סודות בישול האנטריקוט שלא הכרתם!

הלב שלי נמס כשאני חושב על אנטריקוט

אח, האנטריקוט. רק כתיבת השם הזה מספיקה בכדי להיעשות רעב. מדובר בנתח בשר שהצליח לסחוף את הלבבות של רבים, של מביני עניין ושל חובבי בשר. לא סתם אנשים מתוספת עם בשר כל כך טעים – מדובר בנתח שמספק את כל מה שאנחנו אוהבים בבשר: טעם מדהים, מרקם נימוח ומעט שומן שדי משגע את החיך. באוויר מתחיל להסתובב ניחוח של גריל, וזה הזמן להרים את הווליום, להניח את הסכו"ם, ולהכין את האוכל הכחול שנכנס לשולחן האוכל.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע למנה המושלמת, אנחנו נזדקק לפוטנציאל האגדי של רכיבים איכותיים. יש לנו כאן שילוב שמאחד את השמיים והארץ, והם:

  • 4 נתחי אנטריקוט במשקל של כ-300 גרם כל אחד
  • 2 כפות שמן זית איכותי (כי מה אם לא?)
  • שיניים של 4 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות רוזמרין קצוץ (ריחות משגעים בלי סוף)
  • מלח גס ופלפל שחור, לטעם
  • לימון אחד, לסחטנו למעלה (פיצוץ טעמים)

כמובן, אנשים יקרים, שאפשר לשדרג רכיבים! לכם אני ממליץ לנסות אגסים קלויים או שעועית ירוקה לצד המנה. יש כאן כל כך הרבה מקום למשחקים ומציאת טעמים חדשים!

שלבי ההכנה

אחרי שכל התכנים התבשלו לנו בלב, הגיע הזמן לעבור לשלב הביצוע:

  1. נחמם מחבת כבדה על חום גבוה. חשוב שהמחבת תהיה ממש חמה.
  2. נוסיף את שמן הזית וניתן לו להתחמם.
  3. נניח את נתחי האנטריקוט בזהירות על המחבת החמה.
  4. נמליח ונפזר את פלפל השחור على שני הצדדים של הנתח.
  5. נסובב את הנתח לאחר כ-4-5 דקות, עד שהכיוונים שלו מתחילים לקבל חריצה ויפה. זה הזמן להוסיף את שום ורוזמרין ולתת להם להתגבב.
  6. נפזר את הלימון המיץ מעל הנתחות להשגת טעמים נוספים.
  7. נטפח את האנטריקוט בתורו עד שהניתוחים נהיים עליונים – סה"כ 2-3 דקות נוספות.
  8. נוציא את הנתחות מהמחבת וניתן להם לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה.

יש משהו קסום בהכנה של נתח אנטריקוט, השמן מטפטף, הניחוחות מתערבבים במטבח כמו מסיבת רחוב של ריחות, ורצים ברגל עד לשולחן. לא נשאר לנו הרבה יותר לעשות מליטול את המזלג ולמצוא את הקורבנות המתוקים הללו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוג המנה המקורית! השתמשו בטעמים שאתם אוהבים ומה שזמין לכם במקרר. למשל:

  • פירה חם עם כמהין – פגישה שמיימית של טעמים.
  • סלט ירוק עם רוטב בalsamic והבזיליקום – למי שאוהב את טעם השדה.
  • רוטב יין אדום עם בצל מקורמל – נגיעות רומנטיות למסעדה באווירה ביתית.
  • שום קלוי מעל הנתחים – בשביל העבודה הבריאה של השום!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להכין אנטריקוט מבושל ולא צלוי?
שזה יהיה עם הרבה נוזלים, נבחר תיבול עשיר ונבשל עד שהבשר נהיה רך.

איך אני יודע באיזה שלב לוודא שהאנטריקוט מוכן?
אם הוא עבר עד גיל 60 שניות בשני צדדים, זה יהיה מוכן להמשך. אפשר לבדוק בעזרת תרמוגרף בשר.

אפשר להשתמש בנתח בשר אחר במקום אנטריקוט?
נכון! למשל, במונחים דומים ניתן להשתמש בצלעות או בסינטה שיביאו אותם לאותו תוצאה מדהימה.

איך אני מבטיח שהאנטריקוט שלי יהיה נימוח?
אם תוודאו שהוא נח מספיק אחרי הבישול ושהוא מתבשל לאט, תגלו איך הוא נמס בפה.

האם יש בעיה להוסיף תיבול חריף?
אין בעיה – רק תוודאו שזה לא יכסה את הטעמים העדינים של הבשר!

מה כדאי להגיש עם האנטריקוט?
לגמרי תלוי על העדפותיכם – כל סלט, תוספת פחמימה כמו פירה או אפילו ירקות קלויים הולכים איתו נפלא.

איזה שיטה צלייה מומלצת?
אני ממליץ על צלייה על גריל פחמים – זה מביא אותו לרמה אגדי לגמרי!

אפשר להכין את הבשר מראש?
יכולים להתכונן מראש, לגרם את הנתחים, ולשים בתיבול למעלה.

מה זמינות של אנטריקוט כמו זה?
שווה לפי עונה – בקיץ אנחנו רוצים לפתוח מסננות גריל!

מה החלק המרשים במנה הזו?
זה בטח השימור העצמי של טעמים שמשתפפים על הקרמים, כל ביס משוגע בדיוק מה שדמיינתם!

אז מה אתם מחכים? בואו תתחילו בתהליך, תשתפו ותפיצו את האהבה והטעמים המדהימים בעולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *