ניוקי פרווה: מתכון קל וטעים לכל המשפחה

ניוקי פרווה – מושלם, מדהים ומעלף!

ישנן כמה מנות שעשויות לגרום לכמה שיותר אנשים למחות על כל עקרונות התזונה שלהם, ולניוקי פרווה יש את הכוח הזה. מדובר במנה קלילה, אוורירית וממכרת שאי אפשר לא לעמוד בפניה. בשילוב טעמים עשירים ועשבים רעננים, כל ביס של ניוקי הזה פשוט נמס בפה! אז אם אתם מוכנים להרפתקה קולינרית שתגלה לכם עולם חדש של טעמים, הגעתם למקום הנכון. זהו מתכון ייחודי, עשיר, ועם טוויסט לא שגרתי שהופך אותו למיוחד במינו. הכינו את עצמכם לחוויה משגעת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

הכל מתחיל ברכיבים ולא סתם רכיבים – אלא כאלה שיביאו את הניוקי הזה לגבהים חדשים. תנו להם יחס כמו לספורטאים בקמפוס, ותגלו איך הם מתפקדים יחד למנה אגדי!

  • 500 גרם תפוחי אדמה (עליהם להיות מבושלים ומעוכים)
  • 150 גרם קמח תפו”א (ואפשר לשלב עם קמח חיטה)
  • 100 גרם קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לנגיעה של מתיקות)
  • 2 כפות שמן זית
  • מים, לפי הצורך

שלבי ההכנה

וכעת, אפשר להכין את הניוקי במדויק, שלב אחר שלב. אין צורך לדאוג – הצעדים הם פשוטים יחסית, וכדאי לשים לב לפרטים הקטנים שיכולים לשדרג את המנה ולגרום לה להיות החביבה עליכם!

  1. נתחיל בהרתחת תפוחי האדמה. נבחר בתפוחים הגדולים והעסיסיים ביותר, נבשלם עד ריכוך מוחלט.
  2. כשהם מבושלים, נסננן אותם, נהיה בטוחים שאין נוזלים וגם ניתן להם להתקרר.
  3. לאחר שהתפוחים התקררו כראוי, נמעך אותם היטב עד שנגיע למרקם חלק.
  4. נוסיף את החומרים היבשים: קמח תפו”א, קמח לבן, מלח ואגוז מוסקט ונערבב היטב.
  5. נוסיף את שמן הזית ונתחיל ללוש בעדינות, נוסיף מים אם צריך, עד שהבצק יתחיל להתגבש.
  6. נעבּור את הבצק על משטח מקומח ונחלק אותו ל-4 חלקים.
  7. כל חלק נפוסס כלפי חוץ לגלילים בעובי של כ-2 ס"מ ונחצה אותו לחתיכות של 2 ס"מ.
  8. נלחץ עם מזלג על כל חתיכת ניוקי כדי לתת לו את הצורה האופיינית.
  9. נבשל את הניוקי במים רותחים עם מלח, עד שהם צפים (זה קורה אחרי כמה דקות).
  10. נוציא את הניוקי בעזרת רשת ונעביר אל קונכיות רוטב לבחירתנו.

אפשרויות תחלופיות

למי שמחפש את הגירסה הטבעונית – אפשר להחליף את שמן הזית באבקת סויה טחונה, או סויה ולחבר בין התאמת הטעמים. ניתן להוסיף תבלינים נוספים כמו כמון או פפריקה לעדנה של טעמים. למי שמחפש גרסה דלת גלוטן, פשוט אפשר לשלב קמח תפו”א בלבד.

שדרוגים ותוספות

כמו בכל תבשיל טוב, יש המון דרכים להוסיף טעמים חדשים. אפשר לשדרג את הניוקי בהוספת כוסברה קצוצה, בזיליקום או תרד קלוי. אני אישית ממליץ על רוטב פסטו מדהים – השילוב המושלם שהופך את המנה לאגדה. אפשר גם להוסיף גבינת קשיו תוצרת בית או גבינת פרמזן, ולגרום למנה להיות עשירה更加.

שאלות ותשובות

למה לבחור בניוקי פרווה ולא בתנור?
כי הוא אוורירי ונימוח בפה. התנור לא מצליח להעניק את החוויה הייחודית של ניוקי מבושל היטב.

האם אפשר להכין את הניוקי מראש?
בהחלט, ניתן להכין אותם ולהקפיא כשיש מספיק זמן. פשוט יש לבשל אותם לפני ההקפאה ולהקפיא במנות.

מה ניתן לעשות עם שאריות הניוקי?
הניוקי נשאר מעולה אפילו לאחר יומיים במקרר. ניתן לחמם על מחבת עם מעט שמן זית ואפילו להכין מבחר של מוקפץ.

האם זה מתכון שניתן להכין עם ילדים?
כמובן! הילדים יהנו למשחק בבצק, ואם יש להם ידיים מיומנות, זה יהיה כל כך מדהים.

איפה אפשר לקנות קמח תפו”א?
קמח תפו”א ניתן למצוא בכל חנות טבע או באינטרנט, ואם לא מצאתם – קמח חיטה בהחלט יעבוד!

האם הניוקי בריא?
בצורה מסוימת זה תלוי בחומרים, אבל תפו”א הם מקור מצוין לפחמימות בריאות נבונות. הדרך שבה אתם מגישים את הניוקי – עם רוטב יוקרתי או סלט רענן – קובעת גם היא!

כמה קילוגרם של תפוחים דרושים?
בערך חצי קילוגרם מספק בהחלט ככה שיש ולשאריות משגעות.

האם יש לכם טיפים להצליח עם הבצק?
לשמור על המרקם – הוא לא צריך להיות דביק, אלא אחיד. כדאי גם לא לערבב יותר מדי.

איך יודעים שהניוקי מוכנים בישול?
ברגע שהם צפים על פני המים, זה אומר שהם מוכנים. קחו אותם מייד!

האם יש חסרונות בתבנית?
המשקל הוא בהחלט אחד היתרונות. נשים טובות להגביר את היכולת להכין שתיים לבוקר על בסיס מתודולוגיה שכזו, ופשוט נהדר לתבל ולבשל!

זה הזמן שלכם לקפוץ למטבח ולהכין את המתכון המדהים הזה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ואפשרו גם לחברים שלכם לגלות את הטעמים הנפלאים של הניוקי ומרגעים מגניבים נוספים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *