סלט גזר מבושל מתוק – המנה שכולם מדברים עליה!
בין כל הסלטים בעולם, יש סלט אחד שמצליח להקסים, לפנק ולרגש בכל ביס. אתם יודעים על מה אני מדברת? על סלט הגזר המבושל המתוק! זו לא רק מנה צדדית, אלא יצירת אמנות שלא תבייש אף שולחן חגיגי או ארוחה משפחתית. טעם מתוק עם נגיעות של תיבול, צבעים מרהיבים, וטקסטורה נימוחה שגורמת לכולם ללקק את האצבעות.
לפני שנספר איך להכין את הפלא הזה, כדאי לדעת שפולנייה, טורקית, ואפילו סלב סלטים מאמריקה גילו את כל הטריקים והטיפים, שמחזיקים את המנה הזו בגובה שלה. אז בואו נתחיל, כי אם לא תעשו את זה עכשיו, מתי?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מכל המתכון ייצאו 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנצלול לתוך ההכנה המרגשת, בואו נספר לכם מה אנחנו צריכים שיהיה לנו במטבח.
ואלה הם הרכיבים:
- 500 גרם גזר טרי, קלופים וחתוכים לאצבעות
- 100 גרם סוכר חום (למי שאוהב מתוק במיוחד, שוקולדו למי שלא)
- 60 מ"ל מים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית קינמון (הכי טוב שיש!)
- מלח, לפי הטעם
- כוס פטרוזיליה קצוצה (לשדרוג צבע וטעם)
- לימון סחוט (לנגיעת חמצמצות מדהימה)
זה הזמן להזכיר, שאם אתם טבעוניים, אין צורך לדאוג. ניתן להחליף את השמן זית בשמן קוקוס. וגם סוכר חום ניתן להחליף בסילאן טבעי. המנה הזו, עם שינויים מינוריים, יכולה להיות מתאימה לכולם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שכל הרכיבים המדהימים מוכנים, הגיע הזמן להתחיל לפעול וליצור את הסלט המושלם!
- מניחים את הגזר בסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- אחרי שהמים רותחים, מוסיפים את הגזר ומבשלים במשך 10 דקות עד שהגזר מתרכך אך לא מתפורר.
- מסננים את הגזר ושמים בצד להתקרר.
- בסיר נפרד, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הסוכר החום והמים.
- מערבבים עד שהסוכר מסיס והנוזלים משמיים מעל.
- מוסיפים את הקינמון והמלח ומערבבים היטב.
- לאחר שהגזר התקרר, מוסיפים אותו לתערובת הסוכר ומערבבים עד שהגזר מצופה היטב בנוזל המתוק.
- עכשיו מגיעה השעתיים לגזר! מניחים במקרר לפחות ל-30 דקות.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ולימון סחוט לפי הטעם ותוך דקות אתם מתוגמלים במנה משגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם פיצ'רים ותוספות אתם יכולים להוסיף כמה מנות.
למשל, אם אתם רוצים להוסיף קצת פריכות, לא מפספסים אגוזי לוז קצוצים או צנובר קלוי. זה ישדרג לכם את המנה לכל-כך הרבה רמות! גם שקדים פרוסים או אפילו חזרו מגזרי משנה יכולים להחמיא לשילוב טעמים!
מומלץ גם לנסות גרסה חריפה, עם מעט שמן חריף, במידה ואתם אוהבים תיבול עז. וזה יכול להפוך את המנה למעלפת!
שאלות ותשובות
מה היתרון של גזר מבושל בסלט?
גזר מבושל הוא לא רק טעים, אלא גם מדהים! השפעת הבישול על הגזר משפרת את הספיגה של קרוטן, חומר המזין הגוף שלנו ומחזק את המערכת החיסונית.
האם ניתן לאחסן את הסלט?
בהחלט! הסלט הזה נשמר היטב במקרר עד שלושה ימים. אבל אני בטוח שגם לכם יהיה קשה להתאפק ולא ללקק את האצבעות.
אפשר להכין את הסלט הזה מראש?
כן, ניתן להכין את הסלט יום לפני. זה אפילו מעשה חכם, כי טעמי הסלט משתבח ככל שהוא מרגיש את הזמן יחד.
האם יש למינון של הסוכר השפעה על הטעם?
בהחלט. אתם יכולים לשחק עם כמות הסוכר ולמצוא את המינון המדויק לכם. לפעמים פחות זה יותר!
מה עלי לשים לב כשאני בושל גזר נכון?
חשוב לא לבשל את הגזר יותר מדי. גזר מבושל צריך להיות רך אך לא מתפורר.
האם הסלט הזה מתאים לילדים?
בוודאי! יש הרבה ילדים שאוהבים טעמים מתוקים. הסלט הזה הוא מושלם במחיצת האוכל שלהם.
האם אפשר לשדרגו לדרגת חריפות גבוהה?
כמובן. לא רק חריף, אלא גם עם תיבול נוסף כמו כמון או פפריקה מעושנת.
מה כדאי להוסיף מפירות נוספים?
שילוב של תמרים קצוצים או פירות יבשים אחרים יכול להוסיף עניין והפתעה מדהימה בסלט!
האם אפשר להכין גרסה דלת פחמימות?
בהחלט! אפשר להוריד את הסוכר לחלוטין ולהשתמש בחלופות כמו ממתיקים ללא קלוריות.
למה כדאי לשתף את המתכון?
הסלט הזה הוא לא סתם סלט, הוא סיפור מתוק! בלי שום תירוץ. קחו כמה לאפים בתמונות ועדכנו את העולם הישראלי בניצחון שלכם במטבח!
אני ממליץ בחום לשתף את המתכון הזה עם כל מי שאתם מכירים! תנו להם לגלות את המדהים הזה. בואו נראה אתכם! גלשו לרשתות החברתיות ושתפו עם החברים.