מתכון לצלי בשר בתנור שישדרג כל ארוחה

מתכון לצלי בשר בתנור

אם אתם מחפשים את המנה שתגרום לכל הסועדים שלכם להתענג עם כל ביס, הגעתם למקום הנכון! צלי בשר בתנור הוא המנה המושלמת שישבה במרכז השולחן והופכת כל ארוחה לאירוע מדהים ומיוחד. עם ריח מטריף שמתמזג באוויר, צבעים עשירים ומרקמים משגעים, לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות! תארו לעצמכם את הבשר שנמס בפה, את התבלינים שמשתלבים בצורה מושלמת ויוצרים חוויה אגדי שמשאירה טעם של עוד. סמכו עלינו, המתכון הזה הולך להיות הממכר ביותר שבישלתם מעולם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק עבור: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המנה המדהימה הזו? בואו נניח את כל המרכיבים על השולחן ונכין את עצמנו ל חגיגה של טעמים!

  • 1.5 ק"ג בשר בקר (איפה, צל דק)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קטן קצוץ)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין אדום
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס ציר בשר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תבלינים: כמון, פפריקה, טימין, אורגנו לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

מה אם אתם טבעונים או שאיבדתם את המפתח למטבח ואינכם יכולים לאפות בשר? אל דאגה! ישנם כמה חלופות טעימות. תוכלו להכין צלי טופו או שום סייטן. קחו את התבלינים האהובים עליכם וכך תוכלו ליהנות מגרסה טבעונית שממש לא תגרע מהחגיגה!

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתכונן לקסם שיקרה. הכל מוכן? יאללה בואו להתחיל!

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את נתח הבשר במלח, פלפל ושאר התבלינים הרצויים.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
  4. מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר נעשה חום זהבהב.
  5. מוסיפים את היין והדבש, נותנים לתערובת להתבשל במשך כחמש דקות.
  6. מעבירים את הבשר לתבנית ואוספים סביבו את התערובת של בצל ושום.
  7. מוסיפים ציר בשר ומוודאים שהנוזלים מגיעים עד חצי מגובה הבשר.
  8. מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך 2-3 שעות.
  9. מסירים את נייר האלומיניום לשעה האחרונה, כך שהבשר יקבל צבע זהב קריספי.
  10. לאחר סיום הזמן, נותנים לבשר לנוח כחצי שעה לפני שהולכים לפרוס.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, כשאתם כבר שם, אתם יכולים להפתיע את הסועדים שלכם עם תוספות מדהימות. מה דעתכם על חצילים קלויים בשום ואורגano? או פירה תפוחי אדמה עשיר ושמנתי שימלא את הפה בטעמים? שדרוגים נוספים יכולים לכלול ירקות קלויים כמו גזר, קישוא או בטטה, שמוסיפים צבעוניות ונפלאות לכל צלחת. אל תשכחו את הרוטב! רוטב עשבוני או ברווזה יכולים להוסיף חוויה חדשנית למנה. ובכלל, כל רעיון חדש הוא תמיד מרענן!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בסוגי בשר אחרים?
אכן, ניתן להשתמש בנתחים אחרים כמו פילה, צלי של טלה או אפילו עוף! יש לבחור בשר שמזוהים שהוא נעים ובעלי טעמים מתקיימים.

מה ניתן לעשות אם אין לי יין אדום?
אם אין לכם יין אדום, ניתן להמיר אותו בויסקי או במיץ ענבים, שיביאו לתוצאה מענגת לא פחות.

כיצד אני יודע מתי הבשר מוכן?
הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במד חום: מספיק להגיע ל-80 מעלות צלזיוס במרכזה של הנתח. אם אתם מעדיפים גישה יותר מסורתית, פשוט בדקו שאז הבשר רך ונשבר בקלות עם מזלג.

האם המתכון דורש זמן הקפאה?
אם חסר לכם זמן, תוכלו להקפיא את המנה המוכנה ולהפשיר כדי לאכול בכל מיני הזדמנויות שונות.

מה עושים אם יש לי שאריות?
שאריות לצלי בשר הן אגדי. מי לא אוהב מנה מחודשת ביום למחרת? אפשר להכין מהם סנדוויץ' מושלם או ערבוב אותם בסלט!

האם זה מתכון מתאים לאירועים משפחתיים?
בהחלט! צלי בשר בתנור הוא מושלם לאירועים. הוא מסוגל לרגש את כולם וליצור אווירה של חגיגה.

מה המרכיב החשוב ביותר במתכון?
באופן אישי, הייתי אומרת שהטעם הוא המרכיב החשוב ביותר! התבלינים והציר הם אלה שעושים את כל ההבדל.

האם ניתן להכין את המתכון בשיטה אחרת, כמו בישול הדוד?
נכון! אם יש לכם סירה טובה תוכלו לשדרג את המתכון בשיטת הבישול האיטי.

כיצד ניתן להגיש את הצלי בצורה הכי אטרקטיבית?
סביר להניח שההגשה על צלחת גדולה עם נגיעות ירוקות של פטרוזיליה קצוצה ורוטב לצד הצלי יכולה לעשות את העבודה.

מהם רעיונות למנות ללוות את הצלי?
קולפת מבושל או תפו”א אפוי יכולים להשלים את המנה. כמובן שאסור לשכוח סלט מרענן כדי לאזן את כל הטעמים!

זהו! עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם לצלי בשר בתנור, אני ממליצה לכם לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. אני בטוחה שגם הם יפלו שבי אחרי ביס ראשון מהמדהים הזה! אל תשכחו לזכור: אוכל הוא לא רק טעם, אלא חוויה ששואבת אותנו יחד לשולחן. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *