מתכון לעוף שלם שיעשה לכם חגיגה במטבח

"`html

מתכון לעוף שלם במרינדת עגבניות ושום

לכולם ברור שהעוף של סבתא הגיע לשיאים חדשים, אבל האם דמיינתם איך זה היה אם קלאסיקות היו מתאגדות יחד? לא, אנחנו לא מדברים על קונצרט של דונלד טראמפ, אלא על העוף המדהים הזה, השואב השראה מסלטים לצד ויטמינים מהממים. כאן סובבנו את הסטיגמות על העוף הממולא והשדרגנו אותו למחוזות נעלים. הגעתם למקום הנכון, כי עוף שלם במרינדת עגבניות ושום עומד להיות המנה שתגרום לכם ללקק את האצבעות. לא תתחרטו!

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן: 2 שעות

רמת קושי: בינונית

המתכון הזה מיועד ל-4 סועדים שישמחו לטעום את העוף המעלף הזה.

הרכיבים הדרושים

  • עוף שלם במשקל כ- 1.5 ק"ג
  • 2 כפות אבקת שום
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כוסות עגבניות מרוסקות מקופסה
  • 1/2 כוס דבש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מיץ מלימון אחד
  • תבלינים: אורגנו, כמון – לפי הרצון

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים לחפש תחליפי עוף שנעשים מסויה או שקדים. ואם אתם חייבים אווירה ללא גלוטן, ודאו שהעגבניות המרוסקות הן אורגניות ולא מכילות תוספות גלוטן.

שלבי ההכנה

הכנת העוף המושלם מתחילה עכשיו. קחו רגע להתרגש, כי התוצאה בוודאות תהיה אגדה!

  1. חולקים את העוף לשתיים, אך לא עד הסוף – נותנים לו את המראה המענייין!
  2. מערבים את שמן הזית עם אבקת שום, פפריקה, מלח, ופלפל, ומשרים את העוף בתערובת למשך שעה.
  3. באותה הזמן, אנו מרתיחים את העגבניות המרוסקות, מוסיפים דבש ומיץ לימון, ומקבלים רוטב משגע!
  4. מחממים תבנית עם מעט שמן ומניחים את העוף. שופכים מעליו את הרוטב שנגרם מהעגבניות.
  5. נכנס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-1.5 שעות, עד שהעוף זהוב ופריך.

בתום האפייה, ניתן לשים את העוף למנוחות על מגש עם ירקות צלויים ומעליהם חתיכת לימון לקישוט. בתיאבון!

שדרוגים אפשריים

עכשיו יש לכם עוף מדהים, אבל אם אתם רוצים לקחת אותו לשלב הבא, מומלץ לשדרגו עם:

  • תוספות של חצילים קלויים לצד העוף.
  • אורז צהוב עם קפריזות של שקדים קצוצים.
  • פשטידת תפוחי אדמה לצד מנת חומוס עם טחינה.

תתפנקו, שדרגו והעיפו את המנה שלכם לדרגת מושלמת!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת אם העוף מוכן?
העוף מוכן כאשר המים מפריעים להפרשת הבשר, או אם בשימוש במד thermometer נראה חום של 75 מעלות צלזיוס.

האם אני יכול להחליף את העגבניות במרינדה ברוטב אחר?
בודאי, אפשר להשתמש ברוטב פסטו או רוטב סויה לקראת הכנת המנה.

אפשר להשתמש בעוף קפוא?
לא מומלץ. יש להפשיר את העוף לפני המטבח כדי להגיע לתוצאות מיטביות.

מה החלק הכי טעים בעוף?
לרוב, החלק שהכי טעים הוא העור בזמן שהוא פריך והשומן מפיץ את הטעמים על הבשר.

אילו ירקות מומלצים לצלייה לצד העוף?
תפו”א, גזר, קישואים וברוקולי יוצרים שילוב טעים ומרענן.

כמה זמן אפשר לשמור את העוף במקרר?
בעיקרון, העוף יכול להחזיק מעמד 3-4 ימים במקרר, אך רצוי לשמור אותו הכל עוד חם.

האם אפשר להכין את המנה ללא דבש?
כביכול כן, אפשר להוסיף במקום זה סוכר חום או להימנע מזה לחלוטין אם אתם מעדיפים פחות מתוק.

איך להגיש את העוף?
מומלץ לפרוס אותו ולהגיש אותו עם רוטב מציע על צלחות, לצד תוספות שמיועדות לשהמון.

יש טיפים לניהול זמן כשאני מכין את המנה?
כדאי להתחיל עם המרינדה והצלייה בו זמנית, כך תספיקו גם להכין סלט או תוספות נוספות.

מתי הכי טוב להכין את המנה?
העוף הזה נהדר לכל אירוע, והכי טוב להגיש אותו ביום שישי, כך תזכו לסוף שבוע טעים!

שיהיה לכם טעים! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים שיאהבו אותו, והכינו אותו שוב ושוב. עוף שלם במרינדת עגבניות ושום הוא פשוט מענג, מעצבן או כל מה שתרצו – רק שלא תשאירו אותו במקרר!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *