סוגי שקדים – המדריך המלא!
שקדים הם לא רק חטיף נעים וקרנצ'י, הם גם נפלאים עבור הבריאות שלנו! דמיינו את עצמכם לוקחים שקית קטנה מלאה בשקדים ויוצאים לטיול בטבע. הרוח נושבת, והדקות הראשונות של הנשנוש מתחילות להביא איתן חיוך גדול. השקדים, עם כל המעלות הבריאותיות שלהם, הם לא פחות מאשר אגדה של ממש בסקירה התזונתית שלנו. אז בואו נצלול לתוך העולם המופלא הזה של השקדים, נלמד על הסוגים השונים שלהם, ונתעורר לחיים חדשים!
זמן הכנת המדריך
- סה"כ זמן: 10 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 1 מדריך שיכול לשמש את כל המשפחה
הרכיבים הדרושים
לא נדרשים מרכיבים מסובכים על מנת להבין את המגוון של השקדים. השאלה הגדולה היא: מה אנחנו באמת רוצים לדעת עליהם? בואו נפרוס את الخيارات:
- שקדים שלמים:
- שקדים קלויים:
- שקדים פרוסים:
- שקדים עם קליפה:
- שקדים בלחם:
- שקדים מקורמלים:
השקדים שלמים הם התקן הקלאסי, כשמדובר בשקדים קלויים, כאן אנחנו מתעסקים בשאגות של מתיקות! שקדים פרוסים הם התחייבות למנעד של טעמים וצבענים, כמו גם השקדים עם קליפה שמוסיפים טוויסט מספרי לאוכל שלנו. השקדים המוקצפים והמקורמלים? אלו כבר מתאימים למי שרוצה לקחת את המתיקות צעד נוסף קדימה, ממש כמו באגדי קונדיטוריה!
שלבי ההכנה
אז מה באמת צריך לעשות כדי להיחשף לדקויות של כל סוג שקדים? איך מתמקדים בכל טעם ועונג?
- רכשתם שקדים? בחירה נפלאה!
- תשקלו את השקדים לפי סוגם, ותתארו לעצמכם איך כל אחד מהם שיכול להשתלב בצורה מושלמת במתכונים שונים.
- אם תחליטו לשאול אותי על הכנה, אני ממליץ על קלייה קלה בתנור.
- ברגע שהשקדים קלויים, תן להם להתקרר במהירות.
- אם אתם ברוח ניסיונות, הוסיפו קצת מלח או סוכר שטוח לבחירה האישית שלכם.
- הכנה של שקדים פרוסים? פשוט קצצו אותם דק!
אפשרויות תחלופות
חשוב לדעת כי אפשרויות רבות קיימות במציאת תחליפים למסלולי השקדים השונים. למשל, אם אתם מתכוונים להכין גרסה טבעונית, אתם עשויים לשקול להשתמש בשקדים מסוגים שונים או לחלופין לקחת את השקדים ולטחון אותם לאבקת שקדים. כשמוסיפים את השקדים המתוקים והקצוצים לגלידות או לעוגות – אתם כבר לא מפסיקים ללקק אצבעות. השקדים המוקצפים הם גם אפשרות לגמרי טובה לגרסה דלת פחמימות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בואו נבצע שדרוגים בשקדים! קחו שנייה, דמיינו את השקדים שלכם מתמזגים עם דבש חם ומתרקמים גם עם משקה תפוחים מתקתק. ואם החלטתם להשתמש בשקדים קצוצים על גבי סלט, איך נפלא זה יהיה כאשר תוכלו להעביר את החוויה עם בלסמי או רוטב יוגורט. השדרוגים הם ללא גבולות, והם הופכים כל מנה למשגעת!
שאלות ותשובות
מה ההבדל בין שקדים חיה לשקדים קלויים?
שקדים חיה הם שקדים לא קלויים, בדרך כלל הם שמורים במצבם הטבעי והם ממכרים בפני עצמם. שקדים קלויים מקנים טעמים יותר אינטנסיביים, והם מתאימים להכנה במתכונים רבים כמו פנקייקים וגלידות.
האם יש דרך להכין שקדים ממולאים?
בהחלט! השקדים ממולאים הם רעיון אגדי להפתיע אורחים! ממלאים את השקדים עם גבינת שמנת מתוקה, או אפילו עם כמה פירות כמו תמרים או אגסים, והופכים אותם ליציאת סוף קשה וזה כמובן לא ייאמן!
כמה עלי לצרוך שקדים ביום?
כמובן שיש הרבה דעות שונות על כך, אבל לפי ההמלצות הרגילות, חבילה של 40-50 גרם ביום מספיקה לצריכת החומרים המזינים שהשקדים יכולים להעניק.
האם שקדים בריאים?
בהחלט! שקדים הם מקור מצוין לשומנים בריאים, חלבון, וסיבים תזונתיים. הם יכולים לסייע בהפחתת סיכון למחלות לב וכלי דם!
מה אפשר להכין עם שקדים?
שקדים מאוד מרשימים במגוון רחב של מתכונים. מהכנת שמן שקדים ועד שייקים ומאפינס – האפשרויות אינסופיות!
למה שקדים כל כך ממכרים?
שקדים מספקים את השילוב המושלם של טעמים, טקסטורות ותזונה עשירה. כל נשנוש נעים בגוף, למעשה, מעלה את מצב הרוח!
האם יש הבדל בין סוגי השקדים השונים?
יש לא מעט הבדלים. למשל, שקדים קלויים נוטים להיות יותר פריכים, בעוד שקדים עם קליפה נותנים תחושת רעננות.
האם ניתן לאחסן שקדים?
בהחלט! כדאי לשמור אותם במיכל אטום במקום חשוך, כדי למנוע מהם להתייבש או להחמיץ. יש כאלה שמעדיפים בטמפרטורת החדר, אחרים בקירור.
איזו מנה הכי טובה להכין עם שקדים?
אני ממליץ על עוגת שקדים נהדרת! מדובר בעוגה אוורירית, מלאה בניחוחות רכים של שקדים, ובלקוחות מובילים – ללקק את האצבעות!
איפה ניתן לקנות שקדים?
מאוד קל למצוא שקדים כיום. בסופרמרקטים, בשווקים, ואפילו בחנויות טבע! כלל, אחד הם המוצרים המוכרים ביותר.
אז חברים, אם קיבלתם השראה ואהבתם את המדריך הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חבריכם ברשתות החברתיות, שימו לב למנות המהממות והטעימות שתמיד מתחבקות עם השקדים!