סלט שורשים תאילנדי שלא תרצו לפספס!

סלט שורשים תאילנדי – חגיגה של צבעים וטעמים!

יש רגעים שלנו במטבח שבהם אנחנו רוצים להרגיש את השמש על הפנים, את הרוח בשיער, ואפילו לשכוח מכל הדאגות. סלט שורשים תאילנדי הוא בדיוק מה שעושה את זה! זו לא רק סלט, זו חוויה קולינרית מדהימה שמעוררת את כל החושים. בעזרת כמה רכיבים פשוטים וטריים, אתם יכולים להכין מנה ששואבת השראה מכל מה שטעים ומרענן במטבח התאילנדי. כל ביס הוא מעלף, וכל צבע הוא משגע. ניסיתם פעם סלט שאפשר ללקק את האצבעות אליו? הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסלט הזה, נזדקק למגוון של שורשים ועלים טהורים – כל מה שיגרום לנו לחייך בשמחה ולחוות את הטעמים האגדים של תאילנד. אז הנה רשימת המצרכים שצריכים להיות אצלכם במטבח:

  • 250 גרם גזר מגורר
  • 200 גרם קולורבי מגורר
  • 150 גרם סלרי קצוץ דק
  • 100 גרם רצועות קישואים
  • 1 פפריקה מתוקה קצוצה
  • 50 גרם בוטנים קלויים קצוצים (או אגוזים אחרים לפי הטעם)
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 2 כפות רוטב סויה (אפשר גם רוטב טום יאם)
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • מעט חריף (שימוש לפי הטעם שלכם)

מרכיבים חלופיים

הסלט הזה מדהים עם כל כך הרבה וריאציות! אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הרוטב עם טחינה או רוטב סויה בלבד. אם אתם סובלים מאלרגיה לנוטי (אגוזים), תוכלו לשים פשוט טופו קצוץ למעלה שיתן קראנץ'. אל תהססו לשנות את הירקות – במקום קישואים, השתמשו בבטטה או אפילו בבצל ירוק!

שלבי ההכנה

ובכן, אחרי שמילאתם את סל הקניות שלכם, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה! זה הזמן להפוך את המטבח שלכם לממלכה קולינרית.

  1. מגרדים את הגזר, הקולורבי, והקישואים בעזרת פומפיה או מכונת מגרדה.
  2. קוצצים דק את הסלרי והפפריקה.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הירקות המגורדים עם הבזיליקום והבוטנים הקצוצים.
  4. מעבירים לקערה קטנה את מיץ הליים, רוטב הסויה, סוכר והחריף ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
  5. יוצקים את התערובת על הסלט ומערבבים היטב.
  6. נותנים לסלט לנוח במקרר לפחות 10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
  7. מגישים עם עוד קצת בוטנים קצוצים מלמעלה ואם רוצים, עם פרוסות ליים בצד להוספת חמצמצות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כעת, לאחר שסיימתם את הסלט המהמם שלכם, אתם יכולים לשדרגו בכמה דרכים! רוצים להוסיף עוד טעמים? אז זה הזמן לשים פרוסות דג סלמון מעושן או עוף שזרח על הגריל. אם חלמתם על טעם מתוק, הוסיפו קוביות מנגו טרי או תותים. אם אתם מתחברים לסלסה חריפה, הוסיפו עוד פלפל חריף קצוץ ואתם מסודרים!

שאלות ותשובות

האם הסלט מתאים לאירוח?

בהחלט! סלט שורשים תאילנדי הוא מנה מרשימה ומדהימה שמתאימה לכל סוגי האירוחים. האורחים שלכם יתמוגגו מהטעמים והצבעים!

האם אפשר להכין את הסלט מראש?

ניתן להכין את הסלט יום קודם ולשמור במקרר. רק תוודאו לעבוד על המיונז בסוף כדי לשמור על הטריות.

איזה תוספות אני יכול להוסיף?

אפשר להוסיף דג סלמון, עוף, טאקו צמחוני, או אפילו קוביות גבינה פיקנטית!

האם זה מתאים לילדים?

כן! ילדים לרוב אוהבים את כל מה שהשלחנו לסלט הזה. אתם יכולים להפחית את החריפות ולהתאים את הטעמים לטעם שלהם.

איך ניתן לשמור על טריות הסלט?

שמרו את הסלט בכלים אטומים במקרר. הוא יישאר טרי ברובו במשך 2-3 ימים.

האם הסלט בריא?

בוודאי! הסלט מכיל שורשים טריים, הרבה סיבים תזונתיים ותוספות בריאות כיד המלך. מדובר במנה בריאה שמספקת לכם חווית טעמים מדהימה.

איך ניתן להמיר את הסלט ללא גלוטן?

כל מה שצריך זה להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן, ותקבלו מנה מהסרטים!

בעצם, כמה חריף זה יכול להיות?

תלוי במידה ובכמות שאתם מוסיפים! אם אתם מעדיפים חריף, הוסיפו יותר פלפל, אבל אם אתם אוהבים מתוק – שימו לב לכך!

האם יש טיפים למי שלא אוהב ירקות?

אפשר לשים ניוקי, תפוחי אדמה או קטניות אחרות כדי להחליף את הירקות – והסלט עדיין יצא משגע!

באיזה קיץ אני יכול להגיש את הסלט?

זה סלט מושלם לכל תקופת הקיץ. הוא מרענן, קליל ומצליח לעודד את כל האורחים!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה! מי לא אוהב סלט שורשים תאילנדי כזה מנת? זה הזמן להעלות את חוויית המטבח שלכם לרמה חדשה ולהדגים יכולות בישול הולמות. תנו לעצמכם להתפנק מהטעמים הכה טהורים והכינו מנה שתשאיר את כולם רוצים עוד!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *