סופלה במיקרו בלי קמח – מתכון קל שיגרום לכם להתמכר

סופלה במיקרו בלי קמח – מתכון אגדי!

לא מדובר בעוד מתכון סתמי שירד מהמדף. אנחנו מדברים על סופלה במיקרו בלי קמח! זה נשמע כמעט כמו תסביך לא הגיוני, אבל כשאתם תטעמו את זה, תבינו שמהמם למה התכוונתי. הסופלה הזה הוא לא רק אוורירי, אלא גם נימוח ועשיר בטעמים, ממש על גבול המושלם. והקטע? זה לוקח רק מספר דקות, ואתם יכולים לקנות את הדקות האלה בהקרבה של קמח ומרכיבים נוספים. בואו נתחיל את המסע הזה אל תוך העולם המופלא של המתוק! כי אין סיכוי שהתנור יצליח לעקוף את המיקרו כאן!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: כ 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • המתכון מספיק ל: 2 סופלות

הרכיבים הדרושים

אז רגע לפני שמתחילים, בואו נדבר על מה שנצטרך. הרכיבים עונים על מילות הקסם: מדהים, משגע ומעלף. תתכוננו לתוצאה שאפילו סבתא הייתה גאה בה!

  • 2 ביצים בינוניות, בגובה של התלהבות
  • 50 גרם שוקולד מריר, שנסגרו עם אריזת פינוק
  • 20 גרם חמאה, מוספת בטפטופים של אסירות תודה
  • 40 גרם סוכר, שמיים?!
  • קמצוץ של מלח, רכיב חשוב כמו מים בברז
  • תמצית וניל, כי זה פשוט חובה בחיי!

הנחיות חלופיות

אם אתם מעדיפים לגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הביצים ב-60 גרם של טופו מרוסק. שוקולד מריר בטוח ימצא את דרכו גם לגרסה ללא לקטוז, וזה יהיה נשגב. ואל תשכחו שקמח זה דבר איכשהו לא הכרחי כאן, אז בהחלט אפשר לשחק עם החומרים!

שלבי ההכנה

מידע חשוב: כל שלב מסביר אותנו לכיוון נוסף של טעמים, והם מחכים לכם ממש מעבר לפינה. לא סתם זה מתכון ממש נשגב!

  1. שמים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים אותם במיקרו בפולסים של 30 שניות, עד שהתערובת חלקה.
  2. מעבירים את השוקולד המומס לקערה נפרדת ומניחים לו להתקרר מעט.
  3. בקערה אחרת מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים לתערובת השוקולד המומס את הקמצוץ של המלח ותמצית הווניל ומערבבים.
  5. בעדינות מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בעזרת לקקן עד שהתערובות מתאחדות.
  6. מחלקים את התערובת לשתי תבניות סופלה מתאימות למיקרו.
  7. מכניסים את התבניות למיקרו ומבשלים במשך 30-40 שניות (תבצעו ניסוי וטעיה עד שהסופלים קפיציים בחלקם התחתון).
  8. מוציאים, נותנים להם להתקרר כ-2 דקות ומעבירים לצלחות.
  9. אוכלים עם חיוך מאוזן לאוזן ומשאירים אורחים מתלהבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז מה עושים כשמצה הסופלה תבשיל והחלק הזה עובר לדמיון? זה הזמן להוסיף טוויסטים!

  • שוקולד לבן או חלב במקום המריר, תוסיפו צבע נוסף!
  • אגוזים קצוצים, הם יביאו פריכות משגעת!
  • פירות כמו תותים או בננות שנפלים בצד, כדי להוציא את הטעם ממרכז הכוס!
  • אולי אף רוטב שוקולד שיגיע מעל – זה הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהסופלה מוכן?
מומלץ להשתמש בכף כדי ללחוץ על הסופלה. אם הוא קפיצי ולא דחוס בזמן הלחיצה, הוא מוכן!

האם ניתן להכין סופלה הזה בתנור?
בהחלט! יש לאפות בתנור בחום של 180 מעלות במשך 10-12 דקות.

מה אם אין לי שוקולד מריר?
אפשר להשתמש בכל סוג של שוקולד – בטעם שלכם!

האם ניתן להחליף את הסוכר?
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או דיאטטי, הכל הולך חוץ מקסם!

כמה זמן מחזיקים הסופלות?
הסופלה הטעים, כשהוא לא נאכל, יחזיק כמה ימים במקרר – אבל אנחנו יודעים שזה לא יקרה!

האם אפשר לקשט את הסופלה?
כמובן! עם קצפת, קקאו או אפילו לערום פירות מעל!

מה אם אני אלרגי לביצים?
כפי שציינו, טופו הוא תחליף מצוין לביצים בסופלה!

האם ניתן להשתמש בשוקולד עם חלב?
בוודאי! זה יהיה טעים במידה הפחות מתוקה!

האם מתכון הזה ממכר?
ממש! נסו ותבינו למה!

ואם אני רוצה להתנסות ולהכין קיסם עטוף?
אתם יכולים להכין את הסופלה בתבנית מטוגנת עם קיסמים קטנים, שובו טעמים חדשים להפתיע את כולם!

אם אהבתם, בבקשה אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! אנחנו אכן התמכרנו למתכון המדהים הזה, וההמלצה על סמך הניסיון שלי היא פשוט להכין שוב ושוב. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *