יתמזג עם הבשר כמו חברים טובים!
  5. נוסיף את העגבניות המרוסקות ונערבב היטב.
  6. נוציא מהכיריים את התערובת ונוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה.
  7. בקערה נפרדת, נבנה כדורים מהתערובת ונניח בתבנית אפייה.
  8. נחמם תנור ל-180 מעלות ונאפה את הכדורים במשך 30 דקות עד שהם ישחימו.
  9. נגיש אותם עם רוטב סמיך מעל ואפשר גם עם טחינה בצד. זה בהחלט מעלף!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמו בכל מנה, גם כאן אפשר לפתח את המנה עוד יותר. אם יש לכם רעיונות שגורמים לכם לרצות לנשנש בעוד פינה שקטה, הנה כמה שדרוגים:

  • תוספת של גבינת פטה מפוררת מעל לפני האפייה כדי להוסיף נימול בפני המנה.
  • להשוות את הכדורים עם תפוחי אדמה צלויים בצד, כדי לתת איזון טעמים מדהים.
  • למיני-טורטיות עם פיקנטו או גרסה חריפה – סוף הדרך!

שאלות ותשובות

מהן האפשרויות לגרסה טבעונית למתכון?
המתכון ניתן לשדרוג בגרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בטופו קצוץ, או רטבים כמו נוטלה צהובה או טחינה.

איך אני יודע אם הכדורים מוכנים?
כשהכדורים משחימים והטעמים המתאגדים מתמזגים, אפשר לי להבין שהם מוכנים. גם ריח מדהים שעולה נכנס לשיקול!

מה עוד אפשר להוסיף לתבלינים?
מצוין להוסיף מעט כמון ופפריקה מתוקה ליצור רעננות. אם אתם אוהבים חריף, כוס של צ'ילי אדום פרוס גם לא יזיק.

האם אוכל לשמור את הכדורים במקרר?
בהחלט! הם יכולים להמשך יומיים במקרר ואפילו אפשר לחמם בצורה הכי טובה בתנור.

כמה מנות יוצא מהמתכון?
המתכון שלנו מכיל 6 מנות מענגות, בהתאם לגודל הכדורים.

האם אפשר להקפיא את הכדורים?
כן, הם קופאים מצוין! ניתן להקפיא ואז לשים בתנור כשהם קפואים ואחרי כחצי שעה הם מוכנים ב-100%.

מה כדאי להגיש עם המנה?
ניתן להגיש עם סלט ירוק פריך, או עם חלה חמימה – באחריות, כמה שנשאר זה מושלם לומר: ללקק את האצבעות!

מה אם אני רוצה לצמצם את הכמות?
אין בעיה! אפשר לחלק את הכמות לחצי או אפילו רבע.

מהי דרך ההגשה הטובה ביותר?
אני ממליץ על הגשה מגובה עם רוטב עשיר, חצאים של לימון לקישוט ורוח קיץ.

האם ניתן לשלב תוספות נוספות?
המנה הזו נפלאה לשדרוגים עם תוספת של יוגורט, המון ירקות טריים ודברים אחרים שהייתם רוצים תוך כדי.

אז עכשיו שיש בידיכם את המתכון שאנחנו ממש משגעים עליו, מהכוח שבמטבח אמא שלכם, התרוממה לא רק לדיון קולינרי אלא גם כמו אצל ההיסטוריונים. לשבת הבאה או פשוט כשיש לכם חשק – לעזוב את הסכינים בשולחן המושלם!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, משפחה ואפילו השכנים! ברגע שתשתפו, בעזרתכם נוכל לעורר חיוכים סביב שולחן השבת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *