סוטלאץ טורקי – מתכון קל ומדהים שתרצו לנסות!

סוטלאץ טורקי – קינוח אגדי ומדעים!

בין הריחות המפנקים של המטבח הטורקי הסתתר לו סוד עתיק, כזה שעובר במשפחות במשך דורות. הסוטלאץ הוא קינוח טורקי שמצליח לכבוש לבבות בכל גיל ובכל סביבה. בסוטלאץ הזה אתם תגלו שילוב של מתיקות, קרמיות וניחוח תבלינים, שיוצרים חוויה ממכרת ומעלפת. ככל שיכנסו אליו יותר חומרים איכותיים, כך הטעם שלו ייהפך למושלם, מה שאומר חווית סופו של יום ביום שישי אחרי הארוחה המסורתית, או קינוח לאורחים שיבואו לבקר אתכם ביום ראשון בבוקר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נגיע לחלק החשוב ביותר – המרכיבים! כל רכיב בסוטלאץ זה הוא בעל חשיבות עליונה, ולא סתם! כל רכיב מכניס לתוך הקינוח את הטעם הייחודי שלו, כך שברגע שתגישו אותו, אתם תהפכו לגיבורי הערב.

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) אורז עגול
  • 1 ליטר חלב (או חלב ללא לקטוז למי שמעדיף)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור מעורבב עם 1/2 כוס מים קרים
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי פקאן קצוצים (או פיסטוקי חריף)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

בכדי לשדרג את הסוטלאץ, אפשר להוסיף תמצית פריחת תפוז או אבקת קוקוס שיתנו דגש נוסף על טעמים והשפעות שונות. מהנסיון שלי, כל תוספת שכזו רק משדרגת את הקינוח!

שלבי ההכנה

עדיף עכשיו להתיישב, לקחת עט ונייר ולרשום את השלבים. המדריך הזה יגלה לכם כיצד להכין סוטלאץ טורקי מדהים שישאיר את כולם בשוק!

  1. יש לשטוף את האורז במים קרים ולסנן.
  2. מניחים את האורז בסיר עם כוס מים ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר רתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 10 דקות.
  4. מוסיפים את החלב והשנה על האורז, מבשלים שוב וכשהתערובת מתחילה לבעבע, נוסיף את הסוכר.
  5. בוחשים בעדינות על מנת שלא יידבק לתחתית הסיר.
  6. לאחר 15 דקות נוסיף את תמצית הווניל והקינמון.
  7. בתוך קערה נפרדת, אנו מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים את התערובת לסיר, תוך ערבוב מתמשך עד שהקינוח מתחיל להסמיך.
  8. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים ובוחשים.
  9. מעבירים לקערות אישיות או לתבנית ומשאירים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  10. מניחים במקרר למשך שעה לפחות.
  11. מפה והלאה, תוסיפו קינמון נוסף מעל או אבן קוקוס לקישוט לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש המון תוספות שאפשר לשחק איתן! מתוקות וטעימות, ועוד כמה אפשרויות לשדרוג:

  • שוקולד מריר שווה להמיס ולזלף מעל לשדרוג הטעם.
  • פירות יבשים קצוצים לציפוי – שדרוג נאמן ואפילו בריא.
  • רוטב קרמל ביתי שישדרג את המנה בצורה מדהימה.
  • שכבת מרנג מעל – שדרוג אוורירי שמוסיף הפתעה.
  • סירופ תמרים טבעי בטוח שיהיה אהוב על כולם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסוטלאץ ללא חלב?

בהחלט! אפשר להשתמש בחלב שקדים או חלב קוקוס. זה ייתן לסוטלאץ טעם משוגע!

מה עושים אם הסוטלאץ לא הסמיך לי כמו שצריך?

אם זה קורה, אפשר להוסיף עוד קצת קורנפלור תוך ערבוב ואפילו לבשל מעט יותר.

אפשר להקפיא את הסוטלאץ?

ממש לא מומלץ. הקפאה משנה את המרקם והסוטלאץ יאבד מהטעימות שלו.

האם שאריות מהסוטלאץ מתאימות לשימוש?

בוודאי! אפשר להשתמש בהן לפודינג אחר או גם לשדרג קינוח למחרת.

האם ניתן להכין גרסה ללא סוכר?

כמובן, ניתן להשתמש בקינמון או בממתיקים טבעיים כמו סטיביה.

מה המתכון ליצירת רוטב קארמל?

להמיס 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות מים על חום נמוך עד שיתמזגו. לשמור על חום נמוך.

כמה זמן ניתן לשמור את הסוטלאץ במקרר?

אתם יכולים לשמור אותו במקרר עד לשלושה ימים בבקשה לקטעים כל יום שאתן טועמת, כדי לא להרגיש מחויבות לאכול הכל בבת אחת!

איזה פירות תוסיפו בדרך כלל לסוטלאץ?

אני ממליץ על תאנים, תמרים או אפילו אגסים. כל פירות שיחתכו ויוסיפו מעל יכולים להפוך את הסוטלאץ למושלם.

איזה משקה מתאים עם הסוטלאץ טורקי?

למה לא לשדרג עם תה חם או קפה מריר? זה מתאים ומתוסף לקינוח נהדר!

האם ניתן להכין סוטלאץ עם אורז פרסי?

ממש לא מומלץ. האורז העגול הוא הסוד לקינוח הקרמי.

ואל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם; הם י agradeci दित!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *