מתכון צלי מספר 5 שעושה לך חשק לטעום

מתכון לצלי מספר 5 – מנת עסיסית ומושלמת שמשגעת את הטעמים

האם אי פעם חשבתם מהו הסוד של מנת בשר מושלמת? מהו המרכיב הסודי שמעלה את הצלי שלכם לרמה אגדי? ההנאה מטעמו של צלי מספר 5 היא שילוב של טכניקות בישול מיוחדות, זמן, סבלנות והרבה אהבה. כשמדובר על צלי, אנחנו לא מדברים רק על אוכל, אנחנו מדברים על חוויות; חוויות משפחתיות, טעמים ביתיים וכמובן, אותה ארוחת שבת עם המעמד הנפלא. בואו נשאב אתכם לעולם המופלא הזה, בו כל נתיחה של בשר מדברת אל הלב ומרצפת את שולחן האוכל באורח מדהים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

המתכון הזה בנוי מרכיבים פשוטים אך ככל שמוסיפים איכות, כך גם התוצאה. בחירת הבשר היא קריטית, הבשרים המומלצים עם בשלים כמו מספר 5, יתרמו למגוון הטעמים שיבואו לידי ביטוי.

  • 1.5 ק"ג בשר צלי (מומלץ להשתמש בשר מזן אנגוס או כי״ל)
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 4 גזר בינוני, חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כוח עלי דפנה
  • 1/2 כוס יין אדום (מומלץ יין יבש)
  • 2 כוסות ציר בשר (או מים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לת garnish)

אין כמו להשתמש ברכיבים איכותיים – אשמח לשתף אתכם שניתן להשתמש ביין שהיה לכם בבית והגזים אותו לשימוש באוכל. בעצם, ככה מתנהל מהנסיון שלי בישול – דברים מסדרים את עצמם

שלבי ההכנה

כשהגיע תורכם לבשל ולהנחיל את הצלי הזה, ברור לי שתהיה לכם דרמה בקולינריה שתזכיר לכם כל כך הרבה רגעים מרגשים.

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול על חום גבוה.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים לזמן קצר, להיזהר שלא י烧.
  4. מוסיפים את קוביות הגזר ותפוחי האדמה, מערבבים היטב.
  5. מניחים את נתח הבשר בסיר, תבלו במלח ופלפל מכל הצדדים.
  6. מוסיפים את עלי הדפנה ואת היין – חוויה הכי מדהימה שיש.
  7. מחכים שהיין יתאדה כחמש דקות.
  8. מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
  9. מצמצמים את הלהבה ומבשלים במכסה במשך 3 שעות.
  10. מסננים לפני ההגשה ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.

הגיע הזמן לדבר על תוספות ואופציות שידרוג שאפשר לבחון: האם חשבתם על הוספת פטריות, שעועית ירוקה או אפילו שכבה של רוטב פיקנטי? תוספות אלו לא רק מגוונות את המנה, אלא מעניקות לה טעמי עומק מפתיעים.

שאלות ותשובות

מהו בשר צלי מספר 5?
זהו נתח בשר ייחודי שנחשב לאגדי בקרב חובבי בשר. רבים טוענים שזהו הנתח שהכי מתאים לצלייה איטית, כשכל טעם ומתיקות הבשר יוצאות החוצה.

למה חשוב לבשל את הבשר לאורך זמן?
בשר שמבושל לאורך זמן הופך להיות נימוח באופו מופלא, הרבה יותר ממנת בשר רגילה, וכך מקבל את טעמיו המפתיעים.

האם ניתן להחליף את הבשר בצורות אחרות של בשר?
בוודאי! אפשר להשתמש בנתחים כמו כתף או בשר טחוב כמו פרגית אם אתם מעדיפים בשרים רזים יותר.

למה כדאי לשים מרכיב כמו יין בישול?
השתמשות ביין מביאה לכך שהטעמים שיתאדו ייהפכו לחלק מהתבשיל, מה שמקנה לעודם טעם עשיר מענג.

אילו תוספות אפשר להוסיף?
אפשר לערבב פטריות, זוקיני, קישואים ואפילו תבלינים כמו צ׳ילי או כמון.

מה הנכון לבצע כאשר יש לי ספטוט גולש?
אין להילחץ – שימו עין על המנה ותמיד תוסיפו מים אם המנה מתחילה להתייבש מדי!

האם המתכון מתאים לדיאטה?
המתכון הזה אמנם מספק טעמים עשירים, אבל הוא בהחלט בריא ומלא בנפח.

האם ניתן להכין מנות מראש?
בהחלט אפשר! צלי כמו זה טעים אפילו יותר לאחר כמה שעות במקרר, כשהטעמים קליעים יחד.

האם מקובל להגיש עם רוטב?
בהחלט! רוטב יין יכול להוסיף עוד ממד לתערובת טעמים.

איך אני יכול לשדרג את מגש ההגשה?
בואו לשדרגו על ידי הוספת ירקות צלויים סביב, תוכלו לשדרגו לכל צבעי הקשת.

אני מקווה שנהניתם מהמתכון שלי לצלי מספר 5. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, ולספר להם עד כמה הדגישו את השולחן דווקא עם מנה זו! בכל זאת, כשהטעמים מדהימים והארוחה מופלאה, זה זמן נהדר לשתף בשמחה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *