סלט חסה עם עגבניות שרי – הבריאות שבפשטות!
כבר חשבתם על סלט חסה עם עגבניות שרי? אם לא, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתענג על מנת הבריאות המדהימה הזו! סלט חסה הוא אחד מהמנות הכי בסיסיות והכי טעימות שיש, אבל עם קמצוץ של קריאטיביות, אפשר להפוך אותו ממש למשהו אגדי. סלט זה לא רק קל להכנה, אלא גם משמין חושים מלאים בטעמים רעננים. העגבניות השרי, הן התוספת המושלמת – מתוקות ומלאות צבע! אז בואו נתחיל במסע שלנו לעבר הסלט המושלם שאתם חייבים לפחות לנסות – זה סלט שיקל עליכם, ידידותי לבריאות ויקל על המינוס בדיאטה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
להכנת הסלט המושלם, יש לנו כמה מרכיבים שמהם נקבל יצירת מופת. אל תדאגו – מדובר במרכיבים שקל למצוא בכל שוק או סופר. והדבר הטוב ביותר? הם כולם טבעיים ובריאים!
- חסה רומית חסה אחת גדולה, קרועה לחתיכות
- עגבניות שרי 250 גרם, חצויות
- מלפפון אחד גדול, חתוך לקוביות
- שום קצוץ אחד (אופציונלי, אבל מעניין!)
- אוליב אחד קטן של שמן זית (כחצי כוס)
- לימון אחד, מיץ שלו
- מלח ופלפל שחור על פי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציה)
- אף תוספות כמו אגוזי פקאן קצוצים או גבינת פטה (לטעמים עשירים יותר)
שלבי ההכנה
עכשיו, כאשר יש לנו את כל המרכיבים המדהימים, הגיע הזמן לקבוע את שלבי ההכנה. זהו שלב שאותו אנו מצפים! בואו נתחיל להכין את הסלט המעלף הזה בכמה צעדים פשוטים.
- נשטוף היטב את החסה, החצאים של העגבניות, ואת המלפפון. ייבשנו את החסה בעזרת מגבת נקייה או מסננת.
- נחתוך את החסה לחתיכות בגובה של כ-5 ס"מ ונסדר בקערה גדולה.
- נוסיף את העגבניות השרי החצויות ונסדר את קוביות המלפפון שסימנו קודם.
- למקרה שתרצו להוסיף שום קצוץ – כאן המקום! נקלוט אותו לתוך הקערה.
- ניצוק שמן זית ומיץ לימון על הסלט, ולא נשכח להוסיף מלח ופלפל. זה הזמן לתבל את המנה.
- נמערבבים את כל המרכיבים יחד עד שהתבלינים מתפשטים על פני הסלט.
- אם אתם רוצים להוסיף קישוט, פזרו פטרוזיליה קצוצה ואגוזי פקאן קצוצים מעל.
- לנווט הופעות אל הסלט – ככה שכולם ירצו לתפוס גם מנות נוספות!
במידה ורוצים גרסה נוספת, אפשר להכין סלט זה בגרסה טבעונית על ידי השבת הגבינה והוספת זרעי חמניות או אגוזים. אפשר גם לשדרג את הסלט עם תוספות כמו קוביות אבוקדו שיתנו מרקם רך או גבינת פטה שתוסיף טעמי מליחות. כל תוספת כזו היא פשוט משגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש infinite creativity לגבי תוספות לסלט הזה, וזה מה שהופך אותו לממכר. אפשר להוסיף:
- טונה משומרת – להפוך אותו ליותר עשיר וסווטי.
- קוביות חזה עוף צלוי – טעים ובעיקר מסעדתי.
- אף פרוסות של אבוקדו – למשגב את הטעמים.
- קוביות גבינת פטה – להעשיר את הסלט במליחות נעימה.
- אגוזי פקאן או שקדים קלויים – למרקם פריך ומוזיקלי בטעמים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט יום לפני ואחסן במקרר?
כן, תוכלו להכין את הסלט יום לפני אך מומלץ להשאיר את הרוטב בנפרד עד הרגע האחרון שתרצו לאכול. כך הוא יישאר טרי וקריספי.
כיצד לבחור חסה טרייה?
בחרו חסה עם צבע ירוק בהיר, ללא פרצות או כתמים כהים. היא צריכה להיות רכה ונמהרה, בשביל להתענג על הנפלאות!
מה לעשות אם אין לי עגבניות שרי?
אפשר להשתמש בעגבנייה רגילה, פשוט לחתוך לקוביות. פחות מתוק, אבל גם טעים!
כמה סלט יוצא ממготов?
המתכון הזה מספיק ל-4-6 מנות, תלוי כמובן לזו שלידכם. אם יש לכם חבורה גדולה, אתם יכולים להכפיל את המנות בקלות!
איך לשדרג את המנה עם חריף?
אם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ או טבסקו להגברת החום והטעם.
אילו תבלינים נוספים אפשר להשתמש?
במקביל למלח ופלפל, אפשר להוסיף כמון, אורגנו או תמציות כמון לשדרוג טעמים.
האם ניתן להכין סלט חסה זה ללא גלוטן?
בהחלט, כל המרכיבים הנל לא מכילים גלוטן, ומדובר במנה נטולת גלוטן!
איך לאחסן סלט שבושל?
אם נשארו שאריות, אפשר לאחסן אותן במיכל סגור במקרר ליום או יומיים. אבל הכי טוב לאכול אותו כשזה טרי!
מה ההמלצה על תוספות בריאותיות?
לשדרוג בריאותי, הוסיפו זרעי צ'יה או חמניות – זה גם טעים וגם מפנק בטעמים נהדרים!
איפה הכי כדאי לשריין את הסלט?
זה סלט מושלם לצד כל מנה עיקרית, דג או עוף – פשוט תחנו אותו ליד כל מנה. כולם מתפנקים במנת בריאות!
אם נהנתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולפרסם ברשתות החברתיות! בריאות והנאה בצלחת שלכם!