מרינדה לצלי כתף בתנור שלא תישכחו זמן רב

מרינדה מדהימה לצלי כתף בתנור

בעולם הקולינרי, ישנם רגעים שבהם אנו פוגשים מנה שגורמת לנו להרגיש כמו שפים מקצועיים, גם אם היכולות שלנו במטבח מצומצמות. אחד מאותם רגעים הוא השימוש במרינדה לצלי כתף בתנור. זה לא סוד שבשר כתף, כשהוא מתבשל כמו שצריך, יכול להיות פשוט אגדי! מרינדה מוצלחת לא רק מוסיפה טעמים עשירים, אלא גם הופכת את הנתחים לנימוחים, שמשאירים אותנו עם טעם משגע בפה. אנחנו שואפים ליצור את הנס הזה, שמחזיר אותנו לזכרונות של ימי שישי אצל סבתא, עם כל הריחות והטעמים המפנקים. מי לא אוהב עונג כזה?

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המתכון המושלם הזה, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים אינטגרטיביים שהופכים את טעמו של הצלי למעלף. הנה הרשימה:

  • 1.5 ק"ג כתף בקר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס סויה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף רוטב חריף (למי שאוהב)
  • מיץ מלימון אחד
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור וראס אל חנות לפי הטעם
  • ירקות (כמו גזר ותפוחי אדמה) לקישוט סביב הצלי

כעת, אנו יכולים לגלות ביצירתיות שלנו וכמובן, להציע אפשרויות חלופיות. ניתן לשדרגו את המתכון לגרסה טבעונית על ידי שימוש בטופו או בתחליפי בשר כמו חלבון סויה. כמו כן, ניתן להכין מרינדה דלת פחמימות שימוש בחומץ בלסמי במקום דבש וסוכר.

שלבי ההכנה

כעת נגיע לחלק הכיף! נרצה לדעת כיצד אנו עושים את כל זה כדי שהמנה תצא מושלמת.

  1. נשפוך את שמן הזית, סויה, דבש, סוכר, שום, ג'ינג'ר, רוטב חריף, מלח ופלפל לקערה.
  2. נערבב את כל המרכיבים יחד עד שהתערובת מתאזנת והופכת חלקה.
  3. נעטוף את הכתף במרינדה, נתהדר בה ורק אז ניתן לה להשאיר את הבשר לילה במקרר, כדי שהטעמים יספגו.
  4. אם אין זמן, אפשר להותיר את הבשר במרינדה לשעה לפחות.
  5. נטפח את הכתף בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
  6. ניתן להוסיף ירקות בתבנית, כדי לקבל טעמים שונים ומרגשים.
  7. נכסה את התבנית בנייר כסף למשך שעתיים, כדי לשמור על הלחות.
  8. לאחר שעה וחצי, נוריד את נייר הכסף כדי לאפשר לבשר להזהיב.
  9. נוציא את התבנית מהתנור ושחרר את הכיסוי.
  10. נניח לבשר להתקרר דקות לפני חיתוך.

ברגע שהצלי יוצא מהתנור, אנחנו לא יכולים להכחיש שהריחות שמציפים את המטבח הם פשוט מעלפים. כל ביס יהיה כמו מסיבת טעמים בפה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחרי שהכנתם את המתכון, פתחתם את מגירת היצירתיות שלכם! שדרוגים לתיבול כמו תיבול עם פפריקה או זסט מלימון יכולים להוסיף עוד עניין. תוספות כמו תפוחי אדמה קלויים, פירה קרם או סלט ירקות מרענן יכולים להשלים את המנה ולהפוך אותה לחלומית. מה שמגניב הוא גם להוסיף חריף לפי הטעם או להחליף את הכתף בנתח אחר – כל אפשרות פותחת פתח למשהו חדש!

שאלות ותשובות

1. מה היתרונות של השימוש במרינדה?
מרינדה אם מוכנה נכון חשובה ביותר! היא לא רק מוסיפה טעמים עמוקים, אלא גם עוזרת לרכך את הבשר כך שהוא יהיה נימוח במיוחד. זה גם מקנה לו צבע ושדרוג ויזואלי!

2. האם ניתן להכין את המתכון עם בשר אחר?
בהחלט! אפשר להתנסות עם נתחי עוף, טלה או אפילו דגים. כל נתח יביא את הצליל הייחודי שלו למנה.

3. איך אפשר לקצר את זמן ההכנה?
אם אתם ממהרים, אפשר להכין את המרינדה ולהשרות את הבשר למשך שעה בלבד. אך שימו לב, טעמים משתבחים עם זמן השריה.

4. מה להגיש עם הצלי?
תוספות כמו פירה, אורז או סלט ירקות הם פתרונות מצוינים. חשוב להפוך את המנה למגוונת ככל האפשר.

5. האם ניתן להכין את המתכון מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המרינדה מראש ולשמור אותה במקרר. יום לפני ההגשה, פשוט להשרות את הבשר.

6. כיצד ניתן לדעת שהבשר מוכן?
על מנת לדעת אם הבשר מוכן, השתמשו במד thermometer. 80 מעלות צלזיוס או יותר משמעותן שהבשר הגיע לדרגת צלייה נדרשת.

7. האם ניתן לשלב ירקות באותה תבנית?
בוודאי! ירקות כמו גזר, תפוחי אדמה, קישוא או תפו"חים יכולים להרגיש נהדר בפיתוח הטעמים יחד עם הבשר.

8. מה לעשות אם המרינדה נשארת הרבה זמן?
אם אתם שומרים את המרינדה במקרר למשך יותר משבועיים, כדאי לשקול להחליף אותה בחדשה. חשוב לשמור על טריות ושמירה על טעמים נכונים.

9. האם המתכון מתאים לקהל טבעוני?
כן, אפשר להחליף את הבשר בטופו או חלבון סויה, תוך שמירה על אותה מרינדה. הטעמים מופלאים גם בגרסאות אלו!

10. האם יש מתכון אחר שאפשר לנסות?
בהחלט! תנסו את אותו רעיון עם נתח חזיר או עוף בתרכובות גזירה מגוונת. כל אפשרות פתוחה לפניכם!

שנינו יודעים שזה לא הגיוני להפסיק כאן. המתכון שלנו כאן במלוא תפארתו, וכעת עליכם לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו ממעדן כזה מושלם! אל תשכחו לשתף!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *