סביצ'ה טונה אדומה עם מתכון בריאותי וקלאסי

סביצ'ה טונה אדומה: מתכון מדהים שהופך כל ארוחה לאגדי!

בואו נדמיין עולם שבו כל ביס הוא מסע קולינרי. עולם שבו ביס של סביצ'ה טונה אדומה משגע את החיך. סביצ'ה, המנה היפיפיה והטעימה הזו שמביאה את המיטב מהים, היא לא רק מנת פתיחה – היא חוויה של טעמים, צבעים וריחות. כל מי שמניח את ידיו על הכנת סביצ'ה טונה יודע שמדובר במשהו מיוחד, שנוגע בכל כך הרבה חושים ברגע אחד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

המנה הזו היא לא רק ממכרת אלא גם ממש פשוטה להכנה. בזמן שהביס הראשון מתמוסס בפה, תוכלו לשתף עם המוזמנים שלכם את הסיפור על המתכון הזה – מתכון של סבתא מקומית במיינטו, או מסעדה יוקרתית בעיר הגדולה. הקסם נמצא בכל פריט ונחוץ להשקיע מחשבה בעבודת התערובת, אחרי הכול – זה מה שמצליח להפוך את הסביצ'ה למושלמת.

  • 300 גרם טונה אדומה טרייה (אפשר גם להקפיא קודם)
  • 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי
  • 1 כף שמן זית איכותי
  • 1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1 עגבנייה בינונית, קצוצה לקוביות קטנות
  • 1/4 פלפל חריף קצוץ דק (אפשרי לפי הטעם)
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • מלח וגרגרי פלפל שחור גרוסים לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם טבעונים, אפשר להכין את הסביצ'ה בעזרת טופו במקום טונה. להשתמש בטופו בשילוב עם מיץ ליים ושמן זית עדיין יעניק לכם את הרעננות המדהימה על מנת ייחודית ובריאה. וכמובן, אם אתם במגבלות גלוטן, תהיו בטוחים שהמתכון הזה הוא לגמרי נטול גלוטן!

שלבי ההכנה

השלבים הבאים הם קלים מאוד ויאפשרו לכם להכין את הסביצ'ה הנפלאה הזו באופן מדויק ובמהירות. בואו נתחיל!

  1. חותכים את טונה האדומה לקוביות בגודל מתאימים.
  2. נשמים עמוק, אופפים את קוביות הטונה עם מיץ הליים, תנו להם לשתות את הטעמים.
  3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בעדינות כדי לשמור על קוביות הטונה שלמות.
  4. מוסיפים את הבצל הסגול, העגבנייה והפלפל החריף. מערבבים בעדינות.
  5. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס לפי הטעם.
  6. לפני ההגשה, מפזרים את הכוסברה הקצוצה.

לאחר שהכנתם את הסביצ'ה, ניתן לשדרג אותה עם תוספות נוספות כמו פרוסות אבוקדו, שום קצוץ או אפילו פירות כמו מנגו שניתן להוסיף להנאה נוספת כמובן!

שדרוגים ותוספות אפשריים

רוצים לשדרג את מנת הסביצ'ה וליצור חוויה בלתי נשכחת עבור האורחים שלכם? הנה כמה רעיונות:

  • תוספת של אבוקדו מאפסת מאגר הפחמימות ומוסיפה רכות ונוח לקומפוזיציה.
  • אפשרות להוסיף רוטב טריאקי או רוטב סויה כדי להעמיק את טעם הסביצ'ה.
  • למעדיפים טעמים מתוקים, אפשר לערבב עם פירות מרעננים כמו מנגו או פפאיה.
  • כמובן, לשדרג את המנה עם פירות ים טריים, כמו שרימפס למשל.

שאלות ותשובות

באיזה סוג טונה כדאי להשתמש?
טונה אדומה היא הבחירה הטובה ביותר, והיא האיכותית עם הטעמים החזקים שמשרים רעננות. יחד עם זאת, אם קשה למצוא טונה איכותית, טונה אכון היא אפשרות מספקת ואפשר לשלב איתה רכיבים נוספים.

האם אפשר להכין את הסביצ'ה מראש?
מומלץ להכין את הסביצ'ה קרוב לשעת ההגשה. חומרי הגלם טריים אבל ניתן להכין את כל המרכיבים החתוכים ולהמתין עד הרגע האחרון להוספת הטונה – כך שהכל ישמר רענן.

האם ניתן לשמור את הסביצ'ה במקרר?
מומלץ לא לשמור וכמובן לא לתת לרכיבי הטונה להצטבר יחד עם הליים יותר מידי זמן. המנה הכי טעימה ישר לאחר ההכנה!

האם הסביצ'ה מתאימה לדיאטה?
בהחלט! מדובר במנה בריאה, דלת פחמימות וללא גלוטן. השומנים הבריאים שבשמן הזית והאבוקדו מוסיפים ערך תזונתי ונפלא.

אילו מנות ליווי אפשרויות לסביצ'ה?
מנת סביצ'ה מתאימה למגוון מנות ליווי כמו סלט ירקות, פוקצ'ה, טוסט מקמח כוסמין או אפילו קוסקוס חם.

האם אפשר להכין גרסה חריפה?
בהחלט! הוספת פלפל צ'ילי או שמן צ'ילי תשדרגו את המנה לכל מי שאוהב את החריף.

כמה זמן ניתן לאכול את הסביצ'ה?
עדיף לאכול מיד, אך אם שומרים על רעננות, אפשר לשמור עד 6 שעות במקרר.

כיצד לבחור טונה טרייה?
אם יש לכם גישה לשוק דגים טריים, אתם במצב טוב! חפשו טונה עם צבע ורוד חי, אין חריצים או כתמים על הבשר.

האם ניתן לשלב עם תרמילים?
כמובן! אם אתם רוצים להגדיל את המנה, תרמילים יכולים להיות תוספת מצוינת במנה יחד עם הרוטב!

איך אפשר לשדרג את המרינדה?
מומלץ לנסות סוגים שונים של מיצי הדרים כמו תפוז או אשכולית יחד עם הליים למיצוי טעמים עשירים יותר.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם לסביצ'ה טונה אדומה, אל תהססו לחלוק את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה. שתפו גם ברשתות החברתיות אתחו אתכם, כי טעמים טובים צריך להניח לעולם לדעת! ברגע שתגישו, פחות או יותר, יתחילו להילחם על הביס הראשון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *