מרק אפונה מתכון מרוקאי שאסור לפספס!

מרק אפונה מתכון מרוקאי – טעם של בית

דמיינו לרגע ערב חורפי, השמש שוקעת והאוויר מתמלא בריחות מתוקים של תבלינים. אז, ברקע, עולה המנגינה הזו של סיר רותח על הכיריים… יש משהו במרק אפונה מרוקאי שמדבר לנשמה ומחבק את הגוף. זהו מרק שהשקף יחי את משפחתכם, יגרום לכם להרגיש כמו בבית של סבתא, וחוץ מזה – המרק הזה פשוט מושלם. אנחנו הולכים להכין את זה יחד, אז הכינו את הסירים ותכינו את הלב – כי מדובר באחת מהמנות הכי טובות שיש.

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מוגש ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המרק המדהים הזה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שקל להשיג, אבל ביחד הם ייצרו טעם אגדי שאין כמוהו. אז בואו נרשום מה אנחנו צריכים:

  • 1 כוס אפונה מיובשת (כ-200 גרם)
  • 2 ליטרים מים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס כוסברה קצוצה (לצורך הקישוט)

ובנוסף, את האפשרויות החלופיות – אם תרצו לעשות את המתכון הזה גרסה טבעונית – אפשר לשים במקום שמן זית, שמן קוקוס, ובמקום הבשר שטעים עם המרק, שימו ירקות נוספים שיעניקו מרקם עשיר!

שלבי ההכנה

הבישול הוא החלק שבו כל התהליך מתממש, וזה הרגע שבו תוכלו לדעת שאתם בדרך לקבל מנה ממכרת. אז בואו נתחיל!

  1. הניחו את האפונה המיובשת בקערה, מכסים במים חמים למשך כ-30 דקות עד שיתנפחו.
  2. בזמן שהאפונה מתנפחת, חמים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  3. הוסיפו את הבצל ולטגן אותו עד שנהייה שקוף.
  4. הוסיפו את הגזר והג'ינג'ר והמשיכו לטגן במשך כ-5 דקות נוספות.
  5. סננו את האפונה המנופחת והוסיפו אותה לסיר יחד עם תפוחי האדמה.
  6. מלאו את הסיר במים, להביא לרתיחה.
  7. הוסיפו את הכמון והקימל, ותנו לו להתבשל במשך 30 דקות על חום נמוך.
  8. בשלב הזה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. לפי הטעם האישי, אפשר לטחון את המרק למחית חלקה או להשאיר אותו בגרסה גסה, זו בחירה שלכם.
  10. מניחים לתבשיל להתקרר מעט ומקשטים בכוסברה קצוצה לפני ההגשה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרגו – חשבו על הוספת קוביות בשר טלה, צ'ילי חריף בשביל מי שאוהב את זה לוהט או אפילו תבלינים נוספים כמו כורכום או פפריקה מעושנת. אפשר גם להוסיף חלב קוקוס בתום הבישול, זה יהפוך את המרק ליותר ממכר, כמו שנאמר, נמס בפה. ואם רוצים להתפרע, ניתן להגיש אותו עם לחם אגדי שיטבול במרק ויערבב את כל הטעמים יחד.

שאלות ותשובות

איזה סוג של אפונה הכי טוב להשתמש?
אפשר להשתמש באפונה ירוקה או צהובה, שתי הסוגים יוצרות מרק טעים ומעלף.

האם ניתן להקפיא את המרק?
בהחלט. אחרי שהמרק מתקרר, ניתן להקפיא אותו ולמנוע בזבוז. כשאתם רוצים לאכול שוב, פשוט חמים אותו על הכיריים.

כמה זמן המרק נשאר טרי במקרר?
כשהוא סגור היטב, מדובר בכש-3-4 ימים. לאט לאט הוא סופג את הטעמים של המקרר, אז המלצה שלי להקפיא אם לא מתכננים לסיים אותו קרוב.

מה אפשר להגיש לצד המרק?
לחם ממש טעים, סלט ירקות מרענן או אפילו חשקה בלבנה. כל אחד מהאפשרויות הללו הם ללקק את האצבעות.

האם זהו מתכון בריא?
בהחלט! המרק עשיר בויטמינים ובמינרלים מהירקות ובעל ערך תזונתי גבוה, והוא נמוך בקלוריות.

איך אני יכול להכין את הוריאציה נטולת הגלוטן?
המתכון הזה הוא כבר נטול גלוטן, אבל ניתן להוסיף קוביות של ירקות במקום שום דבר מהקמח או ההכנה המיוחדת.

כמה קלוריות יש במנה אחת?
מנה אחת של מרק אפונה מכילה כ-200 קלוריות, אך זה תלוי מה תוסיפו לה.

האם ניתן להוסיף קוביות ירקות אחרות למרק?
כן, בהחלט! אפשר לשדרג עם דלעת, קישוא או אפילו קטניות נוספות.

האם זה מתכון שאפשר להכין עם ילדים?
בהחלט! הם יכולים לסייע בשטיפת הירקות ובחיתוך (בכפפות כמובן) או אפילו לערבב את המרק – שביל חינוך נהדר!

לאיזה מאכלים ניתן להגיש את המרק?
תפרו אותו עם טוסטים רכים, פשטידות או אפילו פיצות, זה יוצר מארז מרהיב של טעמים.

עכשיו כשיש לכם את המתכון, איך אפשר שלא לשתף את זה עם החברים? שלחו להם את המתכון ותנו להם ליהנות מהטעם המופלא הזה בביתם. בתקווה שהמרק הזה יביא לכם חיבוקים שימלאו את הלב ואת הבטן. ¡בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *