מתאבנים מתכונים שיביאו את האורחים למצב רוח מעולה

ההמתקה המושלמת: מתאבנים מדהימים שיביאו את השף שבכם

נדמה שלקראת כל אירוע או חגיגה, החשש מתגבר: מה הכינו בתפריט? מהם המתאבנים שמועברים לשולחן וזוכים להתממש בפה? יש משהו במשחקי הטעמים שעושה את הכל לכהה ומרשים. מתאבנים הם הלב של כל אירוע, שמשאירים את האורחים עם רצון לעוד, כשכל ביס הוא כמו מרדף אחר החוויה המושלמת. אם גם אתם רוצים לצלול לתוך עולמם של המתאבנים המדהימים, הגעתם למקום הנכון! עכשיו, בזמן שגומלים על הדילים הטובים ביותר, נחשוף בפניכם מתכון שיפעיל את החברה בכל אירוע.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי להרים את האירוע שלנו למדרגה הגבוהה ביותר? הנה כל מה שצריך כדי להרכיב את המתאבנים הכי טעימים שיש!

  • 2 כוסות קמח חיטה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות בזיליקום יבש
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/4 כוס זיתים קלויים מפוררים
  • 1 ביצה ללהק ותיבול
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים (אופציונלי)

שלבי ההכנה

עכשיו כשכולנו במצב רוח מצוין, אפשר להתחיל! דבר אחד בטוח – כל שלב בתהליך המסע הזה יביא לחשק לעוד!

1. חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מכניסים את הקמח, שמן זית ומים לקערה גדולה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הבזיליקום היבש, גבינת הפטה וזיתים קלויים.
4. מתבלים במלח ופלפל حسب הטעם.
5. אם אוהבים, מוסיפים גם צנוברים קלויים.
6. לשים את הבצק עד שהוא חלק ומבריק.
7. כעת, מחלקים לקטעים קטנים עם הידיים ומעבירים לצורת כדורים.
8. מניחים את כדורי הבצק על תבנית אפייה עם רדיד אלומיניום.
9. מברישים ביצה על כל כדור לפני המנה לתצוגה מושלמת.
10. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהם הופכים לשחומים.
11. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.
12. מגישים חם או פושר, וזהו – מתאבנים מושלמים!

מרכיבים חלופיים

כשהחיים מעניקים לנו דילמות של מצרכים, אפשר תמיד לבחור להחליף כל רכיב שחשוב. רוצים לציין שבברית עם כל הטבעונים והרגישים לגלוטן, אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח תפו”א או קמח קונסטרוקציית תרד טבעי! זה עלול לתת טוויסט מרענן למתכון הקלאסי של אמא.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הגשת המתאבנים הללו יכולה להפוך למעמד של חגיגה. האם יש לכם מצב רוח לפנק את האורחים? בואו ניחשב כמה שדרוגים והוויתורים שניתן להוסיף:

  • סלטים טריים: סלט עגבניות עם בצל ירוק ובצלים, או סלט ירקות מעודנים – כולם הולכים מצוין.
  • רטבים: כמון, חומוס או טחינה! שתהיה אפשרות לנשנוש לצד הביסים.
  • דרגות חריפות: מוסיפים קצת כורכום או כמון לכדורים כדי להוסיף טעם במיוחד למי שאוהב את החום.
  • גזר קלוי: נסו להוסיף גזר קלוי לבלילה לקבלת טעם מתוק ונעימות צריבות לפה.

שאלות ותשובות

מה אפשר להגיש עם המתאבנים האלה?
אפשר להגיש אותם עם מבחר רטבים כמו טחינה, רוטב יוגורט, או אפילו רוטב פסטו.

האם ניתן להכין את המתאבנים מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותם מספר שעות לפני האירוע. פשוט לסגור באריזת פלסטיק ולהשאיר במקרר.

האם המתכון מתאים לדיאטות מסוימות?
בהחלט! ניתן להעביר את המתכון לגרסה דלי פחמימות, על ידי החלפת קמח חיטה בקמח קוקוס או קמח שקדים.

מה משך הזמן המתאים להגיש את המתאבנים?
נשנוש חמים ומרגיע, באופן אידיאלי עד 30 דקות לאחר האפייה, אבל הם נשארים טעימים גם לאחר מכן.

האם ניתן להקפיא את המתאבנים?
כמובן! ניתן להקפיא את המתאבנים לפני האפייה או לאחר אפייה ולהפשיר במקרר לפני שמאכילים אותם.

איך ניתן לשדרג את המתכון עוד יותר?
בוססו בקמצוץ של פרמזן, לימון ואתם על מסלול הכביש המהיר לטעמים מושלמים.

האם יש מקום לזהות טעמים?
האם וכיצד תבקשו ממישהו לדעת את הסוד? כל אדם יגיב שונה לטעמים, אז אל תהססו לשאול!

מה לעשות אם המתאבנים יוצאים רכים מדי?
אם אתם רק מחפשים מקצה תיקון – נהגו לקצץ את הזמן בתנור בלבד.

מה עושים אם אין עגבניות?
אל תיכנעו! חפשו תחליפי ירקות שנמצאים אצלכם במקרר.

האם יש טיולים שמתאימים בתוספות?
בהחלט! שימו לב למבחר אפשרויות – שום, פפריקה, ובצל הם רק חלק מהשחקנים!

כל אחד מהשלבים יוביל אתכם למקום המושלם, מה שעושה את המתכון למדהים, ממכר, ומעלף. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי לתת גם לחברים שלכם לטעום מהשגעון האגדי שיצרתם במו ידיכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *