סלט ביצים ואבוקדו שכולם מדברים עליו עכשיו

סלט ביצים ואבוקדו – שילוב מדהים של טעמים ולק עוזר!

מה היה קורה אם הייתי אומר לכם שישנה דרך פשוטה, מהירה ומעלפת להכין סלט שיכול לשדרג כל ארוחה? תארו לכם זה לא רק טעים, אלא גם ממכר, מלא בריאות ואוצר של טעמים! היום אנחנו נכנסים לתהליך הכנת סלט ביצים ואבוקדו, סלט ששווה כל קלוריה ושיתקן את כל העצבנות באוכל המשרדי שלכם. זו באמת אחת מהמנות המושלמות שאפשר להכין עם רכיבים פשוטים – והכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על מה שנצרך כדי להתרגש עם הסלט המושלם הזה. כל אחד מהמרכיבים תורם לרמה האולטימטיבית של טעמים, ומבטיח שכל ביס יהיה אוורירי וטעים. אז לקטע הזה חובה לקרוא עד הסוף, כי בהחלט יש פה כמה הפתעות!

  • 4 ביצים קשות (חייבים לבשל אותן בדיוק, כדי לקבל את הטעם הנכון)
  • 1 אבוקדו בשל (המכשפה הטבעית שהופכת הכל למושלם)
  • 1/4 כוס יוגורט יווני (לתוספת של עסיסיות)
  • 1 תפוח ירוק קטן קצוץ דק (נשמע מוזר, נכון? אבל האומץ משתלם!)
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (למגע של צבע וטעם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • צילי חריף קצוץ (רק אם אתם אוהבים קמצוץ תבלין, זה משגע)
  • שקית רוקט או חסה (לשדרוג המנה למיצוי טעמים)

חושבים שזה מספיק? אפשר לשדרגו גם למי שזקוק לגרסה טבעונית או ללא גלוטן. את הביצים אפשר להחליף בטופו קשה מבושל, ולהשתמש ביוגורט ללא מוצרי חלב!

שלבי ההכנה

זה הזמן להראות לכם איך להכין את הסלט הזה כך שיוציא את המיטב מכל רכיב! תפתחו את התיאבון, כי זה הולך להיות מרגש.

  1. מבשלים את הביצים במשך 10 דקות, אחרי שמים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
  2. מקלפים את הביצים ומקצצים אותן לקוביות קטנות.
  3. חותכים את האבוקדו לחצי, מסננים את הגלעין ומעבירים את הבשר לקערה.
  4. מועכים בעזרת מזלג את האבוקדו עד שיהיה חלק.
  5. מוסיפים את הביצים הקצוצות, היוגורט והלימון לתערובת האבוקדו ומערבבים בעדינות.
  6. מוסיפים את התפוח הקצוץ ובצל ירוק – כאן נכנס הצבע והטריות!
  7. מתבלים במלח, פלפל וצילי חריף, אם רוצים, ומערבבים שוב.
  8. מניחים את הסלט על ערימת הרוקט או חסה ומזרזפים בנדיבות שמן זית בצד.

איזה משגע! עכשיו יש לכם את הסלט המושלם, עם כל הצבעים והריחות שמתרקמים באוויר. אולי תרצו לשים עליו עוד קצת אגוזים קצוצים לקראנץ' אתני מתקתק?

שדרוגים ותוספות אפשריות

הסלט הזה הוא כמו קנבס, וכשמדובר ביצירתיות, אתם יכולים לצייר מה לבכם! להלן כמה רעיונות לשדרוגים ואפשרויות תוספות:

  • אפשר להוסיף קוביות גבינת פטה – למי שאוהב מגע מלוח.
  • אגוזים קלויים או מקפלים – מוסיפים מרקם ועסיסיות
  • חתיכות צנוניות לטעם חריף ומרענן
  • פרוסות קלות של פפריקה קלויה – למראה אטרקטיבי במיוחד
  • לא לשכוח תיבול של אורגנו ו/או בזיליקום ליצירת טעמים חדשים

עשו ניסויים והעמיסו על הסלט כל מה שאתם אוהבים, כך תוכלו לגלות שילובים חדשים ומרגעים!

שאלות ותשובות

למה להסכים להוסיף תפוח ירוק?
בגלל שתפוח התפוח מספק את החמיצות המענגית שמאזנת את שומניות האבוקדו והבטטה. זה באמת שדרוג טעים!

איך נכון לבשל את הביצים?
הכי פשוט – לבשל במשך 10 דקות, להכניס למים קרים ולאחר מכן לקלף. אין יותר קל מזה!

האם אפשר להכין את הסלט בלי לקרר אותו?
בהחלט! זה סלט טרי שיכול להיכנס ישר למנה עיקרית. על טהרת הטריות.

מה עשיתי לא בסדר אם הסלט מימש?
יכול להיות שהאבוקדו לא היה בשל מספיק. כשאבוקדו רך, הוא ייתן לסלט טקסטורה מעלפת!

האם אפשר להשתמש ביוגורט לא דל שומן?
בהחלט! רק זכרו שהיוגורט משפיע על הטעם והמרקם. גירסה דלת שומן תהפוך אותה לקלה יותר.

מה צריך לעשות אם לא אוהבים צילי חריף?
אין בעיה! משאירים אותו מחוץ למתכון והשלים את המנה בכמה עשבים ריחניים.

האם סלט הביצים ואבוקדו משביע?
כמובן! הוא מכיל פרטים כמו אבוקדו המספק שומנים בריאים, ביצים ועשבי תיבול קלילים, שמסייעים ליציבות הסלט.

אפשר להכין את הסלט יום מראש?
אני לא ממליץ. הסלט הכי טעים ישר, אז אם אתם חייבים – תשמרו בנפרד וערבבו רגע לפני ההגשה.

מה ההמלצה שלי להגיש לידו?
סלט כזה רגיל שהולך מצוין עם עוף צלוי או עם לחם מלא לתחושה נהדרת.

איך אוחזים את הסלט במקרר?
אם יש יותר משישה, שימו את החלקים בנפרד כדי לשמור על טריותם.

אם כל המידע הזה לא הביא אתכם להכנת הסלט – אני לא יודע מה כן. אז קדימה, אל תשכחו לשתף, להפיץ ולעשות סלט ביצים ואבוקדו הזה לכל מי שמגיע! תהנו?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *