סופלה שוקולד פרווה במיקרו שמפתיע בכל טעימה

סופלה שוקולד פרווה במיקרו – הדבר המושלם לכל חובבי השוקולד

אם יש משהו שמסוגל להדליק לי את האש בתיאבון, זה סופלה שוקולד. זה לא עוד קינוח רגיל – מדובר כאן בחוויה של טעמים ועונג, שהפכה למנת חובה בכל מסיבת חורף, פגישה עם חברים או סתם ערב של פינוק עצמי. עכשיו דמיינו שזה קורה פחות מ-10 דקות במיקרוגל! אנחנו לא מדברים על קינוח כבד שמצריך חצי יום במטבח. זהו סופלה ההורס, המדהים, שממכר כל כך, שברגע שזה יוצא מהמיקרו, קשה להפסיק ללקק את האצבעות. הצטרפו אלינו להרפתקה המתוקה הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 2 דקות במיקרו
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 2 מנות

הרכיבים הדרושים

אחת השאלות הראשונות שצצות לי בראש תמיד היא: "מה צריך בשביל קינוח נימוח שמתפשט כל כך בפה?" אז זהו, שהמרכיבים הם פשוטים ונמצאים רובם בבית. לא תצטרכו להוציא ידם מכיסכם או לרוץ לשוק בשביל זה.

  • 100 גרם שוקולד מריר פרווה (או שוקולד חלב אם אתם בעד)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו"ח לגרסה ללא גלוטן)
  • תמצית וניל/תמצית ערער (למושלמים – קמצוץ של מלח)

אם אתם מתכננים לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ב-¼ כוס רסק תפוחים או בבננה מעוכה. זה בהחלט מביא לתוצאה משגעת!

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן לשלוף את המיקרו ולצאת לדרך: לכל אוהבי השוקולד, זה בדיוק מה שצריך!!

  1. שמים את השוקולד והשמן בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל במשך 30 שניות. מערבבים ואז מחזירים לעוד 30 שניות, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר יחד עד שהתערובת מבהירה ותופסת נפח.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת הביצים ומערבבים היטב להמיס את הצבעים.
  4. מוסיפים את הקמח, תמצית הווניל, הקמצוץ של מלח ומערבבים בעדינות.
  5. מחלקים את התערובת לשני כוסות מתאימות למיקרו.
  6. מכניסים למיקרוגל למשך 1-2 דקות, תלוי בעוצמת המכשיר שלכם ודרך ההכנה שלכם.
  7. מוציאים אותן בזהירות וממתינים כמה שניות לפני שמפנקים את עצמכם!

זה הזמן לגלות טיפים נוספים. לא בטוחים על זמני הבישול? שמרו תמיד על עין כל הזמן. אם זה יוצא נוזלי מדי, זה בסדר – הסופלה צריך להיות עם מרכז רך, נמס בפה וגם אם זה לוקח יותר שניות – זה לגמרי בסדר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לכם שוקולד לבן? תוסיפו אותו פנימה! רוצים קצת פריכות? זורקים לתוך התערובת אגוזי לוז קצוצים. כמו כן, ניתן להוסיף לתוך התערובת גם פירות יער כמו תותים או במיה ליותר חמיצות. לשדרוג נוסף, אתם יכולים לנסות שוקולד עם טעמים – תמצגו של את הסופלה עם כמה פרוסות פירות טריים והמנות הפכו לכדורי מושלם! אוורירי ומעלף. תאמינו לי, זו חוויה שלא תרצו לפספס!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הסופלה מראש?
יש בהחלט אפשרות להכין את התערובת מראש ולשמור אותה במקרר. ברגע שתרצו, פשוט הוציאו, ערבבו והכניסו למיקרו. נכון, זה אגדי!

מה אם אין לי מיקרוגל?
האמת היא שאפשר לאפות את הסופלה בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-10 דקות. תוצאה שונה, אבל עשויה להיות לא פחות מעניינת.

מה הקטע עם הסופלה? למה הוא כל כך נוזלי?
זה בהחלט חלק מהקסם. מרכזו הרך הוא מה שעושה אותו נוצץ, אתם יודעים? ברגע שלוקחים את הביס הראשון, תתפלאו עד כמה הוא מדהים.

האם אני יכול להחליף את השוקולד?
בהחלט! ניתן להשתמש בשוקולד לבן או אפילו שוקולד חלב. השוקולד מריר מביא תפיסה יותר עמוקה, אך השוקולד החלב יכניס לעבודה טעמים קרמלים מענגים מותאמים.

לכמה הוא מספק את התיאבון שלי? האם זה קינוח קליל?
סופלה הוא קינוח קלאסי, אבל בהרגשה זה שוקולד עשיר. תחשבו על זה יותר כמו חוויה על תפריט מעניין ולא כקינוח קליל – אבל בהחלט אפשר להרגיש איך זה נמס בפה!

האם אפשר להקפיא את הסופלה?
אין סיבה, הסופלה תיאכל הכי טוב כשהיא טרייה! ואם לא, אפשר לקפל כדיליות על.JFrame.

חייבים לשים ביצים?
בעיקרון, ביצים מסכים להוספות כמו רסק תפוחים, אך לא ניתן להימנע מהמרכב הזה בערך.

למה צבעוניות כאן כל כך חשובה?
הצבע שלנו והרגשות שלנו משתלבים כאן יחד. תוספת פירות או קצפת יכולים להוסיף את הדבר המיוחד.

מה אם אני רוצה תוספות ממש ממש מיוחדות?
אתם יכולים לשקול ריבת חלב, מסקרפונה, או אפילו מיני סוכריות למגע של מתיקות. כחלק מהעיצוב וההגשה, אתם משחקים עם זה!

האם זה מתאים לילדים?
כמובן! אני חושב שזה סוף סוף מתכון שיכול לשמח ילדים, במיוחד אם תתנו להם חלק בפעולה!

אז כשאתם מסיימים להכין את הסופלה – אל תשכחו להוסיף אותו לרשימה שלכם במטבח! לא תאמינו כמה תגובות מתלהבות תקבלו מהחברים שלכם. שימו לב שאתם לא ממתינים להזמין אותם, הפתעה כזו שווה לייחס!

אנחנו מקווים שהמתכון הזה הצליח לרגש אתכם ולגרום לכם לרצות לשתף אותו עם חברים ומשפחה. זה הזמן להפיץ את עונג השוקולד הזה בכל מקום! למה לא לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם? תהנו מהסופלה שלכם – כי זה באמת הכי טעים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *