"`html
סלמון בנינג'ה – מנה משגעת שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה!
אם חשבתם שהדברים הכי טובים בחיים הם פשוטים, כנראה שלא ניסיתם להכין סלמון בנינג'ה! מדובר במנה שמאגדת בתוכה את כל ההנאות שיש לאוכל להציע – טעמים מעלפים, כמויות של פריכות, וריחות מדהימים שמתפשטים בכל הבית. לא רק שהמנה הזו קלה להכנה, אלא היא גם עושה רושם עצום על כל מי שטועם ממנה. שימו לב, כי סלמון בנינג'ה הוא מתכון ממכר, שתהפוך אותו לאחד האהובים עליכם במטבח!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 4 מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- מתאים ל-4 סועדים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, אנחנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים ופשוט טעמים, שכולם זמינים בסופרמרקט הקרוב אליכם. השילוב של סלמון טרי עם התבלינים ובישול בנינג'ה יוצר תמהיל שאין לו תחליף!
- 600 גרם פילה סלמון טרי
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כ teaspoon (תיבול) מלח
- 1 teaspoon (תיבול) כמון
- 1 teaspoon (תיבול) פפריקה מעושנת
- 1 כף דבש (לא חובה, אבל מוסיף מתיקות משגעת)
- קמצוץ של קפרי או פטרוזיליה לקישוט
אם הילדים בבית הרגישים למאכלי ים, אפשר להחליף את הסלמון בנתחי חזה עוף. זה בהחלט לא יהיה תחליף פחות טעים!
שלבי ההכנה
אם משפטי הפתיחה הזה לא עשה את העבודה, אז תנו לי לספר לכם – הכנת הסלמון הזה אמורה להיות שמחה גדולה!
- ראשית, נתחיל בכך שנחמם את הנינג'ה למצב של "חום גבוה".
- בעוד שזו מחממת, נחתוך את פילה הסלמון לחתיכות בגודל מתאים.
- בקערה גדולה, נערבב את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח, כמון, פפריקה ודבש. זה תמיד טוב להרגיש את התבלינים, נכון?
- נוסיף את חתיכות הסלמון לתערובת ונטבול היטב כדי שהרוטב יכסה את כל הפילה.
- כשתנור הנינג'ה חם, נניח את חתיכות הסלמון על רשת האוויר. נוודא שיש מרווח ביניהם, כדי שיתבשלו באופן אחיד.
- בשלב הזה, נכסה את הנינג'ה ונשאיר את הסלמון בכח עשרים דקות. היי, בזמן הזה אפשר להכין תוספות אחריו.
- לאחר עשרים דקות, נפתח את הנינג'ה ונסתכל על הסלמון. אם הוא נראה מושלם, זה הזמן להגיש אותו!
- נגיש את הסלמון עם פרוסות לימון והקפרי שיהפכו אותו למושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
עכשיו כשיש לכם סלמון מוכן, זה הזמן לגוון קצת! אתם יכולים להוסיף אליו תוספות שאותן מערבבים בשום זמן.
- אפשר לשדרגו עם ירקות קלויים כמו קישואים, גזר או ברוקולי – כולם הולכים נהדר עם סלמון.
- מיץ תפוזים טרי יכול להוות תחליף למיץ הלימון. אם אתם ממש מתפרעים, תוסיפו כמה קוביות של אננס.
- עבור גרסה אסיאתית, הוסיפו לתבלינים רוטב סויה וג'ינג'ר מגורר.
- לא שכחנו את הטבעונים! אפשר להכין את המתכון עם טופו במקום סלמון.
שאלות ותשובות
איך יודעים אם הסלמון מוכן?
בדרך כלל, אם הסלמון מתפורר בקלות כאשר לוחצים עליו עם מזלג – הוא מוכן. כמו כן, הצבע שלו צריך להיות ורוד עד כתום.
האם אפשר להשתמש בסלמון קפוא?
בהחלט! יש לשים לב שהתהליך ידרוש יותר זמן בישול. מומלץ להפשיר את הסלמון לפני הבישול.
מה כדאי להגיש לצד הסלמון?
קינואה, אורז או סלט ירקות רענן יתאימו נהדר. אפשר להכין את הכול יחד וליצור ארוחה שמשברת את כל השיאים.
מה הטעם של הסלמון בנינג'ה?
הטעם הוא בשרני ועסיסי, יחד עם טעמים מעושנים וזיתים. זוהי חוויה לגמרי חדשה!
האם אפשר להכין את המנה על גריל?
בהחלט! הכנה על הגריל מעניקה לסלמון טעמים מיוחדים מאוד ופריכות מדהימה!
האם ניתן להכין את המנה מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין את הסלמון ותיבולו מבעוד מועד ולהשאיר בקירור. הכנה ביום המחרת תהיה קלה ומהירה.
האם המתכון מכיל הרבה קלוריות?
סלמון הוא דל קלוריות אך עשיר באומגה 3 ובריא מאוד! זהו מתכון מצוין לדיאטות בריאות.
האם יש אפשרות להחליף את התבלינים?
בהחלט! תבלינים כמו בזיליקום, אורגנו או אפילו קימל יכולים להוסיף טעמים שונים ומיוחדים.
מותר להוסיף חריף?
אין בעיה! הוספת פלפל חריף יכולה להוסיף ייחודיות. רק תשימו לב שלא להפריז בזה.
מה ההמלצה שלי בנוגע לשירות?
שירות את הסלמון עם חיוך, תוספות שונות ואולי גם מעט יין אדום. זה מה שייתן את הפיניש היפה!
אז הגיע הזמן לשתף עם החברים את המתכון מדהים הזה – סלמון בנינג'ה! יאללה, אל תתביישו! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה לאוכל נפלא! אל תשכחו לצלם ולשתף את התמונות של המנות שלכם!
"`