מרק אורז: המתכון שיעשה לכם חורף חם וטעים

"`html

מרק אורז מדהים ואיזו אושרן!

אין כמו לחזור הביתה ביום חורף קר, כשבחוץ יורד גשם ואוויר קפוא, ונכנסים למטבח שבו רוחשים ריחות מתקתקים של מרק חם. המתכון שלנו למרק אורז הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לרענן את הגוף והנפש. מדובר במנה שהיא לא רק מדהימה, אלא גם ממכרת ומעודדת את כל השערות על השפתיים. תתכוננו לגלות עולם של טעמים, תבלינים ועונג, שיגרום לכם לחייך בכל כף!

זמן הכנת המתכון: 40 דקות, רמת קושי: קל, לסועד 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • קל להכנה
  • מספיק לסועד 4-6 אנשים

עכשיו כשיש לנו את כל המידע הנחוץ, בואו נתחיל ליצור את המרק האגדי הזה. ראשית, נכיר את מרכיבי המתכון המופלא הזה.

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס אורז בסמטי (או כל אורז אחר שאתם אוהבים)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1.5 ליטר מים חמים (או ציר עוף ירקות)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • חרדל, תבלינים (כמון, פפריקה, כורכום) – לפי טעם אישי
  • כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

מעבר לכך, תכננו תמיד לקחת בחשבון שאפשר לשדרג את המרק הזה עם תוספות נוספות כמו חזה עוף, קוביות טופו או אפילו גרגרים ירוקים כמו אפונה או שעועית.

שלבי ההכנה

כעת, יד ביד, נלך דרך כל שלב בהכנת המרק הזה עד שנשיג את התוצאה המרהיבה, נימוחה והכי טעימה שיש.

  1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי לקדירה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהירקות מתקנים.
  4. לאחר מכן, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  5. מניחים את המים החמים או הציר, מוסיפים מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
  6. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 25-30 דקות, עד שהאורז רך.
  7. כשהמרק מוכן, מסננים את הפטרוזיליה ומוסיפים לתוך המרק.
  8. אחרי טעמים נפלאים – טועמים ומתקנים את הטעמים לפי הצורך.

מי שרוצה לשדרג את המרק יכול לשקול להוסיף קוביות טופו או חזה עוף זה הוא משגע! תוספת של גבינת פרמזן מעל מוסיפה עוד אלמנט וואו!

שדרוגים אפשריים

אם אתם מתכוונים להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את ציר העוף במים או בציר ירקות, והוסיפו כמה קוביות טופו בסוף הבישול. מעלף!. לחובבי החריף – הוסיפו קצת צ'ילי או תבלינים חריפים שיהפכו את המרק שלכם למאכל ממש טובל בלהבות.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי אורז בסמטי?
אורז שאור משתמשים בו מרק יכול להיות גם אורז רגיל, או אורז מלא, אך בכל מקרה הרצוי הוא אורז קצר כמו אורז היסוד.

אפשר להכין את המרק ללא ירקות?
בהחלט! ניתן להכין את המרק פשוט עם המים והתבלינים בלבד, אם אתם בעניין של מרק קליל.

האם ניתן לשמור את המרק במקרר?
כן, מרק ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים.

מה עושים אם נשארו שאריות?
המרק מעולה גם ביום שאחרי! חימום חוזר והשארת הטעמים גורמים לו להיות טעים עוד יותר.

מה אפשר להוסיף כקישוט?
טיפולי חמאה, פרוסות דקיקות של לימון, ופרוסות קלויות – הגישה הקרובה היא לתת למרק טאצ' מיוחד!

מה הזמן האופטימלי לבישול?
כ-30 דקות מספקים תשובה חמה וממוקדת.

איך מרעננים את הטעמים?
ניתן להוסיף שופינג מדשא טרי או מיץ לימון לרענון מעולה!

האם זה מתכון קל לעשיה?
בהחלט! המתכון הוא לא רק מושלם, אלא גם פשוט ומתחיל נעים.

האם זה מתכון שהילדים אוהבים?
בהחלט! הוא קרב את כל המשפחה ויוצר שם חיוכים בין כולם.

מה אם אני רוצה להכין גרסה חריפה?
פשוט מוסיפים פלפל חריף ותבלינים חריפים לערבוב האחרון – מתכון אגדי!

אז קדימה, החלה עליכם משימה – פשוט הכינו את המתכון הנפלא הזה, לחלוק אותו עם חברים ומשפחה, ותראו איך הם מתאהבים בו! אם אהבתם, אל תהססו לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *