עוגה בכוס פרווה שתטריף את כולם בקלות

עוגת שוקולד בכוס פרווה – מתכון אגדי

האם גם אתם חווים את התחושה הזו, כשאתם משוטטים במטבח, עין על קערת השוקולד המומס ולבכם רוצה לקפוץ החוצה? התחושה הזו שסוף סוף הגיע הזמן למשהו מתוק, שמדהים על הלטפת הלשון ותשכחו מהכל סביבותיכם? עכשיו, תארו לכם שאת התחושה הזו אפשר להביא היישר למיני-עוגות שוקולד בכוס, וזה פלא. מדובר בעוגה נימוחה, עשירה בשוקולד, שמרתקת אתכם כל כך – זה מענג ומעלף! וכל זה – בגרסה פרווה שהופכת אותה למושלמת עבור כל חובבי המתוקים.

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 כוסות

המרכיבים הדרושים

עכשיו הגענו לשלב המהנה ביותר – הרכבת העוגה הממכרת הזו. לפני שאתם מתכוננים לקפוץ למטבח, אני ממליץ לכם להקדיש זמן לחשוב על המרכיבים לפני שאתם קופצים פנימה. תסכימו איתי שאין כמו מתכון שעושה חשק ללקק את האצבעות!

  • 100 גרם שוקולד מריר פרווה
  • 50 מ"ל שמן קנולה
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1 ביצה (אפשר לגרסה טבעונית: חצי בננה בשלה או 50 מ"ל רסק תפוחים)
  • 70 גרם קמח לבן
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 מ"ל מים חמים

שלבי ההכנה

מוכנים להתחיל? בואו נצלול לתוך התהליך! אני מבטיח לכם שזה לא רק מהנה אלא גם שיחות של חמימות ומלאות בשוקולד יגרמו לכם לחייך.

  1. חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ממסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר עם מים חמים על להבה נמוכה.
  3. מוסיפים את השמן והשוקולד המומס לקערה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. כעת, מוסיפים את הביצה (או את החלופה הטבעונית) ומערבבים שוב.
  6. בקיצור, מוסיפים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  7. שפכו את המים החמים לשוקולד, והפכו את התערובת לכהה ועשירה.
  8. חלקו את התערובת לכוסות קטנות (כוסות לקפה או כוסות קטנות באי חלב) – יש למלא כל כוס בערך שלושה רבעים.
  9. שמים בתנור ואפו 12-15 דקות, עד שהעוגות הופכות לנימוחות ומעט רכות בחלקן המרכזי.
  10. סיימו את ההכנה במהירות ותנו לעוגות להתקרר למספר דקות.
  11. ועכשיו, כשזה החלק הכי מדהים – אפשר לשדרג עם אבקת סוכר, חדוות מייפל או אפילו קצפת פרווה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

זה הסוד הקטן שלנו! איך אפשר לקחת את העוגה הזו ולהפוך אותה לאגדה של ממש? יש כל כך הרבה דרכים לשדרג אותה – מה שבאמת יגרום לחברים שלכם לקחת נשימה עמוקה.

  • שוקולד חלב: תוכלו לשלב בשוקולד מריר גם שוקולד חלב לפרווה להרמוניה משגעת.
  • חצאי אגסים: לשלב בתערובת חצאי אגסים חתוכים לקוביות – שילוב של מתיקות ועושר.
  • אגוזים קלויים: פזרו מעל עם אגוזי לוז קלויים או אגוזי פקאן – יחד עם פצפוצי שוקולד.
  • סירופ שוקולד: רוטב שוקולד נוזלי יוכל לקחת את העוגה הזו לגבהים חדשים!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי קקאו איכותי?
עדיף תמיד להשתמש בקקאו איכותי, אבל אם אין לכם, אפשר גם להשתמש בקקאו רגיל. זה ישפיע על הטעם אבל לא על המבנה.

האם אני יכול להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בהחלט, שוקולד חלב ייתן טעם אחר, מתוק יותר. תשחקו עם הכמויות לפי הטעם האישי שלכם.

איך ניתן להפוך את המתכון לנטול גלוטן?
שדווקא כולם, על ידי החלפה בקמח שקדים או קמח תפו”א.

האם ניתן להכין את העוגות הללו יום לפני ההגשה?
כן! שימרו אותן במיכל סגור כדי לשמור על הלחות ואווריריות.

האם אני יכול להשתמש בסוכר קוקוס?
כמובן! זה קמח טבעי ובריא יותר שמעניק טעמים שונים ומיוחדים.

מה עושים אם העוגות לא מתייצבות?
אם השארתם אותן בתנור יותר מדי זמן, קיבלתם עוגות משנה אך עם טעם מדהים!
מה ניתן להגיש לצד העוגות הללו?
קצפת פרווה או גלידה עם תוספת של פירות טריים מונחים מעל – זה מה שצריך מיוחד!

האם אני יכול להכין את העוגות הזו במיקרוגל?
בהחלט! מזגו לכוסות מתאימות למיקרוגל ואפו 1-2 דקות – תוצאות אינסופיות!

מה לעשות אם יש לי דואי השוקולד?
אם שוקולד מריר לא מתאימה לכם, נסו חלב או שוקולד מזון סויה טעים.

האם ניתן להכין גרסה טבעונית?
שימוש בשלוש כפות קמח תפו”א במקום ביצה ולקחת שוקולד פרווה – יש מענה מלכותי!

את המתכון הזה אני ממליץ לחלק עם חברים ולשתף את הכיף הזה ברשתות החברתיות. זהו לפעמים מתכון שמזווג עם שפע של אהבה. תהנו ובתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *