סלט צנוניות וגזר – מתכון קל ובריא לתפריט שלך

סלט צנוניות וגזר במשרה חומץ ורוטב סויה

תארו לעצמכם את הצבעים המדהימים של הסלט שיתפוס לכם את העיניים! הצנוניות האדומות, הגזר הכתום והחומץ שמחבר את כל הטעמים יחד למנות מוחיות ומשגעות! סלט צנוניות וגזר הוא מנה עיקרית משגעת שלא מדובר רק על צבעים, אלא גם על טעמים עזים ובעיקר – הוא לחלוטין נמס בפה. מדובר בסלט שאפשר להכין בקלות בכל ערב, והוא מצליח להותיר את כל המוזמנים שלכם עם טעם של עוד. יש משהו במרקם הקריספי של הצנוניות והגזר, בשילוב עם פרץ החמיצות של החומץ והרוטב סויה, שיקשר אתכם אליו. אל תפספסו את התחושה המעלפת הזו!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל מאוד
מנות: 4-6

  • אין צורך בידע קודם בבישול.
  • מצוין כתחליף לסלטים כבדים יותר.
  • אפשר להכין אותו יממה מראש.

הרכיבים הדרושים

הגיע הזמן לנשום עמוק ולהתכונן לשלבים הקסומים של ההכנה! הוראות הסלט הזה פשוטות, ועדיין יש אוצרות טעמים שמגיעים עם כל רכיב. חשבו על הצנוניות המטורפות, הגזר המושלם, החומץ, והרוטב שיתמזגו להם יחד לרוטב אגדי!

  • 5 צנוניות בינוניות, פרוסות דק
  • 2 גזר בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות דקות
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף סוכר חום
  • כפית סומאק (לא חובה, אבל בהחלט מוסיף טעם!)
  • מלח ופרכה לפי הטעם
  • שום קצוץ חריף (למצטרפים שאוהבים חריף)
  • מעט בצל הירוק קצוץ, לקישוט

מרכיבים חלופיים

עבור החברים הצמחוניים או הטבעוניים – אין בעיה! פשוט הוציאו את רוטב הסויה הרגיל והשתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן. אם אתם מעדיפים טעמים פחות חמוצים, אפשר להוסיף עוד חצי כף של סוכר חום לייצור מתוק יותר. אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר, תוכלו להמיר את החומץ בחומץ בלסמי או לחלוטין לוותר עליו.

שלבי ההכנה

יאללה, בואו נתחיל ליצור את הקסם במטבח! אחרי שכולם מכינים את המנות המדהימות האלה, העיניים שלכם יאירו, גם אוכלים בתיאבון אחר כך! אז קחו אוויר מעמקי הבטן והצטרפו אלי למסע הטעמים!

  1. חותכים את הצנוניות לפרוסות דקות, ומניחים בקערת סלט גדולה.
  2. מגרדים את הגזר על פומפיה דקה ומוסיפים לקערת הסלט.
  3. בקערה נפרדת, מכינים את הרוטב: מערבבים את רוטב הסויה, החומץ, הסוכר והמלח.
  4. יוצקים את הרוטב אל קערת הסלט ומערבבים היטב עד שהרוטב מצפה את כל המרכיבים.
  5. אם רוצים, מוסיפים את השום הקצוץ ואת הסומאק ומערבבים שוב.
  6. מעבירים את הסלט לקופסה עם מכסה ומשרים במקרר כ-10 דקות – זה נותן לרוטב להיכנס לכל מרקם הסלט ולהפוך אותו למשגע.
  7. לפני ההגשה, מפזרים בצל ירוק קצוץ מעל המנה.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כאשר מדובר בסלטים, השמיים הם הגבול. אפשר להוסיף לתוך הסלט גם רצועות של פלפל חריף, עלי סלק או אפילו גבעולי סלרי קצוצים. אגב, אפשר לספר שלפעמים אני מוסיף כמה גרגרי רימון כדי להעניק את הטעם החמוץ-מתוק למנה. ואם רוצים להתפנק, אפשר לקשט עם כוסברה קצוצה, או אפילו להוסיף כמה אגוזים קצוצים לתוספת פריכות משגעת.

שאלות ותשובות

מה אני יכול להגיש לצד סלט הצנוניות והגזר?
מצוין לצד מנות בשריות כמו עוף בגריל או דגים עם אורז. אם אתם מפסיקים את האוכל בבוקר, תוכלו למלא ערב של המנות الصحيונות הבריאות שלכם!

איך אני שומר על הסלט לאורך זמן?
אז מכan נשמר שלושה ימים במקרר, רק נסו לא לשים את הרוטב לפני! אם אתם לא רוצים שהוא יתפשט, הכניסו את הרוטב בזמן ההגשה בלבד.

מה כדאי לדעת על הצנוניות?
הצנוניות לא רק מדהימות טעמן, אלא גם מכילות ויטמינים כמו C ומינרלים חשובים. ככה, אנחנו בלי לדעת סופר בריאים.

האם אפשר לשמור על הסלט אם אני נהנה ממנו בכל יום?
בהחלט! אפשר להכין אותו מראש ולקחת לפיקניק או אפילו למשרד. רק אל תשכחו לחלק את הרוטב מסלט ממש כמו שאומרים.

האם אפשר להכין את הכל מראש?
טוב, בהתחלה תרצו לשמור חצי מהסלט יבש והחצי בורבנה. את החמיץ ניתן להניח אך ורק בזמן ההגשה.

איך לקשט את הסלט כדי שיהיה מרשים?
משתמשים באגוזים קצוצים או בירקות, גבינת פטה מעוטרת ומשווה הרע הנפלא הזה.

מה ההמלצה שלי למי שלא אוהב חומץ?
נסו לחפש מרכיבים נוספים שמשגעים כמו לימון או אפילו יוגורט, זה יכול להיות שדרוג מדהים!

מה אם אני רוצה להפוך את הסלט לארוחה עיקרית?
אוקי, הולכים על טופו קצוץ, חזה עוף תלוי קצוץ, או פשוט פסטה מקומית דלה בפחמימות.

איך אני יודע שהגזר שלי טרי?
חפשו גזר עם צבע כהה, קריסטלי וכשמעבירים אצבע על השורש. גזר רך קצת לא יאחד כן עמק.

האם יש שדרוגים נוספים שכלולים?
הקפיצו מלחם שיפון חרוך שייתן את הטריות עם קריספי שיכניס את כל הארץ שלכם.

אז בפעם הבאה שאתם מתכננים סלט מדהים, נסו להפתיע את האורחים שלכם עם סלט הצנוניות והגזר הקליל והבריא הזה. אין ספק שזה הקסם שיסחוף את כולם! אל תשכחו לשתף את המתכון בברשתות החברתיות כדי שהחברים שלכם יכירו את הטעמים המעניינים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *