מתכון משגע לפתיתים עם חלב
אין כמו פתיתים עם חלב כדי לשוב אחורה בזמן, אל הילדות. כל לטריפה שמלווה בכל ביס, כל טעם חמאתי שממלא את הפה, כל כוס חלב שמתחלפת בצהרי יום קיץ חם, רק ממלאים אותנו בזיכרונות אגדים. המתכון שלנו מתמקד ברגעים הפריכים והקרמיים יחד, עם מרקם נימוח שילכוד את הלב שלכם. אם אתם באים עם רעב אמיתי והרגשת כיסופים למשהו טעים, הגעתם למקום הנכון. המתכון הזה, ללא ספק, מושלם.
זמן הכנת המתכון:
- משך הכנה: 15 דקות
- משך בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתכון מספק כ-4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, אתם זקוקים למרכיבים קלילים ונגישים, כך שגם ביום עמוס תוכלו להסתדר בכיף במטבח שלכם.
- 2 כוסות פתיתים
- 4 כוסות חלב (אפשר חלב רגיל או דל שומן)
- 2 כפות חמאה
- 1/2 כוס סוכר (לרגישים ניתן להשמיט או להמיר בסוכר קוקוס)
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אם בא לכם לשדרג)
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס (כמובן שלא מדובר בכפייה, אלא בעניין של אהבה)
מרכיבים חלופיים
מהניסיון שלי, זה מדהים לשדרג את המתכון הזה גם לגרסה טבעונית. פשוט השתמשו בחלב שקדים או סויה במקום החלב הרגיל. למי שלא אוהב סוכר, אפשר לשים דחיסות של תמרים או דחיסות של בננות במקום.
שלבי ההכנה
בכל צעד בתהליך תרגישו כאילו אתם יוצרים אמנות מרהיבה, שהכי בטוח שתהיה ללקק את האצבעות.
- יש להתחיל בזה שיש לשים סיר על חום גבוה ולהרתיח בו את החלב.
- ברגע שהחלב רותח, כדאי להוסיף את הפתיתים תוך ערבוב מתמיד.
- להנמיך את הלהבה ולבשל כ-10 דקות או עד שהפתיתים סופגים את כל הנוזלים.
- להוסיף את החמאה והסוכר, לערבב יפה עד שהכול נמס ומתחבר.
- אם אתם אוהבים קינמון, זה הזמן להוסיף אותו.
- לסיום, לערבב את שוקולד הצ׳יפס עד שהן נמסים קצת ויוצרים טעמים חדשים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן, אם בא לכם להרגיש את הפלא שנקרא חופש התוספות, אתם מוזמנים להוסיף פירות חתוכים, כמו בננה או פירות יער, ולקשט עם אגוזים קלויים. כאילו שדרגתם את המנה לאודישן סלון שלנו. תדעו שבכל מקרה, זה תמיד יהיה משגע! אם אתם רוצים לנצח את הקיץ עם מתכון בריא יותר, אפשר להוסיף גם קצת יוגורט על מנת שייצא יותר קרמי ומרענן בקיץ.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הפתיתים יוצאים דביקים מדי?
הדביקות נובעת לעיתים ממיעוט נוזלים או בישול יתר. בפעם הבאה, תוכלו לנסות להפחית בכמות הסוכר או לנסות לבשל את הפתיתים יותר קצר. זה ייתן לכם פתיתים אווריריים ונפלאים!
האם אפשר לאכול את הפתיתים עם חלב גם כחלבול בוקר?
בהחלט! מדובר במנה קלה ומזינה שיכולה להיות חגיגה בבוקר. אפשר להוסיף תוספות כמו בננה או דבש שיבטיחו מתיקות.
האם יש צורך להניח את הפתיתים להתקרר?
בכלל לא. היתרון של המנה הזו הוא שהכנתם אותה כדי לטרוף אותה בעוד כמה דקות, כך שאין צורך להתקשר לפרולוגים.
האם אפשר לשמור את הפתיתים למחר?
לרוב, הפתיתים עם החלב נמסים בפה, אך אם אתם שומרים אותם, ורוצים לחמם שוב, ניתן להוסיף עוד חלב ולהניח על להבה נמוכה במשך כמה דקות.
מה טיפים על מנת שהמנה תהיה עוד יותר משגעת?
אני ממליץ להעשיר את המנה עם קקאו לפני הבישול, זה ייתן לכם פתיתים בשוקולד, ואי לכך, תוספת של שוקולד צ׳יפס במהלך ההכנה תעשה את המנה למעלפת!
האם הפתיתים בריאים?
לפתיתים חלביים יש הרבה פחמימות, מה שהופך אותם למנה פיקניק מושלמת. עם זאת, במקרים של רגישות ללקטוז, שימו לב שעליכם לבחור בחלב דל שומן או חלב צמחוני.
מה המתכונים הנלווים שאני יכול/ה לשלב?
מתכון לקציצות עם לפתיתים הוא רעיון נפלא! כמו כן, אני ממליץ לשדרג עם ירקות קלויים בצד, כדי שהמנה תהיה צבעונית ומאוזנת יותר.
האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים אחרים?
אין בעיה. משתנה בין טעמים, אך למשל סירופ מייפל או דחיסות דבש יעשו אותך מסוכרת על הבריאות.
איך אוכל להפוך את המתכון למהיר יותר?
למשל, במקום לבשל פיתות, תוכלו פשוט לערבב עם סירופ מעניין של נוגט או פאדג' שוקולד.
לאחר כל כך הרבה מחשבות, מתפנים לשיתוף המתכון המהמם הזה עם חברים ובני משפחה! תשמרו על הקסם של הפתיתים ועל להמשיך להפתיע את עצמכם עם מעדן בלתי נשכח!