מתכון לשריר בקר שיביא טעמים מדהימים לשולחן

מתכון משגע של שריר בקר ברוטב אדום

תארו לכם את המצב הבא: אורחים יקרים מתארחים בביתכם, ריח משגע של בשר צלוי מתפשט באוויר, וכל מה שהם מתעניינים בו זה המתכון שלכם. החבר'ה מלקקים את האצבעות ומבקשים לדעת איך הקסם הזה קרה! מתכון השריר בקר שלנו לא רק יחמם את הלב שלכם, אלא גם את ליבם של כל האורחים. אז בואו נתחיל את המסע המדהים הזה למטבח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המעלפת הזו, אתם תצטרכו את החומרים הבאים:

  • 1 ק"ג שריר בקר (מומלץ לבחור בשר איכותי)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיניים של שום קצוצות
  • 2 גזרים פרוסים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 כוסות ציר בקר (ניתן להשתמש במים אם אין ציר)
  • 1 כוס יין אדום (אופציונלי, אבל מדהים!)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 גבעולי תימין (או 1 כפית תיבול יבש)

וזה לא הכל! יש לכם רטבים שאתם אוהבים? אפשר להוסיף רחבת רוטב סויה או חרדל להכנת טעמים חדשים וממכרים!

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן לצלול לשלבי ההכנה. קחו נשימה עמוקה, כי זה רעיון מדהים!

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. נניח את נתח הבקר בסיר, ונשחימו אותו מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע חום משגע.
  3. נוציא את הבקר ונסנן את השמן. נשים בצד את הבשר.
  4. נוסיף לסיר את הבצל והשום ונבשל עד שהם מתרככים.
  5. נחזיר את הבשר לסיר, ונוסיף את הגזרים והפירות.
  6. נמזוג את ציר הבקר ואת היין.
  7. נוסיף את רסק העגבניות, המלח, הפלפל ותימין.
  8. נביא לרתיחה, ולאחר מכן ננמיך את הלהבה, נכסה את הסיר ונבשל כשעתיים.
  9. בזמן הבישול, נבדוק אם צריך להוסיף עוד נוזלים, ונערבב מדי פעם כדי שהבשר לא יידבק.
  10. בסוף הבישול, נוודא שהבשר נימוח ומוכן, ונגיש עם תפוחי אדמה מתובלים בצד.

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בנתחי טופו עשויים היטב, עם ציר ירקות במקום ציר בקר. למי שמעוניין בגרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את תפוחי האדמה בקישואים או בגזר.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

המתכון שלנו כבר מדהים, אבל אם אתם רוצים לקחת אותו צעד נוסף קדימה, נסו להוסיף:

  • פטריות טריות עבור טעמים נוספים.
  • קצת לימון לסחיטה לקראת הסוף להחיות את הכל.
  • בצל ירוק קצוץ לקישוט והנאה של העין.

אפשר גם להכין רוטב נוסף, כמו רוטב פטריות או עגבניות חריפות על מנת לקשט ולטפח את המנה בצורה מושלמת.

שאלות ותשובות

איך אדע שהבשר מתבשל כמו שצריך?
כשתתחילו להריח את הבשר ותראו שהוא הופך לרך ונימוח, זה הזמן שלכם לחייך כי הוא מוכן!

האם אפשר להשתמש בבשר אחר למתכון?
בהחלט! נתח בשר אחר, כמו בשר חזה או צלעות יכול לעבוד לא פחות טוב.

מה אם אני רוצה פחות רוטב?
לאחר שהבשר מוכן, אתם יכולים להוציא אותו ולהשאיר את הרוטב לא רותח כדי שיתכווץ.

האם המתכון מתאים לכולם?
אחד היתרונות של המתכון הוא שהוא גמיש מאוד וניתן להתאים אותו לכל אחד.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה?
המנות נשמרות במקרר עד שלושה ימים, אבל אני ממליץ לא לקרוא מהסיר יותר מדי זמן כי זה פשוט טעים!

האם זה מתכון שצריך להחמיר בו?
התחילו עם ההנחיות אך אל תהססו לשחק עם התבלינים והמרכיבים – תהנו מהיצירתיות שלכם!

אם יש לי כלים שונים במטבח, מה ההמלצה?
השתדלו להשתמש בסיר כבד וסגור היטב שיכול לשמור על הנוזלים בחום הנכון.

האם אפשר להכין מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המנה יום קודם ואז לחמם אותה ביום ההגשה.

אילו תוספות יכולות להתאים למנה?
תוספות כמו אורז מאדימות או סלט ירוק מרענן יכולים להוות תמונה מושלמת לצידה.

מה לעשות אם הבשר יוצא יבש?
אם קרה לכם שהוא קצת יבש, הוסיפו יותר נוזלים ותחזירו את זה למוקד בישול על עוצמה נמוכה במעט.

אז מה אתם מחכים? זה הזמן לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ותעבירו את האהבה לבישול! כל אחד יכול להכין את המנה המושלמת הזו, וללמד את כולם איך הכנתם את הקסם הזה עצמו שיצא מהסיר שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *