עוגיות טחינה פרווה מתכונים בעשר דקות שהן טעימות במיוחד

עוגיות טחינה פרווה במתכון שיגרום לכם להתמכר!

אין דבר יותר מהנה מלהכין עוגיות טחינה. יש משהו קסום במגע בין הטחינה המתהדרות בטעמים עשירים לבין המתיקות שמוסיפים להם. מדובר בעוגיות שנמסות בפה ומזכירות לכל אחד מאיתנו טעמים של ילדות, טעמים ששמרנו בלב. הן פשוט על זמניות, לא משנה באיזה גיל, בכל שלב, עוגיות טחינה תמיד מצליחות להעלות חיוך על הפנים שלנו.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן אפייה: כ-15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-20-25 עוגיות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לדעת שעוגיות טחינה הן לא רק משגעות, אלא גם בריאות. הן למעשה מכילות מרכיבים טבעיים, והן אידיאליות עבור מי שמחפש לאכול משהו דל פחמימות. יש להן טעם אגדי שיוצר איזון מושלם בין הטחינה והסוכר. אז בואו נתחיל עם המרכיבים:

  • כוס טחינה גולמית (340 גרם)
  • ½ כוס סוכר חום (100 גרם)
  • ½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • 1 כפית קינמון (או יותר, אם אתם אוהבים את הטעם)
  • 1-2 כפיות תמצית וניל
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס קקאו איכותי (לא חובה)
  • כוס קמח חיטה מלאה (או קמח תפו”א עבור גרסה ללא גלוטן)
  • קיצו: שוקולד קצוץ – במקום הציפוי, תמצקו באהבה.

מרכיבים חלופיים

יש לכם אורחים טבעוניים? רוצים להפתיע את עצמכם עם משהו קצת שונה? אתם יכולים להשתמש בטחינה משקדים או קוקוס במקום טחינת הומוס. גם במקרה כזה, תשמרו על יחס של כוס טחינה לכוס סוכר. תקבלו עוגיות מושלמות ובריאות.

שלבי ההכנה

כדי שהעוגיות שלכם יוצגו במשקפי המהודרים ביותר, הנה השלבים להכנה:

  1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הטחינה עם הסוכרים והמומלץ לכם הוא להוסיף גם את הקינמון והתמצית וניל.
  3. מוסיפים את המלח ואת הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  4. מעבירים יחד עם הקמח היבש ומערבבים עד שהמירקם נהיה אחיד.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית על נייר אפייה.
  6. בעזרת כפית או כף, יוצרים כדורים קטנים עם התערובת ומניחים במרחקים בתבנית.
  7. אם רוצים, זה הזמן להוסיף שוקולד קצוץ מעל כל עוגיה.
  8. אופים במשך כ-10-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר, והרי לכם עוגיות טחינה מלאות בקסם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם מחפשים להפוך את העוגיות אפילו למדהימות יותר, יש לכם כמה שדרוגים שתוכלו לנסות. אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים, פקאנים או אפילו קליפת תפוז מגורדת לתערובת.ידעתם? כרגע התפוזים בשיא עונתם, וכשאתם מוסיפים קליפה לאפייה, זה יוצא מעלף! אפשר גם לשדרג את המתכון עם תוספת של שוקולד חלב מריר או גם שוקולד בלגי.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את העוגיות בלי סוכר?
נכון שישנם שיטות שונות להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סירופ אגבה או ממתיקים אחרים. אך האיזון כאן הוא חשוב, לכן שימו לב לממדי הסוכר שאתם מפחיתים.
כמה זמן לאחר האפייה ניתן לשמור את העוגיות?
העוגיות נשארות טעימות ונשארות טריות למערכת של כמה ימים, מסודרות באחסון טוב.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
בהחלט! פשוט תקפיאו את העוגיות במיכלים סגורים, זה יחזיק אותן משגעות למשך חודשים.
מה אפשר לשתף עם העוגיות?
מומלץ מאוד לשתף את העוגיות עם משפחה וחברים. כדאי לערבב עם גבינת שמנת או עם ריבה.
האם אפשר להשתמש בטחינה כהחלפה לשמן?
כן, טחינה יכולה לשמש גם כשמן כתחליף טעים ובריא.
האם אני יכול להפוך אותן לדל פחמימות?
כן! פשוט החליפו את קמח החיטה בקמח שקדים.
כמה עוגיות יוצא מתכון הזה?
כ-20-25 עוגיות. אם אתם טובים בללקק את האצבעות, יכול להיות שהכמות תרד!
מה עושים אם התערובת קשה מדי?
אם התערובת קשה מדי, אפשר לשים טיפה מים כדי להשיג את המירקם הרצוי.
איך נדע שהן מוכנות?
ברגע שהן מרגישות יציבות למגע!
האם אפשר לשים אגוזים במקום שוקולד?
בהחלט! אגוזים טחונים מוסיפים קיבולת בריאותית וטעימה עוגיות הטחינה שלכם.

אז עכשיו, כשיש לכם את המידע הזה, אנחנו ממליצים לשתף את המתכון הזה עם כל החברים, להביא אותו לשולחן ולהפתיע את כולם. תיהנו מהעוגיות ואל תשכחו ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *