מתכון לפיתה עיראקית – נסתרות הידיים והטעמים של סבתא
כשהמחשבה על פיתה עיראקית עולה, מתגנבת אחת מהמילים המגניבות ביותר לראש – מדהים. רק לחשוב על הזמן שבו אנו יושבים סביב השולחן עם חברים ובני משפחה, טועמים מהפיתות שהכנו, רואים את החיוכים נפרסים על הפנים ומשיבים עונג בלתי פוסק. זה רגע שמשגע את הלב, ולא סתם, זהו רגע שכולל בתוכו את המורשת שלנו, את המסורת המופלאה של סבתות מדהימות שהביאו לנו את המתכון הזה. אז יריבו חברים, אני מזמין אתכם למסע קסום של טעמים, ריחות וזיכרונות, שמתחיל עם מתכון לפיתה עיראקית שהכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשמדי דבר יש לנו את כל המידע, בואו נצלול לתוך המצרכים המדהימים שמרכיבים פיתה עיראקית. מדובר בגבינות, קמחים, טעמים טובים של תבלינים, וכל מה שצריך בשביל לשדרג את הארוחה שלכם לרמות של אגדי.
- 500 גרם קמח לבן (עדיף מנופה)
- 300 מ"ל מים חמימים
- 10 גרם מלח
- 7 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 30 מ"ל שמן זית (לבריאות שלכם)
- קמח נוסף לרידוד
באם תחשבו על גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את השמן בשמן קוקוס או שמן חמניות. גם תוספת של קמח כוסמין בהחלט מעלה את ערכי הבריאות!
שלבי ההכנה
כעת, זה הזמן שנצטייד במרכיבים, נניח את התקליט המיושן וניגש להכנת הפיתות!
- נמיס את השמרים עם הסוכר במים החמימים ונחכה 10 דקות עד שהשמרים יתחילו לבעבע.
- בקופסה גדולה, נשים את הקמח והמלח ונערבב היטב.
- נוסיף את תערובת השמרים יחד עם השמן ונערבב היטב עד שהקמח סופג את הנוזלים.
- נלוש את הבצק בידיים במשך 10 דקות לפחות עד שהבצק הופך לנעים וגמיש.
- נעצב את הבצק לכדור ונניח אותו בקופסה משומנת, מכוסה במגבת, בצק שיתפוס חום ויתפוס גובה במשך כשעה.
- לאחר שעה, נרד את הבצק לאוויר ונחלק אותו ל-6-8 כדורים שווים.
- נלקח כל כדור ונעשה רידוד דק בשולחן מקומח.
- נחמם מחבת שטוחה על חום גבוה ונניח את הפיתות על המחבת, הופכים אותן כל 2-3 דקות עד שהן מתנפחות ומשחימות.
- נניח את הפיתות על רשת להתקררות.
ההכנה של הפיתות היא אומנות בפני עצמה. אלו רגעים של יצירה שמובילים לתוצאה מעלפת! בכל שלב אנו מרגישים את הבצק מתחמם בידיים, והשמרים מתחילים לחיות את חייהם החדשים בתהליך המופלא של ההתפחה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן, כשמגיעים לרגע השדרוגים, עולם שלם של אפשרויות נפתח בפנינו. אפשר להוסיף בפיתה ירקות קצוצים, חומוס, טחינה או תבלינים כמו חזרת, כמון או בזיליקום. הכל מהכל! מה שתרצו, רק תתעוררו לניסוי וליצירתיות.
אם אתם מרגישים גאווה רבה, תוכלו למלא את הפיתות בבשר טחון או עוף מתובל, מה שיגרום לפיתה טעמים שמשגעים את כל החושים.
שאלות ותשובות
איך שומרים את הפיתות לאחר הכנה?
פיתות שנשארו לאחר הארוחה ניתן לשמור בשקית אטומה במקרר עד 3 ימים.
האם אפשר להקפיא פיתות?
בהחלט! יש לעטוף אותן בנייר כסף או בשקית ניילון ולאחסן במקפיא.
מה עושים אם הבצק לא תופס גובה?
חשוב לבדוק שהשמרים שהם פעילים. אם הם ישנים, תוסיפו חדשים.
האם ניתן להכין פיתות גם בתנור?
בהחלט, תוכלו לאפות את הפיתות על תבנית בחום של 220 מעלות ובשיטה פחות מסורתית.
אפשר להשתמש בקמח מלא לפיתות?
כן, הוא עשוי לתת לכם פיתה עם מרקם עשיר יותר וערכים תזונתיים גבוהים!
מה אפשר לשים בפיתות?
אפשר לשים כל מה שתרצו, גבינות, טחינה, ירקות חיים, סלטים ועוד…
כמה זמן לוקח לאפות פיתה רגילה?
בין 30-60 שניות בלהבה גבוהה.
למה יש פיתות שמתקפלות פחות טוב?
זה יכול להיגרם מבצק לח מאוד או מעט מדי מים.
מתי עדיף לאכול פיתות?
כשהן טריות מהמחבת, זה בעיני המומחים לאכילת הפיתה המושלמת!
האם אפשר להכין בלי שמרים?
כן, אך זה ידרוש טכניקות אחרות, כמו להכין בצק סודה.
גם אתם רוצים להגשים את המורשת הקולינרית שעוברת מדור לדור? השנאה שלכם עשויה לבוא לפיתות העיראקיות המדהימות והעבריות שבכל בית! אני ממליץ לכם לשתף את המתכון החשוב הזה ברשתות החברתיות ולעודד את כולם לקדם את המסורת. יחד, נזכיר לעולם כמה טעם ועסיסיות יש באוכל הביתי שלנו.