סלט סביח אגדי
אם אתם מחפשים את המתכון שיהפוך את ארוחותיכם לחוויה מדהימה וממכרת, הגעתם למקום הנכון! סלט הסביח שלנו הוא משגע, מושלם, והכי טעים שיש. מדובר במנה שמביאה את כל הטעמים המוכרים של סביח לתוך סלט מרענן ופריך שממלא את הלב והקיבה. המנה הזו היא לא רק בריאה וטעימה, אלא גם השילוב המושלם בין קלאסיקה לחדשנות. הרבה אנשים לא מודעים לכך שסלט סביח באמת יכול להיות נימוח ומיוחדים באותו הזמן. זהו מתכון קל ומהיר שהמשפחה שלכם תתענג עליו, וגם חברים שיבואו לבקר. ובכן, אז מה עושים כדי להכין את הסלט הזה? בואו נצלול לתוך הפרטים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
הגיע הזמן לנצל את כל העושר שנמצא במטבח שלנו. לפני שנתחיל, כדאי לציין כי כל רכיב כאן מתפקד בצורה מושלמת עם שאר הרכיבים ויחד יוצרים את השילוב המושלם שהתמכרנו אליו.
- 4 חצילים בינוניים (כחול או שחור, לפי מה שיש לכם בבית)
- 3 עגבניות בינוניות
- 1 בצל קצוץ
- 1 כוס ולרוב גם אפשר 1/4 כוס חומוס מבושל או קפוא
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- שן שום (או יותר, כי למה לא?)
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
אולי תחשבו גם על תוספות כמו רצועות טופו צלוי או עוף מוחמץ שאין להם תחליף שיהפכו את המתכון לבריא עוד יותר. זה ממש משגע מה שאפשר לעשות עם רכיבים כה פשוטים!
שלבי ההכנה
עכשיו שנדע מה אנחנו צריכים, הגיע הזמן להתחיל! שלב אחרי שלב, ניצור את הסלט המושלם שיגרום לכולם ללקק את האצבעות.
- נחתוך את החצילים לקוביות ונשפוך עליהם מעט מלח כדי להימנע מהמרקם המר.
- נחכה כרבע שעה עד שהחצילים ישחררו את הנוזלים.
- נשטוף את החצילים, נמנע את המים ונקלע אחד אחד על במחבת פריזאית או בשמן זית בטבול.
- בזמן שהחצילים מתבשלות, נקצוץ את העגבניות והבצל, ונוסיף גם את החומוס הנבחר.
- בצלחת נפרדת נכין את הרוטב: נשלב את הטחינה, מיץ הלימון, השום, מלח ופפריקה." (תוספות מעולות)
- ברגע שהחצילים מוכנים, נוסיף אותם לסלט יחד עם יתר הרכיבים.
- נערבב היטב את הכול, נוסיף את הרוטב, במידה וצריך להוסיף מלח או תבלינים נוספים.
- לסיום, נזרוק פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה לערבוב והאים אנחנו מסודרים.
- ניתן להניח בצד למשך רבע שעה, כך שהטעמים יתמזגו.
אפשרויות חלופיות
אם אתם רוצים לשדרג את הסלט או לשנות אותו, יש לא מעט דרכים לעשות זאת. מניסיוני, אני ממליץ על גרסה טבעונית שבה ניתן להחליף טחינה בחמאת בוטנים ולהשאיר את כל שאר הרכיבים כפי שהם, מה שנותן סלט בריא במיוחד!
שדרוגים ותוספות אפשריות
יש לכם מותג של ירקות במקרר? מעודדים אתכם לשלב כמה שיותר צבעים. תוספות כמו אבוקדו בשל או פיסטוקים קלויים בהחלט יכולות לשדרג את המנה. איך אפשר לשכוח חמוצים? זה בדיוק מה שצריך לשלב בפינה אם אתם חובבים את הטעמים החמוצים.
ולא לשכוח, אתם יכולים לפרוס רצועות של פיתה ולהשתמש בפיתה עבה כמו שהיא או עם טחינה חמה או רוטב חומוס.
שאלות ותשובות
מה זמן ההכנה של הסלט?
כפי שצוין, כל התהליך לוקח לכם בערך 15 דקות. אז אל תמהרו להשתמש באורז!
האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
בהחלט! הסלט יכול להחזיק במקרר עד 2-3 ימים, אבל אחרי יומיים זה מתחיל להשתנה.
האם הסלט מתאים למי שעושה דיאטה?
כמובן! סלט הסביח שלנו הוא בריא מאוד ויכול להוסיף לפן הדיאטטי שלכם בקלות.
מה אפשר לשים במקום החומוס?
ניתן לשים פיסות קטנות של טופו או פשטידות קטנות בגרסה דלת פחמימות.
האם ניתן להכין את הסלט מראש?
בוודאי! עדיף להכין אותו יום לפני, כך הטעמים יתמזגו בצורה טהורה וטעימה יותר.
מה הטיפ הראשון להכנה מושלמת?
אין כמו להשתמש ברכיבים טריים! זה מה שיביא את הטעם המשוגע של הסלט!
האם הסלט טעים גם בלי טחינה?
בוודאי! יכול להיות מקום רק לסחוג או לרוטב אחר שתבחרו.
מהם הרכיבים שחשוב להוסיף?
הפטרוזיליה והעגבניות זה MUST, הם הן המפתחות.
מה אפשר לשלב מלמעלה?
גן של תבלינים יבשים כמו כמון או קימל יכולים להוסיף עוד טעם.
האם זה מתכון לכולם?
בהחלט! אנשים שונים יכולים לאהוב סלט הזה, אפילו ילדים!
העבירו את המתכון לשולחן והשתמשו בסלט המדהים הזה לאירוח או לכל ארוחה צרפתית או כמנה עיקרית! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות ולגרום לעוד אנשים ללקק את האצבעות!