ניוקי ברוטב פטריות פרווה שמתמוגגים ממנו

ניוקי ברוטב פטריות פרווה – חגיגה של טעמים

האם יש לכם את התחושה לפעמים שבא לכם להפתיע את עצמכם עם מנה מדהימה שמריחה ונראית כאילו הכנתם אותה במסעדה יוקרתית? אם כן, הגעתם בדיוק למקום הנכון! ניוקי ברוטב פטריות פרווה הוא מתכון מהאגדות, שמשלב בצורה מושלמת בין נוחות הבית לאווירה של מסעדת גורמה. התארגנות עם המוזיקה האהובה עליכם, ותוך זמן קצר יקפצו לגובה על הצלחת הכדורים הנימוחים האלה, שרק מחכים שברוטב המושלם יעטוף אותם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ-60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

טוב, לפני שאנחנו מתחילים לערבב, חשוב לציין שלמרות שהמתכון שלנו קצת יותר משוגע, הוא לא ידרוש מכם להגיע לרמת שף. למעשה, כל אחד יכול להכין ניוקי מדהים בבית, והאמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים. אז הביאו את כרטיסי הקניות, המצרכים הם:

  • 700 גרם תפוחי אדמה
  • 200 גרם קמח (אפשר להשתמש גם בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה (או קוונטים טבעוניים)
  • מלח לפי הטעם
  • 100 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות (או פטריות פורצ'יני למי שחולה על טעמים חזקים)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 200 מ"ל שמנת קוקוס (אפשר גם חלב סויה לשדרוג)
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט

שלבי ההכנה

עכשיו כשהציוד שלנו מאורגן, אנחנו מוכנים להתחיל לבשל! שלבי ההכנה יעזרו לכם לגלות כמה קל ונעים להכין את המנה הזאת!

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, כ-30 דקות. שימו לב – אל תשכחו לקלף אותם לאחר הבישול.
  2. לוחצים את תפוחי האדמה ליצירת פירה אחיד (נכון, לא כמו הסבתא של סבתא אבל בהחלט טוב).
  3. מוסיפים את הקמח, הביצה והמלח. לערבב עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. מחלקים את הבצק לגלילים בעובי של כ-2 ס"מ, ובוחרים עם סכין את הניוקי (כממולאים על ההרגשה).
  5. מסמלים את הניוקי עם קצה המזלג לקבלת האותיות המותאמות (שזה נעים!), ומניחים אותם על מגש בקמח.
  6. במקביל, מחממים שמן זית במחבת, ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא שקוף.
  7. במובן החדש, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתרככות.
  8. מוסיפים את השמנת קוקוס ועם אגוז המוסקט. מבשלים כ-5-7 דקות עד שהרוטב מתעבה.
  9. באופן מקסים, מבשלים את הניוקי במים רותחים למשך כ-3-4 דקות. הם מוכנים כשצפים!
  10. מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומערבבים בעדינות.
  11. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

הניוקי המושלם הזה הוא רק הבסיס! רוצים להחיות את המנה? הנה כמה רעיונות לשדרוג:

  • אגוזי מלך קלויים – הוסיפו לצלחת כדי לקבל קראנץ' משגע.
  • שום קצוץ – למי שאוהב עוצמת טעמים, קצצו כמה שיני שום עם הבצל.
  • קמצוץ של צ'ילי – גם לאוהבי החריף, למה לא?
  • תוספת של ירקות קפיצים – לדוגמה, פפריקה או קישואים.

שאלות ותשובות

האם אני יכול להכין ניוקי עם קמח אחר?
כן, בהחלט! תוכלו להכין את הניוקי מקמח תפו”א או כל קמח ללא גלוטן.

האם אני יכול להוסיף חלב במקום שמנת קוקוס?
כמובן! פשוט יש לקחת בחשבון שזה עלול לשנות טיפה את המרקם והטעם, אבל זה עדיין יוצא טעים!

מדובר במתכון שקל להכין עם ילדים?
בהחלט! הילדים ייהנו להרתיח וללוש את הבצק, כך זו דרך מצוינת לעסוק יחד במטבח.

איך לשמור שאריות?
שמרו את הניוקי שלא אכלתם במקרר בתוך קופסה סגורה, הם יהיו טובים 2-3 ימים.

אני רוצה לגרסה טבעונית – זה אפשרי?
בוודאי! פשוט החליפו את הביצה ב-1/4 קוס מחית תפו”א או רסק תפוחים.

באיזו כמות כדאי להשתמש בפטריות?
יש המון סוגים של פטריות, אבל 100גרם מה שמפיניון זה בסיס מצוין.

איזה רוטב מתאים להגיש ביחד עם הניוקי?
רוטב שמנת קוקוס או אולי רוטב עגבניות חריף עם בזיליקום.

למה הניוקי שלי לא בסדר?
יכול להיות שהשתמשתם ביותר מדי קמח או לא בללתם את תפוחי האדמה טוב.

האם אפשר לפלפל את המנה?
בוודאי, הוספת פלפל שחור גרוס יכולה להוסיף טעם מדהים.

מה יקרה אם אני לא אוהב פטריות?
זה בסדר! אפשר פשוט להשאיר את הרוטב עם שמן זית, שום ומעט מתבלים אחרים.

המטבח הוא ממש כמו בישול קסום, ואתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה עם חברים וכמובן, לנסות אותו בעצמכם. אין דבר יפה יותר מלראות את הפנים שמבסוטות כשהאוכל על השולחן! תתענגו ותיהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *