עוגיות בננה בריאות שיתפנקו אתכם בלי רגשות אשמה

"`html

עוגיות בננה בריאות – טעם אגדי בכל ביס

עכשיו, דמיינו לעצמכם ערב שקט בבית, הילדים משחקים ופתאום עולה השאלה, מה להכין לנשנוש? בארץ, אנחנו אוהבים לשמור על הבריאות, אבל מי אמר שאי אפשר גם לפנק את עצמנו במשהו מדהים ולעשות זאת בצורה נבונה? עוגיות הבננה הבריאות שמביאות לנו את כל הטוב שבפירות עם טוויסט מפתיע, הם התשובה. ברגע שאתם טועמים את המתכון המעלף הזה, תגלו שכל ביס הוא פשוט ממכר! יש משהו ביופי הפשוט הזה, שבהכנה קלה וללא גלוטן, שעושה חשק לעוד בכל יום!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: כ-15 עוגיות

הרכיבים הדרושים

הנה מה שנצטרך כדי ליצור את המתכון המושלם הזה. הרכיבים פשוטים, נקיים ומזינים, ואפשר לשחק עם חלקם כדי להתאים את העוגיות לטעמים אישיים. אז קחו מחברת, רשמו וצאו לדרך:

  • 2 בננות בשלות
  • 1/2 כוס חמאת שקדים או אגוזי לוז
  • 1 כוס שיבולת שועל דקה
  • 1/4 כוס דחוסה של פירות יער קפואים או טריים
  • 1/4 כוס צימוקים או תמרים קצוצים (אם אוהבים מתוק יותר)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית סודה לשתייה

בהכנה הזו, הרבה כיף יכול להתפרץ! אם אתם אחרים, למשל טבעונים, אפשר להשתמש בחמאת אגוזים אהובה עליכם, ואפשר גם להחליף את הבננות בתפוחים מרוסקים. זה שדרוג מרענן!

שלבי ההכנה

ועכשיו, ניקח את הזמן ונתמקד בהכנה, כי כשתתחילו, אתם תבינו שהכנה כל כך קלה יכולה להוביל לתוצאה מדהימה!

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מועכים את הבננות בקערה גדולה בעזרת מזלג עד שהן מתאחדות ולא נשארות חתיכות.
  3. מתווספים חמאת השקדים, ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים שוב.
  5. נוסיף את פירות היער, הצימוקים, הקינמון, המלח וסודה לשתייה. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. לשמירה על צבעים תוססים, אפשר להוסיף פירות יער כקישוט על העוגיות.
  7. עם כף, לוקחים כדורים מהתערובת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות וצבוטות קצוות.
  9. מורידים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על רשת. ככה הם יהיו אווריריות ונימוחות!

שדרוגים אפשריים

עכשיו, הנה מה שאני רוצה שתדעו! אפשר לגוון את העוגיות המושלמות האלה בלא מעט דרכים. למשל…

  • ניתן להוסיף אגוזים קצוצים לטעם קראנצ'י – אגדי ממש.
  • למי שאוהב, אפשר לשים קקאו כתוש להפוך את זה לשוקולדי ומושלם.
  • להכין גרסה ללא סוכר על ידי הוצאת הצימוקים והתמרים, ולמלא בפירות מתוקים כמו תותים.

שאלות ותשובות

כמה זמן מחזיקות העוגיות? בדרך כלל, בעזרת אחסון נכון, אתם יכולים לשמור את העוגיות עד חמישה ימים בקופסה אטומה. המשפחה שלי מתה על העוגיות האלו, כך שסביר להניח שלא יארכו הרבה יותר מזה.

האם אני יכול להקפיא עוגיות בננה? בהחלט! אפשר להקפיא את העוגיות ולפרוס חלק ביום שתרצו. בדיוק כמו לקנות בחנות, רק מגוון וטרי!

אפשר להכין את העוגיות עם חצי כוס סוכר? טכנית, כן, אבל אני ממליצה להשאיר את העוגיות בריאות עם מתיקות טבעית מהבננות!

איך לדעת אם העוגיות מוכנות? אתם רוצים לראות שהן קיבלו גוון זהוב ומעט קצוות מקורמלות. זה הסימן לנס המדהים הזה!

אפשר להשתמש בחמאת אגוזים אחרת? בוודאי! זה תענוג לשחק עם סגנונות. חמאת בוטנים יכולה להיות מצוינת!

מה הטעם של עוגיות הבננה הבריאות? אנשי המעריצים מתארים את הטעם כטעמים מרעננים, עם מגע של מתיקות נושקת, והקיבול הזה שמתאים לחיים מודרניים.

האם אפשר לשים במקום בננות דחוסות? לא ממליץ, הבננות ייחודיות כאן ולכן בגלל זה פשוט מושלם.

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן? המשמעות היא שאתם כבר על הסוס. הבטחה, עוגיות הבריאות הללו לא יצריך גלוטן ויש להן כל כך הרבה טעמים!

אי אפשר עם שוקולד מריר קטנים? מעולה! למי שרוצה קצת עונג, אני ממליץ לשים שוקולד מריר קטן על כל עוגיה. זה משגע לחלוטין!

האם אני יכול להחליף את השיבולת שועל במשהו אחר? כן, יש גם גרסה עם קמח שקדים או קמח תפו”א שמתאימים בקלות.

אז קדימה, אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם! שתפו עם החברים שלכם ברשתות חברתיות ותהנו מהעוגיות הבריאות המעלפות הללו! חוק השיתוף מתקיים, אז יאללה, הכניסו את המטבח לכיסכם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *