סלט דלעת מרוקאי שלא תוכל לפספס!

סלט דלעת מרוקאי: חגיגה של טעמים וצבעים

מישהו פעם אמר שסלטים הם כמו אמנות: כל אחד עושה את שלו לפי טעם אישי, ומי יודע, אולי גם המוזה תגיע קצת מהעצבנות של הקולינריה! אנחנו כאן היום כדי לשתף אתכם במתכון לסלט דלעת מרוקאי, שלא רק שאפשר להכין אותו בקלות, אלא גם הוא פשוט מדהים! במילים אחרות, זהו סלט שיכול להפוך כל ארוחה למסיבת טעמים אגדית. אז אם אתם מחפשים מנה שתשאיר את האורחים שלכם פעורי פה, זו ההזדמנות שלכם ליצור משהו משגע! הסלט הזה הוא גם רענן וגם מלא בווייבים מרוקאים שיביאו לכם את הטעמים של השוק במרוקו ישירות למטבח שלכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות המנה מספיקה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שאנחנו פורסים את כל הפרטים על ההכנה, בואו נדבר על מה שאתם צריכים כדי ליצור את המנה המושלמת הזו:

  • 1 דלעת בינונית (בערך 1 ק"ג)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום, מעוכות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
  • מיץ מלימון טרי (לפי הטעם)

לסלט הזה יש כמה מרכיבים שלא תמצאו בכל סלט: רסק העגבניות והקינמון מביאים טעמים מיוחדים שהם פשוט מעלפים! אם אתם צמחוניים או טבעוניים, הסלט הזה הוא פשוט מושלם עבורכם, כי הוא עשוי כולו מירקות, ואפשר להפיק אותו בגרסה ללא gluten.

שלבי ההכנה

ברוכים הבאים לשלבי ההכנה! כאן תגלו שהסלט הזה קל מאוד להכנה ושהוא פשוט משגע!

  1. קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות בגודל של כ-2 ס"מ.
  2. מבשלים את קוביות הדלעת בסיר עם מים רותחים למשך כ-10 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
  3. מסננים את קוביות הדלעת ומניחים להן להתקרר.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. טועמים עד שהבצל מתחיל להתקרמל.
  5. מוסיפים את השום המעוך ומערבבים במשך דקה נוספת.
  6. לאחר מכן מוסיפים את הגזרים המגורדים, רסק העגבניות, הכמון, הקינמון, המלח והפלפל. מבשלים כ-5 דקות נוספות.
  7. מעבירים את התערובת הזו לקערה, יחד עם קוביות הדלעת המבושלות.
  8. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם ומערבבים היטב.
  9. אחרון חביב, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל הסלט.

וזהו! הסלט מוכן להיאכל. לכו על זה ואל תשכחו לטעום לפני שמוסיפים עוד מלח או מיץ לימון – תמיד כדאי לנסות.

אפשרויות שדרוג ותוספות

כעת כשיש לנו סלט דלעת מרוקאי במרכז השולחן, כדאי לדעת שיש המון אפשרויות לשדרוג או לשינוי. אפשר להוסיף חומוס או גרגרי חומוס מבושלים כדי להפוך את הסלט ליותר משביע. ואם אתם אוהבים טעמים מתוקים, הוספת צימוקים תיתן נופך אגדי לסלט!

כמו כן, ניתן לשדרג את הסלט הזה על ידי הוספת אגוזי מלך קצוצים או שקדים קלויים שייתנו קרנץ' מיוחד. גם ירקות קלויים כמו קישוא או סלק יכולים להשתלב בצורה מושלמת בסלט הזה. חשוב לזכור – תהיו יצירתיים וגם תרגישו חופשיים לשדרג את הסלט בהתאם לטעמים האישיים שלכם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הסלט ביום קודם?
בהחלט! הסלט הזה רק משתבח ומתרכך עם הזמן. הכנה מראש היא אפשרות נהדרת.

מה קורה אם אין לי דלעת?
אפשר להשתמש בבטטה או אפילו בקישוא! המטרה היא להשתמש בירק שיתפוס טעמים כמו שצריך.

אתם ממליצים להוסיף גבינה לסלט?
אכן! פטה או מוצרלה תוסיפו גוון של מיוחד וטעים לסלט.

כמה זמן הסלט מחזיק במקרר?
כ-3 ימים, כמובן, הוא הכי טעים ביום ההכנה!

האם אפשר להכין אותו ללא שמן?
כן, אפשר להשתמש במים כדי לטגן את הבצל והשום, רק שימו לב שהטעמים לא באים אותו דבר.

האם הכנתם גרסה טבעונית לסלט?
בהחלט! הסלט הזה מוגדר טבעוני ממילא, אז אין בעיה!

האם יש תחליף לרסק העגבניות?
כן, אפשר לשים עגבניות מרוסקות או אפילו עגבניות שרי מוחמצות!

מה אם אני רגיש לאחד מהמרכיבים?
תמיד ניתן לשנות מרכיבים, אז התאימו את הסלט לפי המגבלות שלכם.

האם ניתן להוסיף עגבניות לסלט?
כמובן! עגבניות תוסיפו צבע וטריות.

מה הערך התזונתי של הסלט הזה?
הסלט דל בקלוריות, בריא מאוד ומלא בסיבים תזונתיים!

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את הסלט המהמם הזה ברשתות החברתיות שלכם. תנו לחברים שלכם ליהנות מהחגיגה הקולינרית הזאת ושתפו את הטעמים המשגעים שאכלתם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *