סחינה מופלאה שכבשה את לבבות האוהבים והטעמים

מתכון לסחינה מעלפת במינון של טעמים מדהימים

צריכים לפנק את עצמכם בשיר חדש של טעמים? רוצים לשדרג את הארוחה שלכם בכל מנה עם פינוק חמים ומחמם? אז אתם במקום הנכון! סחינה היא אחד מהמנה העממיות והאהובות ביותר, כל כך משגעת שממש אפשר ללקק את האצבעות (ואל תשאלו אותי מה קורה כשהילדים מגישים קערה של סחינה – אתם עשויים לפגוש אפילו את קרוב משפחתכם מרופדת הכורסא!). הסחינה לא סתם ממכר, היא אוורירית, נימוחה ומושלמת! תצטרכו רק דקה אחת לצלול לתוך המתכון השווה הזה, ואחר כך תשמחו לשתף בו."

זמן הכנת המתכון: 60 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך העולם המופלא של סחינה, בואו נעבור על המרכיבים שצריכים להיות במטבח שלכם. לא מדובר בפצצה של רכיבים ולא נצטרך לעמוד שעות על גבי שעות במטבח, אלא רק ביסודות פשוטים שיש לכולנו.

  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 0.5 כוס מים (או יותר, לפי הצורך)
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2-3 שיני שום כתושות (או לחילופין, עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף שמן זית (נשמע אגדי לחלוטין!)
  • תוספות – כמון, פפריקה מתוקה, חריף (למי שאוהב את זה בעוצמה)

וזהו! מתכון קליל וטעים! ואם מהנסיון שלי אתם מחפשים גרסה טבעונית – פשוט השתמשו בטחינה בלבד! תאמינו לי, אנחנו נזכר בהם רגע כשנשב לאכול מנקודה מתוקה.

שלבי ההכנה

לאחר שהכל מוכן, הגיע הזמן לעבור שלב שלב בתהליך ההכנה:

  1. נשפוך את הטחינה לקערה גדולה.
  2. נוסיף את המים בהדרגה וטורפים היטב כך שהטחינה תהיה חלקה ולא מחוספסת.
  3. נוסיף את הלימון, השום והמלח ונתערבב שוב עד שהמרקם יתחיל להפוך לאוורירי (כמו הכנת קצפת, רק יותר טוב).
  4. נשפוך את השמן זית ונערבב שוב עד לתערובת הומוגנית.
  5. נתקן את הטעמים עם מלח, פלפל ושאר התוספות לפי העדפה.
  6. נגיש לצלחת ורצוי עם פיתה חמה, ירקות טריים או גרעינים – אתם תופתעו מהשידוך המושלם!

אחרי שהכנתם את הסחינה, התה דגגל שיצא מגבולות המוכר. תכללו גם במנות שלכם ירקות קצוצים, שמן זית דל גז, או תוספות אחרות כדי להעניק לזה את הטוויסט הייחודי שלכם.

שדרוגים אפשריים

ותשמעו, אם אתם רוצים לעלות מדרגה ולהפוך את הסחינה שלכם למדהימה עוד יותר, אפשר להזרים קצת תמצית טחינה בסגנון שונה או לפזר מעליה שיבולים של גרעינים. ענבי יין עם נענע מדהימים גם הם כאן כדי לעודד את התהליך, אך רק אם אתם מרגישים אומץ! אפשר גם לנסות להמיר טחינת שומשום בטחינת אגוזי לוז! שימו לב, זה יכול לעלות את מדרגת הטעם בערך פי עשרה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הסחינה מוכנה?
התשובה היא פשוטה – ככל שהיא יותר חלקה ונוזלית, כך היא מסמנת על כך שהשגת את התוצאה המושלמת.

האם אפשר להשתמש בטחינה הלא גולמית?
הטחינה הלא גולמית יכולה לשדרג גם היא. אבל תפסדו חלק מהאווריריות הייחודית של הגולמית.

מה אם אני לא אוהב שום?
אל תדאגו, אפשר להמיר אותו בעשבי תיבול שאתם אוהבים: פטרוזיליה, נענע או אפילו קצת מלח לימון.

האם אפשר לשמור את הסחינה במקרר לאחר שסיימתי להכין?
בהחלט. הסחינה מחזיקה מעמד במקרר 3-4 ימים, אך כדאי להוסיף לה מעט מים מדי יום כדי לשמור על מרקם חלק.

אולי יש לכם רעיונות להגשת הסחינה?
מומלץ למלא פיתה חמימה ולפזר מעל קומבינציות של ירקות – זה משגע!

האם חייבים להוסיף ממתיקים?
לא, זה תלוי בטעם שלכם. אפשר לשמור את הסחינה בצורתה פשוטה והן מופיעה טעימה ללא תוספות.

מה עם אנשים שרגישים לגלוטן?
לא צריך לדאוג! כל עוד תבחרו במוצרים ללא גלוטן, הסחינה תהפוך אלטרנטיבה מעולה עבורם.

איך אוכלים סחינה?
ישנם אינספור דרכים לאכול סחינה – עם פיתה, ירקות, קוסקוס ואפילו עם קרקרים. אפשר גם לטבול!

איפה עלי לאחסן את הסחינה?
אחסנו את הסחינה במיכל סגור היטב במקרר, זה שומר על המרקם ועל הטעם!

האם ניתן להקפיא את הסחינה?
להקפיא סחינה אינו מומלץ מכיוון שהמרקם עלול להתקלקל כשהיא מפשירה. עדיף להכין כמות קטנה ולפנק את עצמכם רענן!

אני מאחל לכם להכין את הסחינה האגדית הזו ולשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. אל תשכחו לספר לי איך זה יצא ולמה הזה שווה את זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *