סלט גזר אסייתי שיגנוב את ההצגה בכל ארוחה

סלט גזר אסייתי – מתכון מענג עם טוויסט

רגע לפני שאתם חושבים "סלט? שוב?", תנו לי לגלות לכם משהו שיגרום לכם לחשוב שוב. הסלט הזה לא רק שהוא צבעוני ומרשים, הוא גם רפואי ברמות ואתם תמצאו את עצמכם רוכבים על גל של טעמים מרעננים ומענגות. אנו מדברים על סלט גזר אסייתי שממיס את הלב, עם טעמים מדהימים שמשאירים זכרון לעד! הרבה אנשים חושבים שסלט זה פשוט חפיף, אבל ברגע שתטעמו את היצירה הזו, תגלו שזו מסיבה של טעמים על הצלחת. זה הזמן להפסיק עם החששות והקדמות – פשוט בואו נכין את הסלט הזה.

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

סלט גזר אסייתי הוא מושלם כמנה ראשונה או כתוספת ליד מנות עיקריות. הוא כל כך טעים, עד שהרבה אנשים מסיימים אותו לפני שהגיע לתחנה הסופית על שולחן האוכל. עם הגזר המושלם, הרטבים שמעלפים, והמרקמים שבאמת משגעים, אתם תוהים עוד למה לא עשיתם את זה קודם.

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על החומרים. כדי להכין סלט גזר אסייתי דל פחמימות ובריא, נצטרך:

  • 4-5 גזרי בינוניים – קלופים ומגורדים
  • חצי כוס עשבי תיבול טריים (כגון כוסברה ו"שמה" – סוג נוסף של כוסברה)
  • כף סויה (אופציה ללא גלוטן זמינה)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף סוכר חום (או דחוס חד פעמי)
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • קמצוץ פלפל חריף, קצוץ (אופציונלי, מי שאוהב חריף)
  • שומשום קלוי לקישוט

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להפוך את כל המרכיבים לאחת המנות המדהימות ביותר שתראו. בדיוק כמו מבשלים אמיתיים, נזרים יחד את כל החומרים:

  1. מגרדים את הגזר ומניחים אותו בקערה גדולה.
  2. קוצצים את העשבים ומוסיפים אותם לגזר.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את הסויה, שמן השומשום, חומץ האורז, הסוכר והשום. אם אתם אוהבים חריף, עכשיו זה הזמן להוסיף.
  4. יוצקים את הרוטב שהכנו מעל הגזר ועשבי התיבול, ומערבבים היטב.
  5. מתבלים במלח ופלפל טחון לפי הטעם.
  6. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בשומשום קלוי.
  7. אפשר למלא את הסלט לשעה במקרר לפני ההגשה כדי שיספוג את כל הטעמים, אך אפשר גם להגיש מיד.

ובכן, ככה מכינים סלט גזר אסייתי מעלף. שימו לב, זה הזמן להרגיש את כל הטעמים מתערבבים: גזר מתוק, עשבים מרעננים ורוטב שהופך כל ביס למושלם. הסלט הזה לא רק שהופך לכל כך טעים – הוא גם גורם לכם להרגיש טוב עם עצמכם.

גרסה טבעונית

סלט זה רלוונטי לכולם, וגם לגרסה טבעונית. פשוט תוותרו על הסויה המפוסטרת ואתם מסודרים. במקום, השתמשו ברוטב טחינה או ברוטב על בסיס חומץ בלבד. טעמים שישאירו אתכם בפה פעור!

תוספות ושדרוגים

כמובן, אפשר לגוון עוד יותר: לפזר בוטנים קלויים מעל, להוסיף תפו”א מבושל לקדמת הדור, או לערבב עם גזר בהתמחות כמו גזר קידומים. עם כל כך הרבה אפשרויות, הסלט הזה יישאר רלוונטי בכל זמן ובכל מצב.

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לסלט הזה?

כמובן, תוספות כמו במיה יבש או צנוניות מרוסקות יכולות לשדרגו את הסלט או אפילו להוסיף בטטה קלויה קטנה!

מה ייחודי בסלט גזר אסייתי?

החיבור בין טעמים מתוקים ומלוחים, בשילוב עם הרוטב המדהים כה הוא שגורם לסלט הזה להיות אגדי באמת.

האם מדובר במתכון בריאותי?

בהחלט! מדובר בסלט דל פחמימות, ובריא, ואם תשתמשו ברוטב טבעוני, תקבלו מנה עם המון ערכים תזונתיים.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?

כמובן! אפשר להכין אותו כמה שעות מראש, ולשמור במקרר. זה רק יועיל לטעמים!

האם הסלט מתאים לאירועים?

בהחלט! הוא מושלם לשולחן כמתאבן במפגשים משפחתיים, ואם תעמדו בקרן הרחוב, בטוח תגרמו למוסיקה.

מה תפקיד השום בסלט?

השום מוסיף תיבול החיוני על מנת להדגיש את שאר המרכיבים ולהביא את הסלט הזה לרמה חדשה.

מה אם אני לא אוהב גזר?

זה בסדר! אפשר להשתמש בירקות אחרים כמו קולורבי או אפילו קישואים – המהות נשמרת.

כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?

עד 3 ימים במקרר, אך הכי טוב לצרוך אותו ביום ההכנה.

איך ניתן להגיש את הסלט?

הסלט מתאים להגשה בארוחה בופת בכמה צורות: בקערות נפרדות, כסלט חופשי, או על מצע של חסה.

האם צריך לבשל את הגזר?

לא, הגזר כאן גולמי. זה מה שנותן לו את הטקסטורה החמוצה והמרעננת שנשארת רעננה עד ליותר טוב.

אז מה דעתכם? אתם לא רוצים לעשות את הסלט המדהים הזה? אנחנו יודעים שתאמצו את המתכון ותהיה שליחות מרגע שרבים יזכירו לכם כמה שהוא מושלם. אל תשכחו לשתף עם החברה ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *