מתכון עלי גפן ממולאים דרוזי שלא תרצו לפספס

עלי גפן ממולאים דרוזי – המנה שתשאיר אתכם עם ריח של בית

נכנסים לבית חם, ריח של תבלינים אפים באוויר, והלב שואב אתכם לתוך זיכרונות ילדות. המנה הזו, עלי הגפן הממולאים, היא לא רק מנה – היא סיפור עם טעמים וריחות שמחזירים אותנו לאמהות, לסבתות ולמשפחה. בעבודה משותפת, נלמד עכשיו איך להכין את הפלא המדהים הזה עם קצת טוויסט דרוזי, מה שיהפוך את המנה למעלפת ומושלמת בכל טעימה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל עם כל אותם מצרכים שמשגעים את החיך ויוצרים את הבסיס של המתכון המושלם הזה. מדובר בשילוב של מרכיבים טריים, בריאים ומלאי טעם!

  • 500 גרם עלי גפן, טריים או משומרים
  • 200 גרם בשר טחון (עזים / בקר)
  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 1 כף סומאק
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 2 כוסות ציר עוף או מים
  • מיץ מלימון אחד

אלא אם כן אתם צמחוניים או טבעוניים, אז ניתן להמיר את הבשר בגרגרי חומוס מבושלים. עם נכון, סלסה כדורי חומוס תעשה עבודה מעולה!

שלבי ההכנה

מעכשיו, אנחנו נטפס על שלבי ההכנה המהנים שיגרמו לאוויר להתמלא בריחות מטריפים ולכל הסובבים אותנו להיות בשוק מטעמים.

  1. מניחים את עלי הגפן בסיר רותח למספר דקות עד שהעלים מתרככים.
  2. אם יש לכם עלים משומרים, שטפו אותם במים קרים והניחו בצד.
  3. בסיר, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל קצוץ עד שיזהיב.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים עד שהבשר מתבשל.
  5. מוסיפים את האורז, פטרוזיליה, נענע וסומאק, ומערבבים היטב.
  6. למלא כל עלה גפן בכפית מהמילוי ולגלגל כמו טורטייה, ואז להניח בסיר.
  7. מניחים על הממולאים כף כבושה של מיץ לימון וציר עוף.
  8. מבשלים על חום נמוך כ-45 דקות עד שהעלים רכים והאורז מבושל.

לאחר שהממולאים היו בתנור והטעמים התמזגו כמו שיר ואקום של סבתא, תנו להם לנוח טיפה. זה הזמן לשוחח עם חברים ליד השולחן, לאכול, ולחכות לתגובות המהממות שיהיו על המנה שלכם!

תוספות ושדרוגים

אם נפלאות ממולאות יוקרתיות מגיעות כתוספות, אז אין יותר משדרוג. אפשר להוסיף לנשנוש טחינה בצד, עגבניות חריף, או שאפשר להפוך את המנה למעלפת עם שתיים-שלוש ביצים קשות קצוצות מעל. בעונת הקיץ, אפשר גם להגיש עם סלט ירקות מרענן – שילוב מושלם!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור עלי גפן ממולאים לסדר יום הבא?
מומלץ לשמור את השאריות בקופסה סגורה במקרר. הממולאים משאירים טעמים מרגשים ביום שאחריו.

האם ניתן להקפיא את עלי הגפן הממולאים?
בהחלט! אפשר להקפיא את המנה לאחר הבישול. כשהם קפואים, הם יכולים להחזיק מעמד עד חודשיים.

מהם היתרונות הבריאותיים של עלי גפן?
עלי גפן הם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבונים וטעמים יתרונות שמזינים את הגוף. הם גם מכילים ויטמינים כמו A, C ו-K.

האם ניתן להכין את המנה בגרסה טבעונית?
כמובן! החליפו את הבשר בטופו מתובל או גרגרי חומוס, והמנה תהיה לא פחות אגדי.

האם אפשר להשתמש באורז מלא במתכון?
כן, אך יש לחשב את זמן הבישול כך שהאורז המלא יתקבל בצורה רכה ונימוחה.

מה עושים אם המילוי לא מספיק לי?
תמיד אפשר להוסיף עוד כוס אורז לתערובת הירקות והבשר ולשדרג את החומרים.

איך אני יודע אם הם מוכנים?
שימו לב שהאורז יתרכך והעלים יהיו רכים ונעימים.

האם ניתן לשדרג את העשבי תיבול במתכון?
בהחלט! אתם יכולים לשלב עשבים כמו בזיליקום או טרגון לשדרוג טעמים נוספים.

איך מצליחים לגלגל את העלים בקלות?
שימוש בעלים רכים יחסית (שמבושלים מראש) מקל מאוד על הגלגול, פשוט קפיצו אותם עם המילוי לתוך רול.

מה כל כך מיוחד במנה הזו?
כשהמנה נכנסת לשולחן, היא מביאה איתה נשמה ותשוקה של מסורת, אהבה עם ניחוחות בבית שכולנו אוהבים. היא לא סתם אוכל – היא פיסת זיכרון!

אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! כולנו רוצים להעביר את הטעמים והחוויות לשולחנות של אחרים. נשמע לכם טוב? שזה יקרה – תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *