ניוקי ברוטב שמנת לילדים שהילדים ישגעו עליהם

ניוקי ברוטב שמנת לילדים – מנה שלא תתפספסו עליה!

בואו לגלות את העולם הקסום של הניוקי. רך, נימוח, ואפילו משגע בפני עצמו. תארו לעצמכם ניוקי פצפצים שמלטפים את הלשון ברוטב שמנת עשיר, כזה שמעלה חיוך על פני כל ילד. לא בכדי מנה זו נחשבת למדהימה, ממכרת ואפילו אגדי! ברגע שמסיימים את המנה, שואלים את עצמנו – איך קרה שהדבר הכי טעים שיש נמצא במטבח שלנו? ניוקי היא ללא ספק מנת ילדים שיכולה להפוך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת.

זמן הכנת המתכון – 30 דקות
רמת קושי – קלה
הכנת 4-6 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4 עד 6 מנות

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
  • 150 גרם קמח (למשקל של ילדים, 3 כוסות)
  • 1 ביצה גדולה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף חמאה
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה (כשהיא נוזלית וטעימה)
  • 100 גרם פטריות פרוסות (אופציה – לא חובה)
  • 50 גרם גבינת מוצרלה לקישוט

מכאן אנחנו מתחילים להתנסות! אם יש לכם טבעוניים במשפחה, אפשר להמיר את הביצה ב-100 מ"ל רסק תפוחים. שימו לב, התוצאה תהיה פחות נימוחה, אבל גם היא תהיה בריאה ואפויה.

שלבי ההכנה

כעת, נכנס לממלכת המטבח ונגלה את סוד הכנת הניוקי המושלם.

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהן רכות.
  2. מועכים את תפוחי האדמה לקשירה רכה וקרמית.
  3. מוסיפים לקערה את הקמח, הביצה, גבינת הפרמזן ומלח.
  4. מעבדים את הבצק עד שהכול מתאחד.
  5. יוצרים מהבצק רצועות דקות, וחותכים לקטעים של כ-2 ס"מ.
  6. מכניסים את הניוקי המוכנים למי מלח רותחים לבישול.
  7. כאשר הם צפים, מסננים בעזרת כף מחוררת.
  8. בינתיים, ממיסים את החמאה במחבת, ומוסיפים את השמנת המתוקה.
  9. אם רוצים, מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שמתרככות.
  10. מוסיפים את הניוקי למחבת ומערבבים עם הרוטב.
  11. מפזרים גבינת מוצרלה מעל, מכסים ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

אפשרויות תוספות ושדרוגים

כמו בכל מתכון, יש מקום ליצירתיות. אם אתם חובבים טעמים חריפים, אפשר להוסיף מעט פירורי צ'ילי לרוטב השמנת. אם תרצו להוסיף משהו ירוק וחי למנה, ניסוי עם תרד טרי או ברוקולי יתקבל בברכה. לבסוף, הוספת בצל קרמל או עגבניות קצוצות עושה פלאים!

שאלות ותשובות

מהו הסוד לניוקי רך?
להשתמש בתפוחי אדמה מיימיים במינון הנכון. לא לשים יותר מידי קמח, כי זה יפחית מהמרקם הנימוח שתמיד רצינו.

האם אפשר להכין ניוקי עם פירה קפוא?
אפשר, אבל התוצאה תהיה שונה. תפוחי אדמה טריים מביאים לתוצאה הכי טעימה ומפנקת שיש.

מה טעמו של הניוקי לאחר הבישול?
הניוקי מטוססים ברוטב השמנת, עם מרקם שמיימי. כל נגיסה היא כמו ביס בפלא – רך, עשיר ומדהים.

מה עושים אם המרקם יוצא יבש?
אם הבצק יבש, אפשר לשפר את זה עם מעט מרגרינה או מים, עד שמתקבל מרקם שנעים לעבודה.

האם אפשר להכין את הניוקי יום לפני?
בהחלט. שימו אותם בקופסה אטומה במקרר, וביום ההגשה חיממו מחדש במחבת עם רוטב שמנת.

מה קורה אם לא רוצים להשתמש בגבינה?
אפשר פשוט לדלג על הגבינה או להחליף אותה בגבינת טופו עבור טבעונים – הטעם יוצא פחות עשיר, אבל עדיין תוצאה טובה.

כיצד ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
בטוח! נמנעו מקמח רגיל והשתמשו בקמח כוסמין או קמח תפו”א.

אילו קינוחים מתאימים לאחר המנה?
לסיום הארוחה, לכלול קינוח קל כמו פירות טריים. רסק תפוחים או יוגורט עם דבש הם בחירות טובות.

האם אפשר להכין את הניוקי בלי רוטב?
בוודאי, הניוקי מתאימים גם עם שמן זית, שום ופטרוזיליה כתוספת.

איך לשרת את המנה בצורה יפה?
מדי פעם, נוסיף לפסגה ירקות קלויים כמו קישואים או בטטה. זה כמובן ייתן צבע נוסף למנה.

אם אתם אוהבים את המתכון, או שהילדים שלכם מתלהבים, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות – תנו לעולם לדעת על הקסם של הניוקי הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *