סלט עגבניות שרי בזיליקום וצנוברים
דמיינו את יום הקיץ המושלם, השמש זורחת, הרוח נושבת, ואתם יושבים בחוץ, על מרפסת, עם הבן או הבת זוג שלכם, ופתאום, ניחוח מדהים עולה באוויר. זהו הסלט שמעורר לכם את התיאבון, סלט עגבניות שרי בזיליקום וצנוברים! אם אתם מחפשים משהו משגע, ידוע, בריא, או סתם פינוק שמזכיר את אקלים הים התיכון, הגעתם למקום הנכון. הסלט הזה מושלם לכל מסיבה, לפיקניק בפארק או סתם ארוחת ערב רגועה. הוא כל כך טעים שאתם עלולים ללקק את האצבעות ולבקש עוד מנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
הסלט הזה לא סתם מדהים; הוא מתועדף בזכות הפשטות שלו ובזכות זה שהרכיבים בו טריים ומלאים בטעמים. הנה מה שתצטרכו כדי להכין את הסלט המעלף הזה:
- 400 גרם עגבניות שרי צבעוניות, חצויות או שלמות
- 100 גרם בזיליקום טרי, קצוץ
- 50 גרם צנוברים קלויים
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- 2 כפות חומץ בלסמי (אפשר גם חומץ רגיל או מיץ לימון)
- גבינת פרמזן מגורר (לא חובה, אבל אין כמו פרמזן שמוסיף טעם אגדי!)
אם אתם רוצים לגוון את הסלט, אפשר להחליף את הצנוברים בשקדים קלויים או אפילו אגוזי לוז, זה יוצא גם מדהים ומוסיף טעם מיוחד.
שלבי ההכנה
ואנחנו מתחילים! עקבו אחרי כל שלב בתשומת לב ותיהנו מהתוצאה הסופית!
- משרים את הצנוברים במעט מים למשך כ-5 דקות. זה ייתן להם להתרכך מעט.
- חולטים את העגבניות בשקט ובאהבה למרכז הקערה, חותכים אותן לשניים או משאירים בעדן.
- מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ מעל העגבניות.
- כסו את הכל בשמן הזית והחומץ בלסמי.
- מוסיפים מלח ופלפל ולוחצים בעדינות על הכל, כדי שהטעמים יתערבבו.
- קולפים בעדינות את הצנוברים ומערבבים לתוך התערובת.
- אם רוצים, מפזרים גבינת פרמזן מעל כל הסלט.
- מניחים לשבת כ-5 דק' לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.
- מגישים לצלחות ונהנים!
אפשרויות תחליפיות
מעבר לרכיבים המצוינים, אם אתם טבעוניים אפשר להחליף את גבינת הפרמזן בממרח אנקדו (לגרסה עשירה וטבעונית). אין כמו לסלט הזה להיות דל קלוריות ובחירה בריאה.
תוספות ושדרוגים
הסלט הזה כל כך גמיש, שאפשר לשדרגו בכמה דרכים! אם אתם רוצים לגוון, תוכלו להוסיף:
- חתיכות רצועות פלפל צבעוני – יעניקו שפריץ של צבע וטעם נוסף.
- אבוקדו חצוי – יהפוך את הסלט לעשיר ומפנק, ללקק את האצבעות!
- פרוסות נגיסות לחם קלוי בצד – זה משהו שאני בעד הרבה פעמים להוסיף, במיוחד כשיש לחם פריקי.
- פירה של טחינה – זה משגע בהחלט!
שאלות ותשובות
מה היתרונות הבריאותיים של עגבניות?
עגבניות מכילות ליקופן, שהוא נוגד חמצון חזק, ועוזר במניעת מחלות לב, סרטן ועוד. הן גם מכילות ויטמינים חשובים כמו ויטמין C ואשלגן.
האם הסלט מתאים לדיאטה?
בהחלט! הסלט הזה דל קלוריות, עשיר בסיבים תזונתיים ואתם יכולים ליהנות ממנו מבלי להרגיש רגשות אשם.
איך אפשר לשמור את הסלט?
מומלץ לא לשמור את הסלט יותר מיום-יומיים, כי הירקות עלולים לאבד מהטריות שלהם. נשמר במקרר באוויר סגור.
אפשר להכין את הסלט מראש?
כן, אך עדיף להכין אותו ולמזג את כל המרכיבים סמוך ל-הגשה, כדי לשמור על הטריות.
האם יש רכיבים שניתן להמיר?
בהחלט. אפשר להמיר את שמן הזית בשמן אבוקדו, ואת הבזיליקום בכמה עלי פטרוזיליה.
איך משדרגים את הטעם של הסלט?
אפשר להוסיף קמצוץ של פפריקה מתוקה או שום קצוץ, זה מוסיף טעם מדהים.
האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
כמובן! גזר, קישוא או אפילו בצל סגול יכולים להוסיף עניין.
מה גובה הקלוריות בסלט?
כ-150 קלוריות למנה, תלוי ברכיבים שמשתמשים בהם.
האם ניתן גם להגיש את הסלט חם?
הסלט מומלץ להגיש קר, אבל בהחלט אפשר לחמם את העגבניות קלות במחבת.
מה הכי טוב להגיש לצד הסלט?
לחם פריך או פוקצה חמה בהחלט הולמים את הסלט הזה, עושים את האוכל עוד יותר מדהים!
עכשיו אחרי שהפכנו אתכם למומחים בסלט עגבניות שרי, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם עם החברים והמשפחה שלכם. עשו להם טוב וגם לעצמכם – זה סלט פשוט נפלא!