"`html
מרק ברוקולי משגע עם קרם קוקוס
רגע, עצרו הכל! היום אני הולך לחשוף בפניכם את המתכון המהפכני הזה, שיגרום לכם להתמקד במנה אחת בלבד, ולא לשאול את עצמכם "מה לאכול היום?" מרק הברוקולי הזה הוא לא סתם מרק, זהו מרק מדהים שמלא בטעמים ובמרקם נימוח שממש מדבר אל הנשמה. קרם הקוקוס שמתווסף אליו מוביל את החוויה לגבהים חדשים – בין אם אתם צמחוניים, טבעונים או סתם חובבי אוכל טוב. אתם תגלו כאן שניתן להכין מנה שמשמחת את הלב בלא מעט זמן, בלי להסתבך בכלל!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה דרוש לנו כדי להכין את המנה הזו? על מה אנחנו לא יכולים לוותר? בואו נתחיל!
- 1 בצל בינוני
- 2 שיני שום crushed (מעוכות)
- 1 ק"ג ברוקולי טרי (לא נעים להודות, אבל גם frozen works!)
- 1 תפו”א גדול קלוף חתוך לקוביות
- 1 ליטר ציר מרק ירקות (אפשר גם מים עם תיבול)
- 400 מ"ל קרם קוקוס (וזה מה שייקח את זה לדרגה אגדי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית
- פתיתי צ'ילי לקישוט (לא חובה, אם אתם לא אוהבים חריף)
מצוין, עשינו את זה! עכשיו, לפני שאתם רצים להתחיל לבשל, נציין גם שיש שדרוגים שניתן לבצע כאן, אם בא לכם קצת לשדרג את המנה. אולי תשקלו להוסיף בת מצווה של בטטה או ירקות שורש אחרים לנוכחות גוון טעמים נוסף. זה ממש עליכם!
שלבי ההכנה
תעצרו את הסוסים, הגיע הזמן לקפוץ למים העמוקים!
- חתכו את הבצל לקוביות קטנות והניחו בסיר עם מעט שמן זית על חום בינוני עד שזה מתחיל להזהיב.
- הוסיפו את השום המעוך וטגנו עד שיעלה ריח משגע (כאן אפשר לשמוע את המוזיקה שבסיר!).
- שימו את קוביות התפו”א והברוקולי בסיר וערבבו היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
- מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים, כסו את הסיר והמשיכו לבשל על חום נמוך במשך 15 דקות.
- לאחר 15 דקות, הוציאו מהכיריים והשתמשו במקל בלנדר כדי לטחון את המרק לאורח האוורירי והמושלם.
- אם אתם רוצים מרק חלק יותר, אפשר לטחון שוב.
- לחצו עם כף על קירות הסיר כדי לוודא שאין גושים. עכשיו הגיע הזמן להחזיר את המרק לאש נמוכה.
- הוסיפו את קרם הקוקוס למרק וערבבו. דאגו שיתמזגו נאמנה.
- בסופו של תהליך, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם שלכם.
תוספות או שדרוגים מעניינים
למי שמעוניין לגוון, ניתן להוסיף פולק סויה לאימון בריא יותר, או לעצב פרוסות של לחם קלוי בצד. אפשר גם לקשט את המרק עם גרגרי חומוס קלויים סופר פריכים – טעם ואתם תיפול באהבה אחרי הביס הראשון!
שאלות ותשובות
מה אני יכול לשים במקום קרם קוקוס?
אם אתם רוצים להכין גרסה דלת שומן, אפשר להשתמש ביוגורט יווני דל שומן. זה ייתן טעם מעודן יותר ועדיין ישמור על המרקם הנעים.
האם אפשר להכין את המרק יום לפני?
בוודאי! שהמרק ייכנס למקרר, כל הטעמים רק יחדרו יותר. רק אל תשכחו לחמם אותו היטב לפני המנה!
האם המרק מתאים לילדים?
בוודאי! זה מושלם עבור הילדים. המרק מתוק וטעים, מי לא אוהב גוון צהוב-ירוק כזה בצלחת?
איך לשמור על המרק טרי?
שימרו את המרק בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים, או הקפיאו אותו אם אתם יודעים שלא תסיימו אותו בזמן.
האם אפשר להמיר את הברוקולי בירקות אחרים?
בהחלט! ברוקולי הוא כוכב, אבל ניתן להמיר באספרגוס, כרובית או קישוא בשביל לגרום למנה להיות מגוונת.
למה השתמשתם בציר מרק ירקות?
ציר המרק מוסיף עומק נוסף לטעמים, ומעביר את המנה הזו לליגה של המושלמים.
מה תוספות שאני יכול לשים?
תוספות כמו פרוסות אבוקדו, שקדים קלויים, ורדודית של בפמקי יעניקו מרקם וקדימה לתיבול הייחודי.
אפשר להכין המרק בקדרה חלופית?
בהחלט! פשוט הקפידו בזמן בישול ובישול על חום נמוך.
כיצד אני יכול לדעת שהמרק מוכן?
לחץ על קוביות התפו”א והברוקולי עם מזלג, אם הם רכים – המנה מוכנה!
עכשיו כשאתם מוכנים להכין את המרק המדהים הזה, תדאגו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם. אני מבטיח שהחברים שלכם יהיו מאושרים!
"`