מרק עם אורז שמשגע את כל הטעמים אצלכם בבית

מתכון למרק עם אורז – חגיגה של טעמים

תארו לכם חורף קר, הרוח נושבת בחוץ, ואתם מתעטפים בסוודר החמים שלכם. בחוץ יורדת גשם, ובתוך הבית אתם מרגישים את הניחוחות העשירים של מרק רותח שגורם לכל הלב להתמלא באושר. לא סתם מרק – אלא מרק עם אורז, שמספק לנו את ההרגשה הזו של בית, של נוחות ושל אהבה.

אז אם התרגלתם לחשוב על מרק כעל מנה פשוטה, תכינו את עצמכם – כי המתכון הבא הולך לשנות את כל מה שחשבתם על מרק. מדובר במרק שיעניק לכם את התחושה המדהימה הזו, той при передаче ценностей своими руками!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהכדומה עולה על הכיריים, כל מה שאתם צריכים זה להרגיש את כל הטעמים והמרקמים שיצאו מהמרק הזה. תאמינו לי – יהיה לכם קשה להפסיק ללקק את האצבעות!

  • 1 שאלוט בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוני, קצוץ לקוביות קטנות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
  • 1 כוס אורז מסוג יסמין או אורז בסמטי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כמון (אופציונלי)
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט

מרכיבים חלופיים

כאן אנחנו נכנסים לשטח החדשני! לא צריך להרגיש כבולים למרכיבים המוכרים. אם תרצו גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את ציר העוף בציר ירקות איכותי, זה יעשה את העבודה! ניתן גם להוסיף חלב קוקוס למרק לקבלת טעם אגדי. עבור גרסה דלת פחמימות, אפשר להשתמש בקורוקמט, במקום אורז – הניסיונות שלנו יכניסו מרץ למתכון!

שלבי ההכנה

הכנת המרק הזה באמת קלה כמו ביס גזר משגע. תפתחו את המיקרוגל, תרגעו ותשמעו את הקול הפריך של ירקות מתבשלים בסיר!

  1. מחממים שמן בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את השאלוט והשום ומשחימים במשך 2 דקות.
  3. שמים את הגזר והקישואים ומערבבים עוד 5 דקות.
  4. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
  5. ברגע שהציר רותח, מוסיפים את האורז, מלח, פלפל וכמון.
  6. מבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות, עד שהאורז מתרכך.
  7. בודקים טעמים ומתקנים בחשק.
  8. מגישים בקערות ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו שהמרק שלכם מוכן, אפשר לשדרגו עוד יותר. הוסיפו קוביות טופו מטוגן למי שרוצה גרסה צמחונית, או אבקת קארי לתוספת טעמים משגעים. למי שאוהב פיקנטי, חבילה קטנה של צ'ילי חריף תעיף את המרק שלכם למקומות חדשים של טעם. אפשר גם להוסיף קוביות דלעת או פטריות מוקרמות לסגנון עשיר ומגוון.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להשתמש באורז חום?
בהחלט! אורז חום ישדרג את המרק ויוסיף לו מרקם בריא ומאגדי.

מה לעשות אם המרק לא מספיק סמיך?
במידה והמרק יוצא מימי מדי, אפשר להוסיף עוד כמה דקות של בישול כדי לאדות נוזלים.

האם ניתן לקפוא את המרק?
כן! המרק הזה משגע ומקומפלט מוקפא יכול להחזיק במשך חודשיים במקפיא.

האם אני יכול להכין את המרק מראש?
בהחלט! ניתן להכין את המרק כמה שעות לפני ההגשה ולשמור אותו במקרר, זה רק ישדרגו את הטעמים.

האם אפשר לשים ירקות אחרים?
בוודאי! אתם מוזמנים להיות יצירתיים ולשלב ירקות כמו תפו”א, ברוקולי או פטריות.

כמה זמן המרק שימשיך להיות טוב במקרר?
בדרך כלל, המרק יישאר טעים ומצויין במקרר עד 3 ימים.

האם אני יכול להכין את המרק עם עוף?
בהחלט! הוספת עוף מבושל תעשה אותו המושלם.

האם זה אפשרי להכין את המרק עם אורז אדום?
בוודאי! רק יש לקחת בחשבון שהבישול של אורז אדום לוקח זמן נוסף.

איזה סוג של פטרוזיליה הכי מתאים?
פטרוזיליה שטוחה נותנת טעם טוב, אבל פסיפלורה ונענע יכולים להוסיף הקיץ.

האם יש אפשרות לצמצם את כמות השום?
אם לא אוהבים את השום, אפשר לבטל או למזער את כמותו.

כעת, לאחר שהכנתם את המרק המושלם, הגיע הזמן לשתף אותו עם חברים, בני משפחה ואפילו בשכונה! תנו לכולם לטעום את המהירות והטעמים המדהימים שהצלתם במטבח שלכם. אל תהססו להרשים ולשתף ברשתות החברתיות – כי מתכון כזה פשוט לא מצאים בכל יום!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *