סלט ירקות שכולו טעמים ומרקמים מפתיעים

"`html

סלט ירקות הטרי והמזין שהשדרגו את השולחן שלכם

אם יש משהו שיכול לקרות כשאנחנו מתעסקים עם סלט ירקות, זה שטעויות קורות. אבל אל תדאגו, אנחנו כאן כדי להפוך את המתכון הזה למדהים, משגע ואגדי! מדובר בסלט שמצליח להביא אל השולחן את הביסים הכי טעימים שיש, וגם לשמור על בריאותכם בו זמנית. מי לא אוהב סלט שנשאר רענן וטרי גם אחרי שעה על השולחן?

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הסלט הזה הוא שילוב של צבעים וטעמים שיכולים להחיות כל ארוחה. אנחנו נשתמש בחומרי גלם פשוטים, ורבים מהם זמינים בכל סופר. הנה מה שאתם צריכים:

  • 1 ק"ג עגבניות שרי צבעוניות, חתוכות לחצאים
  • 1 מלפפון גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקות
  • 1 בצל סגולי קטן, קצוץ דק
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה (למי שאוהב את זה)
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם

אם אתם בעד גישה טבעונית לסלט, פשוט הימנעו מהוספת גבינות, ואם אתם רוצים להפוך אותו לגרסה ללא גלוטן, פשוט אל תוסיפו קרוטונים או לחם. אגב, את החומרים תוכלו לשנות בהתאם למלאי בביתכם – אין בעיה להתנסות!

שלבי ההכנה

כעת שהכנו את הרכיבים, הגיע הזמן לעבור על שלבי ההכנה. חשוב לזכור, כל שלב הוא חלק ממה שמביא לסלט מושלם שאתם מתכוונים להכין.

  1. שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע (אם בחרתם להשתמש).
  3. בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל.
  4. יוצקים את רוטב התיבול על הסלט.
  5. מערבבים בעדינות עד שהסלט מתערבב היטב.
  6. טעימים ומתקנים תיבול אם יש צורך – זה הזמן להרגיש את הטעמים!
  7. מניחים במקרר למספר דקות, כך שהטעמים יתמזגו.

לאחר שנח מכמה דקות, הסלט מוכן לשולחן! אם אתם מכתיבים לי כמה אתם אוהבים לשתף, אתם בהחלט יכולים להוסיף אגוזי פקאן קלויים או אפילו גבינת פטה מעל – הכל לגמרי משגע!

תוספות ושדרוגים

כבר בשלב הזה, אתם יכולים להתחיל לחשוב על שדרוגים מופלאים לסלט שלכם. יש לי כמה רעיונות שיכולים לקחת את הסלט הזה למקום חדש לגמרי:

  • להוסיף קוביות אבוקדו מבושל – זה מוסיף רכות נימוחה, שגרמתם לכולם ללקק את האצבעות.
  • מנגו חתוך לקוביות יכול להוסיף חמצמצות נהדרת ויוצר מנעד טעמים אגדי.
  • תוספת אגוזים כמו שקדים קלויים או אגוזי לוז מצופים מספקת קראנץ' ואחריות בריאותית כאחד.
  • שילוב תבלינים כמו כמון או פפריקה יכול להביא למתקפה של טעמים!

שאלות ותשובות

אילו ירקות יכולים להיכנס לסלט נוסף שהומלץ?
הירקות בסלט הזה הם שמיים. אתם יכולים להוסיף עגבניות, גזר קצוץ, קישוא, או כל ירק שאתם אוהבים. הכל הולך, בהחלט נותן לפניו.

האם ניתן להכין את הסלט מראש?
כמובן! אתם יכולים להכין את הסלט ובסוף להוסיף את הרוטב. ברגע שמוסיפים לו את הרוטב, כדאי לאכול אותו בהקדם כדי לשמור על הטריות.

איך יודעים אם הסלט יצא טעים?
אחרי שגומרים לערבב, תטעמו! אם זה מדהים ונפלא, הוא שיחק אותה.

אני אוהב טעמים חריפים. מה אפשר להוסיף?
אפשר להוסיף חתיכת פלפל חריף קצוץ – כל אחד לפי בריאתו. זה מוסיף טעם חזק!

האם אפשר לשמור את הסלט למחר במקרה שנשאר?
אם נשאר לכם, שמרו במיכל סגור במקרר על מנת לשמור על הטריות. קל מאוד לערבב מחדש.

מה עם ירקות קפואים?
כן, ונכון יש להפשיר במים חמים לפני השימוש.

האם ניתן לשדרגו כקינוח?
בדרן איזון של טעמים, והחלפת הירקות במוצרי פירות, אוורירי וכדאי לקשט עם מעט דבש או רוטבי פירות.

האם יש הכנה מראש?
הכי טוב לחכות עם הרוטב עד שהסלט הולך למעלות השולחן.

האם ניתן להכין עם גבינות?
בהחלט – רצועות גבינת פטה או מוצרלה מוסיפות נוכחות!

מה עושים עם שאריות?
שימוש ברוטב לשדרג טעמים כדי לחדש את המנות ולקלף את הדייט.

אז עכשיו כשיש לכם מתכון בסלון, אתם יכולים להתחיל להכין ולהזמין את החברים שלכם לסלט הכי טעים שיש! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולומר לכולם על הסלט המושלם הזה שלכם. בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *